Athlon XP 2200+ a zmena multiplikatoru

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Athlon XP 2200+ a zmena multiplikatoru

Příspěvek od Gerimo »

PC sestavu jsem kupoval 15.5.2003 s Athlonem XP 2200+ revize A0.Ted mi bezi z puvodnich 1800MHz na 1900MHz stabilne (max teplota 55 stupnu).Vim ze nejde tato revize pres 2GHz.Pokud jsem to dobre pocital, mel by byt nasobic odemceny(15.5.03 je asi 18 tyden a to jeste pochybuji ze by byl vyroben 14 dni pred tim nez sem to koupil.)Problem je nasledujici: processor bezi standartne na 133x13,5 a ja bych chtel zvednout FSB alespon na 166, jenze v BIOSu to nejde. Dale jsem nasel v manualu jumpery pres ktere by sla zvednou FSB z 133 na 166 ale nevim jestli se automaticky zmeni i nasobic(coz si teda vubec nemyslim).A jeste posledni vec, kdyz by to nejak slo zmenit FSB, musim pridat voltage i kdyz se nezmeni celkova frekvence?
(cetl jsem ruzne navody ale nechce se mi vubec do odmontovani processru a neco s nim delat kdyz jsem si to nezkusil na nejakym "suntu")

Dekuji moc za kazdou radu.(neposilejte odkazy na stranky, protoze sem jich uz precetl stohy, a tak mi to reknete vlastnimi slovy. Dik.)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

dobre, mam tu cest ti odpovedat prvy:
ked zmenis frekvenci zmenou jumperu, nasoboc tym samozrejme nezvedne, ani neznizis, zvysi se jenom ta frekvence.
to ale nic neznamena, tebe vobec nemusi po zmene FSB nabehnout PC.
samozrejme bude asi zmenit voltaz(urcite) z puvodni, na dakou prijatelnou, a ohladom nasobicu, proc to proste nevyzkousis?
zmen v biosu multiplier, a pokial ti otom nabehne pc(samozrejme vsechno uloz)-mas z casti vyhrano, hned sa budetaktovat lip, ako to citam, urcite nemas dakou uzasnou desku, preto pochybuju, ze ti pojde multiplier(nasobic) menit.
tak isto ti asi dako super voltaz menit nepujde, v takovynto pripade, musis pouzit metodu dratovani(ktora ale funguje jenom pri odemcenym CPU)
zmena multiplieru-najdi si vo FAQ, alebo ti dam link, kde si naprogramujes, co chces dociahnut. zmena nasobicu pomocou dratovania(da sa dratovat socket alebo CPU, dratovanie socketu je lepsi) funguje jenom pri unlock cpu, pri zmene voltaze to je jedno(ze ci je CPU UN/LOCK)
odmontovanie Cpu vobec nie je nic zlozite, rad ty stym na fore poradime, porp. mi napis ICQ, drzim palce, dufam ze som napisal, b´vsetko cos chel vedet :roll: :wink:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Abych k Vam byl 100% uprimny, tak z toho co sem cetl mi moc to dratovani nerika....(jen si reknete ze sem dutej :) ) mohli byste to nekdo rict vlastnimy slovy? Byl bych Vam oprvdu zavazan.

Dekuji.
aldrian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldrian »

gerimo píše:Abych k Vam byl 100% uprimny, tak z toho co sem cetl mi moc to dratovani nerika....(jen si reknete ze sem dutej :) ) mohli byste to nekdo rict vlastnimy slovy? Byl bych Vam oprvdu zavazan.

Dekuji.
Pokusim se:
Drátování je metoda jak přinutit desku aby si myslela že je tam jinej procesor než tam ve skutečnosti je. Takže mu potom dává jiné napájení FSB,Mult....
Při drátování se spojí některé nožičky (Piny) procesoru tenkým drátkem. (mě se osvědčily drátečky z napájecíko kabelu)

To, jaké nožičky spojit najdeš na
http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html

Příklad:
Já se potřeboval zněnit FSB z 166MHz na 200Mhz (deska to v nastavení nemá) takže sem zadrátoval 3 piny někde nahoře vlevo (nevim jak bych je popsal, koukni na ten ocinside) a teď se mi procesor nehlásí nako 2500+ ale jako 3200+
1. HOME: Gigabyte GA-P35-DQ4; Intel Core2 Duo E6750@zatim defaultMhz; GF 8800GTS 320MB; 4GB; HDD 500GB; LG DVD+-RW, Monitor Samsung 215TW S-PVA
2. WORK: Gigabyte 8IPE1000; INTEL P4 2800MHz; BOX; 2x256MB; WD2000JD; TEAC DVD-RW
3. NTB: ACER TM8003LMI; Centrio (Pentium M) 1,6GHz; RADEON 9700; 512MB; 60GB; DVD-RW; WIFI; BT...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

aldrian píše:
gerimo píše:Abych k Vam byl 100% uprimny, tak z toho co sem cetl mi moc to dratovani nerika....(jen si reknete ze sem dutej :) ) mohli byste to nekdo rict vlastnimy slovy? Byl bych Vam oprvdu zavazan.

Dekuji.
Pokusim se:
Drátování je metoda jak přinutit desku aby si myslela že je tam jinej procesor než tam ve skutečnosti je. Takže mu potom dává jiné napájení FSB,Mult....
Při drátování se spojí některé nožičky (Piny) procesoru tenkým drátkem. (mě se osvědčily drátečky z napájecíko kabelu)

To, jaké nožičky spojit najdeš na
http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html

Příklad:
Já se potřeboval zněnit FSB z 166MHz na 200Mhz (deska to v nastavení nemá) takže sem zadrátoval 3 piny někde nahoře vlevo (nevim jak bych je popsal, koukni na ten ocinside) a teď se mi procesor nehlásí nako 2500+ ale jako 3200+
Hodne diky za ten odkaz je to fakt good! Ted bych ale potreboval poradit jakou Voltage.
Reknu Vam co zadat a vy mi doporucite Voltage:

CPU view
AMD Athlon XP
Voltage 1.65,1.675,...
11,5xFSB
166MHz(200MHz deska nepodporuje :( )

Jinak tady je stranka procesoru ktere ma deska podporuje: http://www.jetway.com.tw/evisn/index.html
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

rada, daj si socket view, pozri na moj davnejsi thread(najdes tam odpoved, preco je lepsie dratovat socket a nie CPU, precitaj si to prosim cele): http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=13034 ; alebo: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=9747
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

kebyze trochu citas(staci FAQ) tak by si ten super hypper link nasiel aj sam :wink:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

A jeste jedna vec. Procesor je BOX a kdyz odendam vetrak, neposkodim nejak vrstvu te pasty??Nebudu muset pri zpetnem nasazenim vetraku znovu potrit vetrak pastou?
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

ne, davaj to dole opatrne, ale ta pasta by mala stacit, t.j. ked ho das dole, nebudes musiet davat novu, ale ja byt tebou, se*em na to, dam to dole, zoskrabem a dam bielo, nebo stribornou.
pls zadnej flame o pastach, jeden ma rad tu, druhemu sa osvetcila henta, to bola rada, o pastach tu thread je, so no flame
takze pokail tu pastu nezostres z jadra cpu ani z vetraku(z pasivu) v nejakom velkom mnozstve, tak tam novu davat nemusis
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Hmm...Napadla me taky jedna vec: Pomoci multiplikatoru muzu trochu podtaktovat CPU a pak ho doladit pomoci FSB tzn. napr.: CPU 1900MHz 133x13,5@170x11(misto 166x11,5) takze dokazu vymacknout jeste vic z pameti. Co si o tom myslite?
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

gerimo píše:Hmm...Napadla me taky jedna vec: Pomoci multiplikatoru muzu trochu podtaktovat CPU a pak ho doladit pomoci FSB tzn. napr.: CPU 1900MHz 133x13,5@170x11(misto 166x11,5) takze dokazu vymacknout jeste vic z pameti. Co si o tom myslite?
JO to udělej a vykon se tim zvyši. :roll:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Poradne FSB musi bejt ja ted jedu na 228(456) * 8.5 :twisted: a je to znat ze je tam tolik
Jedu na Dudronu taky rev A ves se stabylne nedostanu ani s velkym napetim :(
K tomu dratkovani taky tam mam danej ten co je z napajecich dratku ten ma tak idealni tloustku :wink:
Napeti muzes nechat stejny at mas jakoukoliv FSB gdyz je stejnej takt jadra
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“