17" LCD jaky doporucite
Moderátor: maXXmilian
- Asimov
- Začátečník

- Jafido
- Středně pokročilý

Z ostatními LCD nemám moc zkušeností, ale měl jsem možnost si delší dobu hrát s ACER 732 a byl jsem vcelku spokojen. Jen mi vadila černá barva, která není černá a bervy které prostě na CRT nemají.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A co tento LCD ADI A715. Uvažuji že si ho pořídím. Jestly ho máte někdo napište své skušenosti nebo my doporučte neco lepšího.
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- ondra2
- Nováček

-
response time
je fakt, že nový lcd panely mají response time 16ms, něco o tom psali na tomshardware ve zkratce jde o to, že těch 16ms je pro omezenou paletu barev. "If the manufacturers were really frank about this, they would indicate that 16-ms panels only display 262,000 colors instead of the usual 16 million." takže jestli je to pravda tak bych spíš doporučoval monitory s 20ms. jinak ten link je přímo na test 17" lcd.
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: response time
tady jde predevsim o firmu ktera LCD vyrabi....pokud je to naka (lehce podvodnicka) firmicka tak pouzije pro udani odezvy nejlepsi vysledek (jak pises jen urciteho spektra (palet) barev), ostatni barvy ale klidne mohou dosahovat odezvy az 35-50ms a to uz neni ono....ondra2 píše:je fakt, že nový lcd panely mají response time 16ms, něco o tom psali na tomshardware ve zkratce jde o to, že těch 16ms je pro omezenou paletu barev. "If the manufacturers were really frank about this, they would indicate that 16-ms panels only display 262,000 colors instead of the usual 16 million." takže jestli je to pravda tak bych spíš doporučoval monitory s 20ms. jinak ten link je přímo na test 17" lcd.
proto tu jde predevsim o znacku kterou vyberes...nejlepsi je procist si par KOMENTARU od lidi co uz maji doma ten konkretni typ co chces, jinak se pravdu nikdy nedozvis.....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem uz s toho zmaten nekdo tvrdi ze 25 ms je na hry malo nekdo zase ze to staci tak nevim. Adi a Acer maji po 16 ms. Chci si koupit LCD ale nevim jakej. Nemuzete mi nekdo pradit jaky lcd si mam vybrat a hlavne jaky bude zvladat hry.
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- Butch
- Středně pokročilý

Pokud chceš bez problémů zapařit jakoukoliv hru tak Kup s odezvou 16ms
25ms na nějaké hry(NFSHP2,GTA3..) prostě nestačí.
25ms na nějaké hry(NFSHP2,GTA3..) prostě nestačí.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Archandel
- Začátečník

- Steiger
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Pred tydnem jsem se taky rozhodoval, jaky LCD zvolit a nemuzu se nepodelit se svymi "zkusenostmi".
Poridil jsem si nakonec ACER AL1721 a zatim si ho nemuzu vynachvalit.
16 ms, 260 cd/m2, 450:1, analog i digital. TS Bohemia +-12100 bez DPH
Hry bezne nehraji, ale sem tam si zahraji NFS HP2 a co se tyce rychlosti, je to parada. Duchy to nedela.
Mam to pripojene na, z dnesniho pohledu staricke, TNT 2 (tj. analog) a v 1280x1024 je obraz spickovy. V 1024x768 je obraz solidni, 640x480 a 800x600 je pismo viditelne kostrbate (ovsem, kdo pouziva tak nizka rozliseni, ze?)
Podsviceni je rovnomerne a i presto, ze mam oko z kasparovy kravy, tak se mi zda, ze jsou barvy rovnomerne (tj. nevznika u nej treba efekt svetlejsiho odstinu nahore).
Vzhledem k tomu, ze je cenovy rozdil mezi ADI 715 a ACER 1721 jen par stovek (pricemz parametry identicke), tak jsem si nechal poradit, ktery z techto dvou je lepsi. A kupodivu, i presto, ze je ADI kapku drazsi, doporucili mi ACER. Ma pry hezci barvy. No... diametralne odlisne nejsou (samozrejme jsem si oba vyzkousel!).
ADI navic umoznuje vyskove nastaveni a ma lepsi moznosti vertikalniho otaceni (nac je vertikalni otoceni o 90° by me fakt zajimalo), k tomu USB, vyvod na sluchatka a je designove kapku lepsi. ACER je takovy konzervativni.
Myslim, ze za ty penize je to fakt dobry kup.
Poridil jsem si nakonec ACER AL1721 a zatim si ho nemuzu vynachvalit.
16 ms, 260 cd/m2, 450:1, analog i digital. TS Bohemia +-12100 bez DPH
Hry bezne nehraji, ale sem tam si zahraji NFS HP2 a co se tyce rychlosti, je to parada. Duchy to nedela.
Mam to pripojene na, z dnesniho pohledu staricke, TNT 2 (tj. analog) a v 1280x1024 je obraz spickovy. V 1024x768 je obraz solidni, 640x480 a 800x600 je pismo viditelne kostrbate (ovsem, kdo pouziva tak nizka rozliseni, ze?)
Podsviceni je rovnomerne a i presto, ze mam oko z kasparovy kravy, tak se mi zda, ze jsou barvy rovnomerne (tj. nevznika u nej treba efekt svetlejsiho odstinu nahore).
Vzhledem k tomu, ze je cenovy rozdil mezi ADI 715 a ACER 1721 jen par stovek (pricemz parametry identicke), tak jsem si nechal poradit, ktery z techto dvou je lepsi. A kupodivu, i presto, ze je ADI kapku drazsi, doporucili mi ACER. Ma pry hezci barvy. No... diametralne odlisne nejsou (samozrejme jsem si oba vyzkousel!).
ADI navic umoznuje vyskove nastaveni a ma lepsi moznosti vertikalniho otaceni (nac je vertikalni otoceni o 90° by me fakt zajimalo), k tomu USB, vyvod na sluchatka a je designove kapku lepsi. ACER je takovy konzervativni.
Myslim, ze za ty penize je to fakt dobry kup.
- Steiger
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
vadne pixely
Jenom pro vasi informaci (mozna to vsichni vite, a budete me povazovat za pitomce, ale pro me to byla novinka):
vsechny bezne monitory by mely splnovat normu ISO 13406-2, coz je norma definujici max. pocet vadnych pixelu.
http://www.adiczech.com/aktuality/iso.doc
Obecne se rika, ze max. pripustny pocet vadnych pixelu (cerne, bile, vadne barvy) je 8. Ovsem dle teto normy, je to jeste trosku slozitejsi (a pro uzivatele privetivejsi).
Podle teto normy (tak jsem to pochopil ja) muzete reklamovat vyrobek, uz kdyz ma 3 a vice cerne body nebo 3 a vice bilych bodu nebo nebo 6 a vice pixelu s vadnymi barvami.
vsechny bezne monitory by mely splnovat normu ISO 13406-2, coz je norma definujici max. pocet vadnych pixelu.
http://www.adiczech.com/aktuality/iso.doc
Obecne se rika, ze max. pripustny pocet vadnych pixelu (cerne, bile, vadne barvy) je 8. Ovsem dle teto normy, je to jeste trosku slozitejsi (a pro uzivatele privetivejsi).
Podle teto normy (tak jsem to pochopil ja) muzete reklamovat vyrobek, uz kdyz ma 3 a vice cerne body nebo 3 a vice bilych bodu nebo nebo 6 a vice pixelu s vadnymi barvami.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Výhodná koupě puntíkatých LCD monitorů ?!
Můžeš upřesnit co je to "běžné monitory" není to doufám podobné srovnání jako v reklamě na prací práškyvsechny bezne monitory by mely splnovat normu ISO 13406-2, coz je norma definujici max. pocet vadnych pixelu.
Myslím si že stojí za to se zamyslet, jestli si mám kopit monitor o 1000,- až 3000,. kč levněší a mít jej ťuplíkatý jak stínítko na lustru a nebo volit cestu kvality i byť o něco dražší. Nezapomeňte, že koupě LCD monitoru je "běh na delší trať". Dnes již neplatí kategorizace monitorů - kancelář ,pro dětí atd. ,ale čas strávený před monitorem. Pokud doba strávená před monitor je delší než 2 hodiny, doporučoval bych vám abyste vybírali mezi kvalitními monitory
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Výhodná koupě puntíkatých LCD monitorů ?!
Přesně tak. U většiny kvalitnějších značek se jedná(při reklamaci) o počet vadných sub pixelů a ne celých vadných pixelů.NANAO píše:...doporučoval bych vám abyste vybírali mezi kvalitními monitoryvsechny bezne monitory by mely splnovat normu ISO 13406-2, coz je norma definujici max. pocet vadnych pixelu..
Například můžete mít vadné 3 sub pixely ale ani jeden celý pixel. Taky záleží na rozmístění apod. Každý výrobce to má jinak.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Steiger
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výhodná koupě puntíkatých LCD monitorů ?!
To je otazkou, co je kvalitni monitor. EIZO, Iiyama, ViewSonic, Samsung? Ano to jsou bezesporu ty nejkvalitnejsi, ale jsou taky "nejkvalitnejsi" co se tyce ceny. Ja jsem zvolil takove reseni, ktere vyhovuje (noNANAO píše:Můžeš upřesnit co je to "běžné monitory" není to doufám podobné srovnání jako v reklamě na prací práškyvsechny bezne monitory by mely splnovat normu ISO 13406-2, coz je norma definujici max. pocet vadnych pixelu.? EIZO LCD monitory všech kategorií tzn. "běžné" i profesionální nesmějí mít na LCD panelu žádný vadný bod t.j. celý pixel(černá nebo bílá tečka na bílém nebo černém pozadí) povoleny má pouze 4 subpixely (červená,zelená nebo modrá tečka na vzpomínaných pozadích). Z 88% jsou displaye v EIZO monitorech všech kategorií naprosto bez defektů.
Myslím si že stojí za to se zamyslet, jestli si mám kopit monitor o 1000,- až 3000,. kč levněší a mít jej ťuplíkatý jak stínítko na lustru a nebo volit cestu kvality i byť o něco dražší. Nezapomeňte, že koupě LCD monitoru je "běh na delší trať". Dnes již neplatí kategorizace monitorů - kancelář ,pro dětí atd. ,ale čas strávený před monitorem. Pokud doba strávená před monitor je delší než 2 hodiny, doporučoval bych vám abyste vybírali mezi kvalitními monitory.
A co se tyce tech "beznych monitoru". Pred koupi jsem trosku po tom patral, protoze bych z toho nerad mel "mouchami posrane stinitko". A prisel jsem na to, ze temer ke vsem znackam (EIZO, ADI, SAMSUNG, IIYAMA, ACER, BELINEA, AOC, LG, NEC, VIEWSONIC a sami si doplnite dalsi), ktere se vsudemozne prodavaji, jsem nasel neco o tom, ze musi splnovat tuto normu. Proto jsem napsal "bezne monitory". Uz si nepamatuji, ke kterym jsem to nenasel, ale to jeste nemusi znamenat, ze kdyz neco nenajdu, ze to nemusi splnovat, ze? Mohl jsem byt proste lama a blbe hledat.
- Oldboy
- Začátečník

- lachty
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Acer 1721
No tak nejak ted uvazuju o nakupu Aceru 1721. Patral jsem po nem na webu a i v testech dopadl celkem fajne ;o) hlavne ta cena je docela good. Ale pokud by jste nekdo nahodou narazili na nejakej problem s timto TFTeckem tak pls dejtevedet dik ;o)
AMD Duron 850@950 MHz , Abit KT7A, 512 SDRAM 133, 40 Hitashi + 40 Maxtor, Gforce2 TI.
- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- jindros
- Nováček

-
.
Já ho taky chtěl,někdy v dubnu.Ale počkal jsem a koupil lepší.Adi podle testu v Levelu není nic moc a kdosi psal,že mění barvy do růžova už při mírným naklonění do boku.Kup ViewSonic VP 171b,mám ho dva týdny a jsem nadšenej.
Tomek píše:A co tento LCD ADI A715. Uvažuji že si ho pořídím. Jestly ho máte někdo napište své skušenosti nebo my doporučte neco lepšího.
- roxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- stj
- Nováček

-
acer 712
je ta 712 ozaj dobra? velmi silne nad nou rozmyslam. vela citam a preto chcem vymenit CRT za LCD. robil som chvilku na 15" notebooku a uz proste nechcem ine.
problem je v tom ze casto pozeram filmy a sem-tam si nieco zahram. karta (R9700P) to zvladne ale neviem ci tych 20ms bude OK.
co vy na to?
dalej ma zuajima ako je to s velkostou plochy. moja 19" ma cca 44 cm uhlopriecku. normalne by 17" LCD malo mat cca 43 cm ale AL712 ma uvedenych len 38cm. nie je to trochu malo ? ved to je vlastne 15" nie ?
za vsetky rady dakujem respektive uvitam konkurencne panely (samozrejme v podobnych parametroch a cene)

problem je v tom ze casto pozeram filmy a sem-tam si nieco zahram. karta (R9700P) to zvladne ale neviem ci tych 20ms bude OK.
co vy na to?
dalej ma zuajima ako je to s velkostou plochy. moja 19" ma cca 44 cm uhlopriecku. normalne by 17" LCD malo mat cca 43 cm ale AL712 ma uvedenych len 38cm. nie je to trochu malo ? ved to je vlastne 15" nie ?
za vsetky rady dakujem respektive uvitam konkurencne panely (samozrejme v podobnych parametroch a cene)