SeaGate,WD a Matrox

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

SeaGate,WD a Matrox

Příspěvek od ManchesterUnited »

Chtel bych si koupit 80Gb nebo 120Gb disk ale nevim od kteryho vyrobce.Kterej z techto HDD jsou nejlepsi?Myslim spolehlivist cena/vykon.Za kazdou odpoved predem dik.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

A co takhle WDJB 120GB? Jsem s ním spokojen.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dik.Uvidim do Vanoc jak se to s cenama pohne. Snad pudou dolu :? Jinak doufam ze to pude dohromady s mym WD 10,2.Jeste jednou dik.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Hitachi 7k250 je dokonalej... :oops:
ZSCS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZSCS »

Maxtor rychlost/tichost/vyrovnanost/cena
Sempron (Barton) 3000+ 1,8@2,6GHz EPoX nForce2 Ultra 400, 1024 DDR DCH, 250GB Hitachi,Winfast Leadtek 6600GT, DVD-ROM Asus E616P 16/48x, DVD-RW LiteON 812S, LG F900P 19" , Repro homemade TVM
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ZSCS píše:Maxtor rychlost/tichost/vyrovnanost/cena
no proste kompromis co neumi poradne nic :wink:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

ICE píše:
ZSCS píše:Maxtor rychlost/tichost/vyrovnanost/cena
no proste kompromis co neumi poradne nic :wink:
:o Děláš si srandu? Vyrovnanost a určitý kompromis je přece naopak to nejpozitivnější. K čemu by mi byl disk (platí pro jakýkoliv výrobek), který by sice v něčem exceloval, ale v ostatních parametrech by silně pokulhával? Co z toho, že bude třeba 2x rychlejší než ostatní, když bude hučet jako startující Boeing? A co z toho, že bude extra tichý, když na něm budou naskakovat chyby jako houby po dešti?
Kdepak, rozumný kompromis je základ. Kdo chce to nejrychlejší, koupí si třeba Hitachi. Kdo nejtišší, Seagate. A kdo od obojího něco, Maxtor. Aspoň si každý vybere. Tak proč zatracovat jednu značku, která třeba nemá co nabídnout tobě, zatímco ostatním ano?
Veterán
KuKla

Příspěvek od KuKla »

Spectral píše:
ICE píše: no proste kompromis co neumi poradne nic :wink:
:o Děláš si srandu? Vyrovnanost a určitý kompromis je přece naopak to nejpozitivnější. K čemu by mi byl disk (platí pro jakýkoliv výrobek), který by sice v něčem exceloval, ale v ostatních parametrech by silně pokulhával? Co z toho, že bude třeba 2x rychlejší než ostatní, když bude hučet jako startující Boeing? A co z toho, že bude extra tichý, když na něm budou naskakovat chyby jako houby po dešti?
Kdepak, rozumný kompromis je základ. Kdo chce to nejrychlejší, koupí si třeba Hitachi. Kdo nejtišší, Seagate. A kdo od obojího něco, Maxtor. Aspoň si každý vybere. Tak proč zatracovat jednu značku, která třeba nemá co nabídnout tobě, zatímco ostatním ano?
nj, jenomže Maxtor je ve všem ten druhej... :oops:
příklad - hlučnost vs rychlost - podle tvé úvahy bys vzal Maxtor, protože je sice hlučnější než Seagate, ale je mnohem výkonější. nj, ale za stejnou cenu máš Hitachi 180GXP, který je +-stejně hlučný jako ten maxtor (7k250 je dokonce mnohem méně hlučný) ale o trochu výkonější (7k250 mnohem). tak proč brát maxtor ?
imho dnes s nástupem 7k250 se uplně stejně vyšachoval WD, kromě Raptoru. WD JB už prostě není nejvýkonější 7200ot disk, protože 7k250 je tak dobrý, že šlape na paty i Raptoru. takže můj názor je ten, že pokud chceš absolutní tichu, ber Seagate Barracuda ATA V (ne 7200.7) a pokud chceš cokoliv jiného tak 7k250 (a s aam enabled se blíží tichem i té barracudě ATA V, ale ve výkonu jí překoná). 8-)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

KuKla píše:nj, jenomže Maxtor je ve všem ten druhej... :oops:
příklad - hlučnost vs rychlost - podle tvé úvahy bys vzal Maxtor, protože je sice hlučnější než Seagate, ale je mnohem výkonější. nj, ale za stejnou cenu máš Hitachi 180GXP, který je +-stejně hlučný jako ten maxtor (7k250 je dokonce mnohem méně hlučný) ale o trochu výkonější (7k250 mnohem). tak proč brát maxtor ?
imho dnes s nástupem 7k250 se uplně stejně vyšachoval WD, kromě Raptoru. WD JB už prostě není nejvýkonější 7200ot disk, protože 7k250 je tak dobrý, že šlape na paty i Raptoru. takže můj názor je ten, že pokud chceš absolutní tichu, ber Seagate Barracuda ATA V (ne 7200.7) a pokud chceš cokoliv jiného tak 7k250 (a s aam enabled se blíží tichem i té barracudě ATA V, ale ve výkonu jí překoná). 8-)
Jasně, to beru, Hitachi je asi fakt good, jenže já se na to dívám z mého pohledu, kdy jsem HDD kupoval letos na jaře. Tehdy 7k250 nebyl, 180GXP byl víceméně výběhový model a WD JB vyskokofrekvenčně píská, což mě extra sere. Dnes bych asi koupil 7k250, ale vzhledem k tomu, že jsem nakupoval na jaře, jsem se svou volbou spokojen.
Veterán
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

KuKla

Příspěvek od KuKla »

Sentenced píše:Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
no vzhledem k tomu, že jsem tady, na oc.cz i na jiných forech celkem aktivní a "populární" :lol: tak mi celkem často někdo píše že mu WD píská a co má s tím dělat...a já většinou odpovídám, že to někdy časem přestane a pokud ho ten zvuk hodně sere tak ať to vyreklamuje...
na vlastní uši jsem slyšel pískat jenom můj 80GB 120GXP, když jsem ho přinesl z venku, kde bylo -20C a hned jsem ho nekompromisně zapojil 8-) ...po cca 20min přestal :-D
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

...ja osobne som velice spokojny s WD. teraz mam 80JB a maximalna spokojnost! aj predtym som uz par hdd mal a na WD nedam dopustit. je pravda, ze su o cosi hlucnejsie, ale nie je to nic extra. mal som predtym 60BB a asi po mesiaci fakt zacal piskat... vyreklamoval som ale bez problemov. s 80JB nie je problem...
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dik vsem kteri odpovedeli.Pudu asi do WD nebo Seagate.Vemu 80Gb nebo 120Gb.Je velkej rozdil mezi 2 vyrovnavaci pameti a 8?Dik.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Sentenced píše:Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
Slyšel. Má ho kamarád a ten disk píská. Hodně vysokým tónem a bez přestání. A je to JB (8MB), jeden z prvních, co se prodávaly.
Veterán
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

2 a 8 rozdil je... nekdy citelny, nekdy ne. Muj WD trosku piskal na zacatku... ted je OK... BTW je celkem vlaznej a ani pri drsnejsim seeku zase tak moc nerve, proste tichonce chroupe... aspon vim ze neco dela :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

ManchesterUnited píše:Dik vsem kteri odpovedeli.Pudu asi do WD nebo Seagate.Vemu 80Gb nebo 120Gb.Je velkej rozdil mezi 2 vyrovnavaci pameti a 8?Dik.

No nejakej ten rozdil se na tom s 8MB udela... (hlavne pri praci s malyma souborama). Cenovej rozdil neni zas tak velkej a disk nekupujes na 2 mesice, tak si myslim, ze se "vyplatí" si na 8MB verzi priplatit... :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Ja nevim,vy mate k Hitachi duveru??Me dokonce v prodejne (nebudu jmenovat) dost silne odrazovali,ze s temahle diskama jsou jenom problemy,ze sou dost casto na reklamaci atd.....:((( Nevim,ja bych bral Seagate :)))
KuKla

Příspěvek od KuKla »

cruzz píše:Ja nevim,vy mate k Hitachi duveru??Me dokonce v prodejne (nebudu jmenovat) dost silne odrazovali,ze s temahle diskama jsou jenom problemy,ze sou dost casto na reklamaci atd.....:((( Nevim,ja bych bral Seagate :)))
já co mám info z různých prodejen tak Hitachi jsou nejméně poruchové disky dneska...
klidně tu prodejnu jmenuj, celkem by mě to zajímalo.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím, :evil: já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou... :evil: Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Charlie Breaker píše:Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím, :evil: já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou... :evil: Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
A pak že nepískaj...
Veterán
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“