co lejete do vodníka?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

co lejete do vodníka?

Příspěvek od KOFis »

hoj, zajímalo by mě co kdo lejete do vodníka za kapalinu??? aby tam nerostly rostlinky a aby to mělo dobrou tepelnou kapacitu (nebo jak se tomu říká) :) klidně pište co tam kdo lejete i co by se tam mělo lít ;)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

ja tam mam destilku s fridexem(snazim se zabranit korozi hliniku a medi)
jini zase pouzivaji glykol s destil. vodou

proti rostlinkam nejakej lih, glykol, nekdo tam dava antibiotika :) prej to zabira

jeste tam lidi doporucuji davat nejaky zmekcovadlo
ale takovy co nedela bublinky :) (nevim o zadnym)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

antibiotika lol :)
takze fridex je proti korozi medi jo? to je dobre vedet :) a co je presne ten glykol?
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

KOFis píše:antibiotika lol :)
takze fridex je proti korozi medi jo? to je dobre vedet :) a co je presne ten glykol?
jestli mas v okruhu jenom medeny(Cu) casti, tak ti to korodovat nebude!!!
jestli tam mas Al a Cu tak ti to korodovat bude, pokud tam nepridas glykol nebo nejakou jinou srac...

ja jsem glykol nekupoval(byl jsem linej jit do obchodu) tak jsem pouzil prave ten fridex(prej ten glykol obsahuje)

jinak je dobry si precist tu recenzi vodniho chlazeni :wink:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/te ... rtId=19865
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ok dík.
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

A v jakem mnozstvi,prosimte, tam lijes ten fridex? (nebude ten fridex rozezirat ty silikonove hadicky a slepene spoje?)

Dik moc
Procesor: P4 2.8/3.5 - 1.45V ..Prescott ..HT-enabled Chlazení: Water Cooling (Home made: Start-28,Klid-35,Zatez-45) Základní deska: MSI 865PE Neo2-PFISR Paměti: 512MB A-Data 500Mhz Grafická karta: MSI GF FX 5900XT HDD: Seagate Barracuda 120GB SATA & 2x Seagate 20GB (V šuplíku) Zvukovka: SB Audigy2 ZS Mechaniky: DVD Asus E616 & CD-WR Plextor PX-W5224TA &LG SuperMulti GSA-4163B Sluchátka: KOSS PRO/3AA Krysa: Logitech MX510 (modrá) Monitor: Eizo L568-AS(K) & Liteon 17"
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Kuklux píše:A v jakem mnozstvi,prosimte, tam lijes ten fridex? (nebude ten fridex rozezirat ty silikonove hadicky a slepene spoje?)

Dik moc
no ja jsem to mnozstvi nedaval do pomeru fridex:destilka
puvodne jsem chtel dat 1:1(jeden koren tak dal Aral chladici smes a destilku a klesla mu teplota o 10°C protoze se mu zmenilo proudeni v hadickach :wink: ) ale pak jsem to dal podle uvazeni, aby ty hadicky byly pekne modry :)
zkus dat treba 1:3(fridex nebo glykol:destilka)

jinak hadicky uplne v pohode a se slepenyma spojama taky nebude problem(aspon myslim)
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

jj.dik. A nevis co jineho nez fridex by mohlo obsahovat glykol?
Procesor: P4 2.8/3.5 - 1.45V ..Prescott ..HT-enabled Chlazení: Water Cooling (Home made: Start-28,Klid-35,Zatez-45) Základní deska: MSI 865PE Neo2-PFISR Paměti: 512MB A-Data 500Mhz Grafická karta: MSI GF FX 5900XT HDD: Seagate Barracuda 120GB SATA & 2x Seagate 20GB (V šuplíku) Zvukovka: SB Audigy2 ZS Mechaniky: DVD Asus E616 & CD-WR Plextor PX-W5224TA &LG SuperMulti GSA-4163B Sluchátka: KOSS PRO/3AA Krysa: Logitech MX510 (modrá) Monitor: Eizo L568-AS(K) & Liteon 17"
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Kuklux píše:jj.dik. A nevis co jineho nez fridex by mohlo obsahovat glykol?
no ja myslim ze vsechny nemrznouci smesi co se davaji do chladicu
ted jenom zjistit, ktera je nejlepsi!!! :wink:
na tech etiketach to byva napsany
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

nj. Jenomze to sou vsechno ziraviny. Tak jestli to neznici lepene spoje :(
xůxů
Nováček
Nováček

Příspěvek od xůxů »

Já jsem tam nalil SAVO :) (asi tak decku). Mám to provizorně v asi dvacetilitrovym hrnci :D . Jede to bez problémů. Chce to ale dobře utěsnit, SAVO hrozně smrdí :crazy: .
Na změkčení jsem tam dal pár tablet TAKOextra za 16Kč.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

K čemu savo broboha? :?
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
xůxů
Nováček
Nováček

Příspěvek od xůxů »

SAVO ti bezpečně zlikviduje veškerou biohavěť. Za 5dní se ti z vobyčejný vody udělá koule slizu :-D .
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

xůxů píše:SAVO ti bezpečně zlikviduje veškerou biohavěť. Za 5dní se ti z vobyčejný vody udělá koule slizu :-D .
Do vodníka se taky nelije vobyčejná voda. Lije se tam destilka nebo nemrznoucí směs do aut, to tam mám já (od výroby) :wink:
Obrázek
Více na mých www
xůxů
Nováček
Nováček

Příspěvek od xůxů »

Já to mám homemade, mimo tělísek. Navíc u toho nemám výměník. Víš na kolik by mě přišlo 20l destilky :sad: . Furt lepší než tam házet penicilín, ne? :?:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

xůxů píše:Já to mám homemade, mimo tělísek. Navíc u toho nemám výměník. Víš na kolik by mě přišlo 20l destilky :sad: . Furt lepší než tam házet penicilín, ne? :?:
Aha, tak to jo. :wink:
Obrázek
Více na mých www
Odpovědět

Zpět na „Voda“