problem s Titan CU9TB

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s Titan CU9TB

Příspěvek od g-m.name »

Zdravicko,

...riesim tu taky zapeklity problemik: kupil som tento chladic
http://www.titan-cd.com/english/product ... C-CU9TB/SC

vysvetlim to dost laicky, lebo inak to neviem :)

klasicky chladic na amd, ked sa nanho pozriete zo spodu, tak na chladiacej ploche ma taky ten znizeny vyrez ktory vacsinou teda smeruje po nasadeni hore ku zdroju. lenze tento moj titan ma tie vyrezy dva, na kazdej strane, tzn., ze celkovo ta plocha chladica na ktoru by mal sadnut cpu je relativne dost mala. po prvy krat sa mi to samozrejme podarilo nasadit na krivo, cize vrchne gumove podlozky na cpu boli na tej vyvysenej casti cpu a spodne v tom znizenom vyreze. ani som si to nevsimol ale teploty nic moc, tak som zacal zistovat pricinu. nakoniec
som prisiel na to, ze ten chladic sa na mojho bartona 2,5+ neda nasadit tak ako by to podla mna malo byt. proste ked s tym experimentujem, nasadim to maximalne tak, ze gumove podlozky cpu su na tej chladiacej ploche osadene len spolovice a nie cele (na oboch stranach). to ma trosku dost zarazilo, proste viac miesta tam nie je, lepsie sa to nasadit neda. takisto teploty nic moc. myslim si ze na celomedenny chladic je 45stup. v klude a cez 60-65 pri zatazi troska moc... nemate niekto skusenosti s tymto chladicom, pripadne s podobnymi, lebo neviem co s tym... :? :x :x :x

len pre info frcim na tom bartone 2500 s doskou MSI KT6V, please help me, ja som z toho uz na nervy...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Mě připadá jako původně dělanej na tuleně a akorát je trochu větší.
Zkušenosti s ním nemám, ale podle obrázku je v pořádku :?
Já na tvým místě bych ho vyměnil za něco normálního nebo si ten spodek nechal ofrézovat podle potřeby a pak ho znovu vylapovat- je to piplačka a tak bych radil první variantu
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

-HNY- píše:Mě připadá jako původně dělanej na tuleně a akorát je trochu větší.
Zkušenosti s ním nemám, ale podle obrázku je v pořádku :?
Já na tvým místě bych ho vyměnil za něco normálního nebo si ten spodek nechal ofrézovat podle potřeby a pak ho znovu vylapovat- je to piplačka a tak bych radil první variantu
ano, ta prva varianta mi pripada najlogickejsia a uz to aj riesim. akurat neviem, co s tym titanom... ci je ta na reklamaciu alebo co s nim... :?:

troska to upresnim...: takto nejako sa to tvari...

Obrázek
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jo to jsem si taky prohlížel.
Nemáš někde takovou tu měděnou podložku co se dřív dávala k thunderbirdům??? (měděnej 1mm plech díra na jádro a na kulatý gumičky na CPU)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

-HNY- píše:Jo to jsem si taky prohlížel.
Nemáš někde takovou tu měděnou podložku co se dřív dávala k thunderbirdům??? (měděnej 1mm plech díra na jádro a na kulatý gumičky na CPU)
...nemam... :sad:

...nema niekto?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

g-m píše:
-HNY- píše:Jo to jsem si taky prohlížel.
...nemam... :sad:
...nema niekto?
Já to mám, ale není na prodej, mám Durona 600 a ten už nemá 2 gumičky... :(
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

co si myslite o tomto rieseni?

Obrázek

mne sa to nejako nezda ale logicky sa to tam inak nasadit neda...
jedine takto:

Obrázek

co sa mi paradoxne tiez podarilo... som to lama :?

no kazdopadne procak prezil chladic tiez a momentalne je tam nasadeny podla prveho obrazka a teploty na nepretaktovanom bartone 2500+ su nasledovne:

pri izbovej teplote 26°...

max. otacky - 4500 rpm - (klud/zataz) - 44/55
min. otacky - 2600 rpm - (klud/zataz) - 46/63

je to podla vas adekvatne na ten chladic? diky za nazory...
kamildu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamildu »

Tie teploty uz mas v poho .. aj ked pri zatazi su este trochu velke ... ako mas vetranu case ?
MB: EPOX 8RDA CPU: AMD Athlon XP 2600+ (Barton) (11.5×333) chladenie Titan D5TB/G GPU: Gigabyte ATI Radeon 9200 128 DDRAM VIVO 128bit AGP 8x@250/402MHz RAM: SpecTek 256 DDRAM 2700 chladenie Thermaltake A1933 & Kingston 512 DDRAM 2700 HDD: Seagate Baracuda 7200.7 160GB chladenie Primecooler PC-HDA DVD-RW: NEC 3520A DVD-RW2: TEAC W58G NETWORK: 3Com 3C905TX TV TUNER: LifeView FLY VIDEO 3000 MONITOR: Hansol 730ED CASE: MIDI ANTLER 139 SuperCase chladenie 4x vetrak 8x8cm ZDROJ: EuroCase Super Silent 350W PFC
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

kamildu píše:Tie teploty uz mas v poho .. aj ked pri zatazi su este trochu velke ... ako mas vetranu case ?
no case je vetrana relativne dobre... teda aspon myslim, vzhladom k tomu ze je to thermaltake xaser III skull... tak by mala byt.
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

chlapi, ja od vas nechcem vediet, ci s tym mate nejake skusenosti ale len ci sa vam pozdava to finalne nasadenie chladica na CPU... mrknite na to please, ze aky je vas nazor...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“