SeaGate,WD a Matrox
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
SeaGate,WD a Matrox
Chtel bych si koupit 80Gb nebo 120Gb disk ale nevim od kteryho vyrobce.Kterej z techto HDD jsou nejlepsi?Myslim spolehlivist cena/vykon.Za kazdou odpoved predem dik.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Butch
- Středně pokročilý

A co takhle WDJB 120GB? Jsem s ním spokojen.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dik.Uvidim do Vanoc jak se to s cenama pohne. Snad pudou dolu
Jinak doufam ze to pude dohromady s mym WD 10,2.Jeste jednou dik.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- ZSCS
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
ICE píše:no proste kompromis co neumi poradne nicZSCS píše:Maxtor rychlost/tichost/vyrovnanost/cena
Kdepak, rozumný kompromis je základ. Kdo chce to nejrychlejší, koupí si třeba Hitachi. Kdo nejtišší, Seagate. A kdo od obojího něco, Maxtor. Aspoň si každý vybere. Tak proč zatracovat jednu značku, která třeba nemá co nabídnout tobě, zatímco ostatním ano?
Veterán
- KuKla
-
nj, jenomže Maxtor je ve všem ten druhej...Spectral píše:ICE píše: no proste kompromis co neumi poradne nicDěláš si srandu? Vyrovnanost a určitý kompromis je přece naopak to nejpozitivnější. K čemu by mi byl disk (platí pro jakýkoliv výrobek), který by sice v něčem exceloval, ale v ostatních parametrech by silně pokulhával? Co z toho, že bude třeba 2x rychlejší než ostatní, když bude hučet jako startující Boeing? A co z toho, že bude extra tichý, když na něm budou naskakovat chyby jako houby po dešti?
Kdepak, rozumný kompromis je základ. Kdo chce to nejrychlejší, koupí si třeba Hitachi. Kdo nejtišší, Seagate. A kdo od obojího něco, Maxtor. Aspoň si každý vybere. Tak proč zatracovat jednu značku, která třeba nemá co nabídnout tobě, zatímco ostatním ano?
příklad - hlučnost vs rychlost - podle tvé úvahy bys vzal Maxtor, protože je sice hlučnější než Seagate, ale je mnohem výkonější. nj, ale za stejnou cenu máš Hitachi 180GXP, který je +-stejně hlučný jako ten maxtor (7k250 je dokonce mnohem méně hlučný) ale o trochu výkonější (7k250 mnohem). tak proč brát maxtor ?
imho dnes s nástupem 7k250 se uplně stejně vyšachoval WD, kromě Raptoru. WD JB už prostě není nejvýkonější 7200ot disk, protože 7k250 je tak dobrý, že šlape na paty i Raptoru. takže můj názor je ten, že pokud chceš absolutní tichu, ber Seagate Barracuda ATA V (ne 7200.7) a pokud chceš cokoliv jiného tak 7k250 (a s aam enabled se blíží tichem i té barracudě ATA V, ale ve výkonu jí překoná).
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Jasně, to beru, Hitachi je asi fakt good, jenže já se na to dívám z mého pohledu, kdy jsem HDD kupoval letos na jaře. Tehdy 7k250 nebyl, 180GXP byl víceméně výběhový model a WD JB vyskokofrekvenčně píská, což mě extra sere. Dnes bych asi koupil 7k250, ale vzhledem k tomu, že jsem nakupoval na jaře, jsem se svou volbou spokojen.KuKla píše:nj, jenomže Maxtor je ve všem ten druhej...![]()
příklad - hlučnost vs rychlost - podle tvé úvahy bys vzal Maxtor, protože je sice hlučnější než Seagate, ale je mnohem výkonější. nj, ale za stejnou cenu máš Hitachi 180GXP, který je +-stejně hlučný jako ten maxtor (7k250 je dokonce mnohem méně hlučný) ale o trochu výkonější (7k250 mnohem). tak proč brát maxtor ?
imho dnes s nástupem 7k250 se uplně stejně vyšachoval WD, kromě Raptoru. WD JB už prostě není nejvýkonější 7200ot disk, protože 7k250 je tak dobrý, že šlape na paty i Raptoru. takže můj názor je ten, že pokud chceš absolutní tichu, ber Seagate Barracuda ATA V (ne 7200.7) a pokud chceš cokoliv jiného tak 7k250 (a s aam enabled se blíží tichem i té barracudě ATA V, ale ve výkonu jí překoná).
Veterán
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- KuKla
-
no vzhledem k tomu, že jsem tady, na oc.cz i na jiných forech celkem aktivní a "populární"Sentenced píše:Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
na vlastní uši jsem slyšel pískat jenom můj 80GB 120GXP, když jsem ho přinesl z venku, kde bylo -20C a hned jsem ho nekompromisně zapojil
- g-m.name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...ja osobne som velice spokojny s WD. teraz mam 80JB a maximalna spokojnost! aj predtym som uz par hdd mal a na WD nedam dopustit. je pravda, ze su o cosi hlucnejsie, ale nie je to nic extra. mal som predtym 60BB a asi po mesiaci fakt zacal piskat... vyreklamoval som ale bez problemov. s 80JB nie je problem...
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dik vsem kteri odpovedeli.Pudu asi do WD nebo Seagate.Vemu 80Gb nebo 120Gb.Je velkej rozdil mezi 2 vyrovnavaci pameti a 8?Dik.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Slyšel. Má ho kamarád a ten disk píská. Hodně vysokým tónem a bez přestání. A je to JB (8MB), jeden z prvních, co se prodávaly.Sentenced píše:Slyšel si nekdy "na vlastní uši" že by nejakej WD ze serie JB pískal ??? já fakt ne.... U BB serie se to obcas stavalo (ale prevazne u nejlevnejsich modelu 20-40 GB). U JB jsem to v zivote nezazil.... Osobne mam uz třetí a mezi zákazníkama jich taky pár je a fakt žádny pískání.....
Veterán
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
ManchesterUnited píše:Dik vsem kteri odpovedeli.Pudu asi do WD nebo Seagate.Vemu 80Gb nebo 120Gb.Je velkej rozdil mezi 2 vyrovnavaci pameti a 8?Dik.
No nejakej ten rozdil se na tom s 8MB udela... (hlavne pri praci s malyma souborama). Cenovej rozdil neni zas tak velkej a disk nekupujes na 2 mesice, tak si myslim, ze se "vyplatí" si na 8MB verzi priplatit...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- KuKla
-
já co mám info z různých prodejen tak Hitachi jsou nejméně poruchové disky dneska...cruzz píše:Ja nevim,vy mate k Hitachi duveru??Me dokonce v prodejne (nebudu jmenovat) dost silne odrazovali,ze s temahle diskama jsou jenom problemy,ze sou dost casto na reklamaci atd.....(( Nevim,ja bych bral Seagate
))
klidně tu prodejnu jmenuj, celkem by mě to zajímalo.
- Oldboy
- Začátečník

Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím,
já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou...
Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Spectral
- Středně pokročilý

-
A pak že nepískaj...Charlie Breaker píše:Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím,já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou...
Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
Veterán