Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

blb
Začátečník
Začátečník

Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?

Příspěvek od blb »

Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Zkusit bych to rozhodně zkusil, ale pokud je Athlon evidentně spálený ( je to vizuálně poznat na 99% ti to neuznají, pokud je ale vizuálně v pořádku máš velkou šanci na úspěch.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Pavlista
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

bez chlazení

Příspěvek od Pavlista »

podařilo se mi zapomenout zapojit chladič na svém AMD 1800+ a běžel zcela stabilně 5m. Pak ho můj soltek kt400a vypnul a nic se nestalo...
press any key to continue, or any key to exit
berraneck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?

Příspěvek od berraneck »

blb píše:Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
Ted nefunguje, co kdyz ho zkusim reklamovat? Poznají že je to moje chyba? Díky za odpověd
tak mozna 2-3 sekundy :lol:
podpis
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Tak mě napadlo, co kdyby deska brala teplotu přímo z jádra a ne ze spodku. Možná by pochopila co se děje a CPU by vypla včas.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne takhle to na nekterych deskách funguje.... (viz napr. zminovany ABS u Solteku).
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Pavlista
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ABS

Příspěvek od Pavlista »

no vono to je už dokonce i ABS II ale to je jedno :-D a ta teplota je snad asi relativní...
a ostatní desky něco podobnýho nemaj :?
press any key to continue, or any key to exit
jerrys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak dlouho běží AthlonXP bez větráku?

Příspěvek od jerrys »

blb píše:Sundal jsem větrák ze svého Athlona1700@1800+ a pustil počítač, je možné že jsem ho odpálil? Doufal jsem že to poběží alespon 2-3 minuty.
:lol: A jak te tohle prosimte napadlo!!! Nevidel si videa s procikama zapnutejme bez chladicu z Toms Hardware? :-D jinak ten proc je na 99% mrtvej...
JIUGB DUT3C AMD AthlonXP 1700+@2600+ 2100Mhz 10,5x200 1,75V* Thermaltake Volcano 11 Xsaser Edition* Soltek 75FRN2-L nForce2 Ultra 400
512DDR Kingston Hyper X 370@400 CL2 2-2-3* Original ATi Radeon 9700@Pro 392/620 Hynix 3,6ns* * IBM Deskstar 80GB 7200ot. 120GXP
19' Hansol 920D Clear Flat* Chieftec blueMATRIX series 360W +3xNeon Led Fan* Audigy + Genius 5.1 HT Deluxe in night KOSS UR.20* DVD NEC ***3DMark 2003-5500marks***
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej ;). Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal . 8)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

blondak píše:Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej ;). Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal . 8)
Hm ale kdyz tam nemas asni pasiv tak de do kytek... :(
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Presne tak, doma se mi ulomila ta pacicka na patici co drzi sponu a chladic odskocil (byl jsem zrovna na zachode) a kdyz jsem prisel tak jsem mel drasne modrej (kobaltova modr) procesor :( nastesti se mi ho po nekolika intervencich podarilo vyreklamovat :)
Nidzo píše:
blondak píše:Ja mam zkusenost takovou, ze pokud si nezapnul vetrak tak by to mohl prezit. Jendou v praci za mnou prisly ze jim v kanclu neco smrdi a ze to asi jde z pocitace, tak tam jdu a cucham (takovej smarad jako treba z zehlicky) a opravdu to jde z pocitace, tak vypnu windows (stale fungovaly), odpojim pocitac a nesu si ho k sobe abych zjistil, co se stalo sundak bocni kryt a zkoumam, co to tak topi a "saham" na ruzny veci, az jsem sahnul na chladic PCU a spalil jsem si prsty (mel jsem na palci 2 dny puchyre) kdyz jsem namocil papirovy kapesnik do vody a prilozil na chladic tak se ozvalo jenom syceni a zachvili byl kapesnik dooost teplej ;). Samozrejme to byl chciplej ventilator. Nicmene procesor po vymeme chladice beha bez problemu dal . 8)
Hm ale kdyz tam nemas asni pasiv tak de do kytek... :(
Smilky_cs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smilky_cs »

To se mi taky stalo, že se mi ulomila ta pacička co drží chladič, stačila 1 vteřinka a procesor byl v prde** :-D
Intel Celeron 2,40@3,2GHz 24*133, 256DDR/400 MUSHKIN, HDD 40GB 7200 ot/8MB, VGA GF4 MX440 64MB DDR, CD-RW Teac, Case black MidiTower ATX 300W P4, monitor 17"
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

AMD 1600+ špatně přichycený větrák cca 5s , ani sem nestihl vyptnout comp :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sentenced píše:Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....
Ani sebelíp fungující thermal-shutdown nezareaguje tak rychle, aby vypnul Athlona bez chladiče. To je tam proto, aby to vyplo, když chcípne (nebo zapomeneš zapojit) větrák. Asi první deska, která mi prošla rukama a u které to funguje tak, jak má, je můj Epox (bráchova IS7-E taky) a i ten má reakční dobu asi jednu a půl až dvě vteřiny. Vydrží procesor ještě dvě vteřiny, po dosažení těch 75°C, při kterých to vypíná ? Já myslím, že ne... :-( Když ti chcípne větrák a máš tam pasiv, tak je ta reakční doba více, než dostatečná.

A vědomě sundat chladič z procesoru a zapnout komp může fakt jenom debil.

2 blb : Můžeš nám prosím tě vysvětlit, co tě k tomu vedlo ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Smilky_cs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smilky_cs »

TomV píše:
Sentenced píše:Presne tak, bez nejakyho ABS nebo podobny srandy je CPU mrtvy klidne do 5 vterin....
Ani sebelíp fungující thermal-shutdown nezareaguje tak rychle, aby vypnul Athlona bez chladiče. To je tam proto, aby to vyplo, když chcípne (nebo zapomeneš zapojit) větrák. Asi první deska, která mi prošla rukama a u které to funguje tak, jak má, je můj Epox (bráchova IS7-E taky) a i ten má reakční dobu asi jednu a půl až dvě vteřiny. Vydrží procesor ještě dvě vteřiny, po dosažení těch 75°C, při kterých to vypíná ? Já myslím, že ne... :-( Když ti chcípne větrák a máš tam pasiv, tak je ta reakční doba více, než dostatečná.

To je fakt, taky by mě to zajímalo proč zapínáš komp bez chladičů? :o :lol:
Intel Celeron 2,40@3,2GHz 24*133, 256DDR/400 MUSHKIN, HDD 40GB 7200 ot/8MB, VGA GF4 MX440 64MB DDR, CD-RW Teac, Case black MidiTower ATX 300W P4, monitor 17"
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

TomV píše:

třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoru :lol: :lol: :lol: ...du kolem něj a říkám co děláš?-Dívám se na procák.-Aha...najednou vidím že má zaplej komp...vytrhávám drát ze zásufky a řikam mu:ty seš fakt debil!!!-Brácha s výrazem "don't worry" říká: co děláš???...procak vali ještě dneska a byl bez chladiče 2 minuty...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

m.h.l píše:třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoru :lol: :lol: :lol: ...du kolem něj a říkám co děláš?-Dívám se na procák.-Aha...najednou vidím že má zaplej komp...vytrhávám drát ze zásufky a řikam mu:ty seš fakt debil!!!-Brácha s výrazem "don't worry" říká: co děláš???...procak vali ještě dneska a byl bez chladiče 2 minuty...
Jo, ale Celeron 633 není Palomino... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

TomV píše:
m.h.l píše:třeba brácha sundal chaldič za jízdy z cel633 aby se podival na to jakej přesně má typ procesoru :lol: :lol: :lol: ...du kolem něj a říkám co děláš?-Dívám se na procák.-Aha...najednou vidím že má zaplej komp...vytrhávám drát ze zásufky a řikam mu:ty seš fakt debil!!!-Brácha s výrazem "don't worry" říká: co děláš???...procak vali ještě dneska a byl bez chladiče 2 minuty...
Jo, ale Celeron 633 není Palomino... :?
jo ale i tak je to drsný
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Lidi tak se mrknete na video z Tom´s Hardware a bude vam jasno :)

Je tam PIII, PIV, Athlon a Athlon XP

Poznate, jaky muze mit procak teploty :-D
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“