Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?
Moderátor: morke
- blb
- Začátečník

Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?
Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
- Jafido
- Středně pokročilý

Zkusit bych to rozhodně zkusil, ale pokud je Athlon evidentně spálený ( je to vizuálně poznat na 99% ti to neuznají, pokud je ale vizuálně v pořádku máš velkou šanci na úspěch.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Pavlista
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
bez chlazení
podařilo se mi zapomenout zapojit chladič na svém AMD 1800+ a běžel zcela stabilně 5m. Pak ho můj soltek kt400a vypnul a nic se nestalo...
press any key to continue, or any key to exit
- berraneck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?
tak mozna 2-3 sekundyblb píše:Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
podpis
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo, co kdyby deska brala teplotu přímo z jádra a ne ze spodku. Možná by pochopila co se děje a CPU by vypla včas.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- jerrys
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?
blb píše:Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
JIUGB DUT3C AMD AthlonXP 1700+@2600+ 2100Mhz 10,5x200 1,75V* Thermaltake Volcano 11 Xsaser Edition* Soltek 75FRN2-L nForce2 Ultra 400
512DDR Kingston Hyper X 370@400 CL2 2-2-3* Original ATi Radeon 9700@Pro 392/620 Hynix 3,6ns* * IBM Deskstar 80GB 7200ot. 120GXP
19' Hansol 920D Clear Flat* Chieftec blueMATRIX series 360W +3xNeon Led Fan* Audigy + Genius 5.1 HT Deluxe in night KOSS UR.20* DVD NEC ***3DMark 2003-5500marks***
512DDR Kingston Hyper X 370@400 CL2 2-2-3* Original ATi Radeon 9700@Pro 392/620 Hynix 3,6ns* * IBM Deskstar 80GB 7200ot. 120GXP
19' Hansol 920D Clear Flat* Chieftec blueMATRIX series 360W +3xNeon Led Fan* Audigy + Genius 5.1 HT Deluxe in night KOSS UR.20* DVD NEC ***3DMark 2003-5500marks***
- blondak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej
. Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal . 
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hm ale kdyz tam nemas asni pasiv tak de do kytek...blondak píše:Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej. Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal .
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- blondak
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, doma se mi ulomila ta pacicka na patici co drzi sponu a chladic odskocil (byl jsem zrovna na zachode) a kdyz jsem prisel tak jsem mel drasne modrej (kobaltova modr) procesor
nastesti se mi ho po nekolika intervencich podarilo vyreklamovat 
Nidzo píše:Hm ale kdyz tam nemas asni pasiv tak de do kytek...blondak píše:Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej. Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal .
- Smilky_cs
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ani sebelíp fungující thermal-shutdown nezareaguje tak rychle, aby vypnul Athlona bez chladiče. To je tam proto, aby to vyplo, když chcípne (nebo zapomeneš zapojit) větrák. Asi první deska, která mi prošla rukama a u které to funguje tak, jak má, je můj Epox (bráchova IS7-E taky) a i ten má reakční dobu asi jednu a půl až dvě vteřiny. Vydrží procesor ještě dvě vteřiny, po dosažení těch 75°C, při kterých to vypíná ? Já myslím, že ne...Sentenced píše:Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....
A vědomě sundat chladič z procesoru a zapnout komp může fakt jenom debil.
2 blb : Můžeš nám prosím tě vysvětlit, co tě k tomu vedlo ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Smilky_cs
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To je fakt, taky by mě to zajímalo proč zapínáš komp bez chladičů?TomV píše:Ani sebelíp fungující thermal-shutdown nezareaguje tak rychle, aby vypnul Athlona bez chladiče. To je tam proto, aby to vyplo, když chcípne (nebo zapomeneš zapojit) větrák. Asi první deska, která mi prošla rukama a u které to funguje tak, jak má, je můj Epox (bráchova IS7-E taky) a i ten má reakční dobu asi jednu a půl až dvě vteřiny. Vydrží procesor ještě dvě vteřiny, po dosažení těch 75°C, při kterých to vypíná ? Já myslím, že ne...Sentenced píše:Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....Když ti chcípne větrák a máš tam pasiv, tak je ta reakční doba více, než dostatečná.
Intel Celeron 2,40@3,2GHz 24*133, 256DDR/400 MUSHKIN, HDD 40GB 7200 ot/8MB, VGA GF4 MX440 64MB DDR, CD-RW Teac, Case black MidiTower ATX 300W P4, monitor 17"
- mhl
- Středně pokročilý

-
třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoruTomV píše:Ani sebelíp fungující thermal-shutdown nezareaguje tak rychle, aby vypnul Athlona bez chladiče. To je tam proto, aby to vyplo, když chcípne (nebo zapomeneš zapojit) větrák. Asi první deska, která mi prošla rukama a u které to funguje tak, jak má, je můj Epox (bráchova IS7-E taky) a i ten má reakční dobu asi jednu a půl až dvě vteřiny. Vydrží procesor ještě dvě vteřiny, po dosažení těch 75°C, při kterých to vypíná ? Já myslím, že ne...Sentenced píše:Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....Když ti chcípne větrák a máš tam pasiv, tak je ta reakční doba více, než dostatečná.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale Celeron 633 není Palomino...m.h.l píše:třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoru![]()
![]()
...du kolem něj a říkám co děláš?-Dívám se na procák.-Aha...najednou vidím že má zaplej komp...vytrhávám drát ze zásufky a řikam mu:ty seš fakt debil!!!-Brácha s výrazem "don't worry" říká: co děláš???...procak vali ještě dneska a byl bez chladiče 2 minuty...
The problem has been eaten.

- mhl
- Středně pokročilý

-
jo ale i tak je to drsnýTomV píše:Jo, ale Celeron 633 není Palomino...m.h.l píše:třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoru![]()
![]()
...du kolem něj a říkám co děláš?-Dívám se na procák.-Aha...najednou vidím že má zaplej komp...vytrhávám drát ze zásufky a řikam mu:ty seš fakt debil!!!-Brácha s výrazem "don't worry" říká: co děláš???...procak vali ještě dneska a byl bez chladiče 2 minuty...