Gentoo
- j.k
- Nováček

-
Gentoo
Mám menší problém, mám dva HDD na prvním je WinXP (160GB) a na druhý jsem naistaloval Gentoo (20GB), zavádeč jsem použil Grub, při bootovani přes něho mi nenajede ani jeden system, napíše chybu:
18 : Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS
Nevím jak to opravit. Díky za rady
18 : Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS
Nevím jak to opravit. Díky za rady
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Máš dva HDD, nebo dva oddíly na jednom disku ? Předpokládám dva HDD. Zavaděč je na MBR druhého disku (/dev/hdb) ? Máš na druhém disku vytvořenou boot partition, nebo máš všechno na root fs (ikdyž to je blbost, 20GB musí umět každej BIOS a GRUB
) ? Povídej, přeháněj... Tohle potřebuju vědět, pak s tím možná pohneme... 
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- j.k
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- j.k
- Nováček

-
normálně bootuju z prvního disku kde je uložen zavadeč pro WinXP, když jsem dával Linux, tak jsem nastavil v Biosu aby bootoval z druhého disku, kde je zavaděč pro Linux a v Grub je nastaven aby se dal zpustit i Windows, ale nenajede z Grub ani Linux ani WinXP. Zavaděč je asi v MBR. Instaloval mi to kámoš a nepamatuje si to , kam ho dal, ale myslí jsi že Grub jde vždy do MBR.
- tosuja
- Začátečník

-
A proc nebootujes linux z prvniho disku? Na netu se da najit postup jak do windowsiho zavadece pridat polozku pro bootovani Linuxu. Sam to nepouzivam (nemam windows), ale pry to jede.j.k píše:normálně bootuju z prvního disku kde je uložen zavadeč pro WinXP, když jsem dával Linux, tak jsem nastavil v Biosu aby bootoval z druhého disku, kde je zavaděč pro Linux a v Grub je nastaven aby se dal zpustit i Windows, ale nenajede z Grub ani Linux ani WinXP. Zavaděč je asi v MBR. Instaloval mi to kámoš a nepamatuje si to , kam ho dal, ale myslí jsi že Grub jde vždy do MBR.
Kamarad se myli. Grub jde tam, kam ho das (treba na disketu).
- j.k
- Nováček

-
Protože jsem nevěděl jestli pojede a jak vydíš tak nejede, proto jsem to dal na druhý disk, proto chci bootovat z druhého diskuA proc nebootujes linux z prvniho disku? Na netu se da najit postup jak do windowsiho zavadece pridat polozku pro bootovani Linuxu. Sam to nepouzivam (nemam windows), ale pry to jede.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Což je poměrně logické. GRUB umí zavolat NTLoader bez problémů, zatímco cpát Linux do zavaděče XPček je trochu nepohodlné (ne, že by to nešlo).j.k píše:Protože jsem nevěděl jestli pojede a jak vydíš tak nejede, proto jsem to dal na druhý disk, proto chci bootovat z druhého diskuA proc nebootujes linux z prvniho disku? Na netu se da najit postup jak do windowsiho zavadece pridat polozku pro bootovani Linuxu. Sam to nepouzivam (nemam windows), ale pry to jede.
Tu chybu GRUB vypisuje u Windows i Linuxu stejnou ?
The problem has been eaten.

- j.k
- Nováček

-