POMOOC plsssss

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

alpetr
Nováček
Nováček

POMOOC plsssss

Příspěvek od alpetr »

V compu jsem vyměnil zdroj a od té doby nešlape ani int. zvukovka ani gameport - jinak je vše OK. Přeinstaloval jsem Win, nahrál nový ovladače - všechny zvukový soubory mi to přehrává, ale neni nic slyšeeeeeeeet. Poradíte pls někdo? Může to být zdrojem nebo se mi odpálila zvukovka? Díííík :sad:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Co je to za zvukárnu, desku, zrdoj. Máš vše opravdu správně zapojené? Nemá ta zvukovka nějaké napájení navíc? Kdyby nefungovala, tak by nejspíš neměla ani nahrané drivery a tím pádem by nešlo ani přehrávat - spustit přehrávání.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Zákl. deska MSI KT2, int. zvuk AC97, 300W - vše běhalo v pohodě - vyměnil jsme zdroj a je TICHO :o
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

mrkni se do BIOSu na nastavení zvukárny, příp. loadni default BIOS
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Vše sem již zkusil a marně - asi se zbláznim
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

alpetr píše:Vše sem již zkusil a marně - asi se zbláznim
Nějaká kolize ve správci zařízení? Podívej se tam do řadičů zvuku, videa a her.
Jinak repráky připojený máš? :D
Bathory
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Žádná kolize, nikde žádnej problém,jen není z repráků nic slyšet - okamžik.....jo mám je zapnutý - a nemůže to být tím zdrojem?než jsem ho tam narval, takl vše běhalo v pohodě
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

alpetr píše:Žádná kolize, nikde žádnej problém,jen není z repráků nic slyšet - okamžik.....jo mám je zapnutý - a nemůže to být tím zdrojem?než jsem ho tam narval, takl vše běhalo v pohodě
To asi těžko. A co zapnutý MUTE neboli ztlumení hlasitosti v panelu hlasitostí, není náhodou nějaký políčko zaškrtnutý?
A v tom správci zařízení, ovladače od zvukovky jsou nainstalovaný?
Připojený repráky do zvukovky taky jsou? Když se takhle šachuje s bednou, mohls je náhodou povytáhnout.
Bathory
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

No právě, že všechny kablíky jsou na svym místě, ovladače nainstalovaný, žádný ztlumení zaškrtlý neni - asi vyrostu. Počítač běhal normálně, pak jsme ho vypnul, vyměnil zdroj, zapnul a zvukovka už nepracuje
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Koukni se do seznamu PCI zařízení(PCI device listing...) jestli tam bude nějaké
Multimedia device

Ten seznam se objevuje po tabulce s disky po startu PC.
Jsou tam obsaženy všechny karty v PC včetně integrovaných síťovek i zvukovek.
Pokud tam nic nebude, je to jasný. Zvukovka je odpálená.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Je tam toho víc co třeba Onboard Multimedia Device - je to zvukovka?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

alpetr píše:Je tam toho víc co třeba Onboard Multimedia Device - je to zvukovka?
Jo, to je zvukovka.

2 Butch : No jo, ale co by jí odpálilo ? :? Výměna zdroje ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

teď jsme zkusil něco nahrát přes mikrák a to normálně funguje :cry:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Když se mu zvukovka hlásí, tak asi odpálená nebude. Nešlo by mu ani přehrávání, ikdyž nic neslyší, to by došlo k chybě.

A v tom biosu je opravdu povolená?
Ještě bych ji zkusil odebrat ze zprávce zařízení. Kompletně všechno z mutimédií a her vymaž, restartuj a v biosu resetni konfiguraci. Jmenuje se to RESET CONFIGURATION DATA, dej na enabled, ono se to pak samo vrátí na disabled. Mělo by to být pod položkou PnP OS nebo BIOS. Potom všechny ovladače nainstaluj zpět a vyzkoušej zvuk.

Předpokládám, že ovladače k základní desce jsi nainstaloval. Na tom stejném CD po spuštění, je i instalace AC97 driverů, tak se podívej, jestli je tato volba rozsvícená (v tom případě použij instalaci z CD) nebo zhasnutá.
Bathory
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Tak jsem zkontroloval všechny kablíky - bez problému, prošel jsme BIOS - bez problému, naformátoval disk, znovu nainstaloval Win, ovladače k desce, ke zvukovce a pořááááááááááád nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

alpetr píše:Tak jsem zkontroloval všechny kablíky - bez problému, prošel jsme BIOS - bez problému, naformátoval disk, znovu nainstaloval Win, ovladače k desce, ke zvukovce a pořááááááááááád nic
Tak se ještě podívej do správce zařízejí na ten ovladač od zvukovky v řadičích zvuku, videa ......... klepni na něj pravým myšítkem, potom vlastnosti a koukni na stav zařízení, mělo by tam být, že pracuje správně. Projdi takhle všechny ovladače v těhle řadičích a zkontroluj je.
Bathory
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Já se naotravuju,viď...Všude je napsáno, že to pracuje správně
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

Teď se mi povedla jedna věc - přepnul jsem vývody zvukovky na 5+1 a zjistil jsme, že z těch tří vývodů ve zvukovce spodní dva fungují a out je jen ten horní
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

alpetr píše:Teď se mi povedla jedna věc - přepnul jsem vývody zvukovky na 5+1 a zjistil jsme, že z těch tří vývodů ve zvukovce spodní dva fungují a out je jen ten horní
Proto to nehlásí žádnou chybu v OS. :(
Jestli je deska v záruce, tak ji vrať!
Bathory
alpetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od alpetr »

dík
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“