Teplota pameti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- jz.d
- Nováček

-
Teplota pameti
Zdravim,
mohu se zeptat jaka je "maximalni" doporucovana teplota pameti grafiky? Mam ATI 9800PRo 128MB s R360 A Hynixy -> XT a VGA. Silencerem rev.3. Uvazuji take o chladicich pameti - nevi nekdo o dobrych a levnych chladicich? Diky za tipy
mohu se zeptat jaka je "maximalni" doporucovana teplota pameti grafiky? Mam ATI 9800PRo 128MB s R360 A Hynixy -> XT a VGA. Silencerem rev.3. Uvazuji take o chladicich pameti - nevi nekdo o dobrych a levnych chladicich? Diky za tipy
- Steel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tohle by mohlo bejt dobre : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28486
CPU AMD Athlon XP 2500+@3200+ (200x11),Chladic Arctic Cooling Silent 2L,VGA ATi Radeon 9500 (Original) 128bit 64MB 275/270@410/310 + "měděné pasivy od Thermaltake"+"Arctic Cooling VGA Silencer 1",RAM 768DDR (512+256) 400MHZ Kingmax 8-4-3-2,5,MB Gigabyte GA7N-400PRO2 -->nForce2Ultra400,Case Chieftec BA-01B-B-SL ,Zdroj ThermalTake PurePower W0038 410W ,HDD Seagete 40GB 2MB + 120GB 8MB -->7200Rpm,DVD-ROM Pioneer 12x,DVD-RW Pioneer DVR-108,Monitor AOC 19K+ 1600x1200 75Hz,Myš Logitech MX510,Podložka SteelPad 4D,OS Windows XP Professional Service Pack 2
- jz.d
- Nováček

-
taktovani
Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.
Rad bych pozadal ostatni majitele vsech verzi ATI 9800XT aby mi sdelili jejich dosazene frekvence, jestli a jake zvyseni napeti pouzivaji (pameti/GPU) a samozrejme jake chlazeni pouzivaji. Nezapominejte prosim o zmineni se co ze to vlastne mate a jake pameti jste dostali do vinku. Dekuji
Rad bych pozadal ostatni majitele vsech verzi ATI 9800XT aby mi sdelili jejich dosazene frekvence, jestli a jake zvyseni napeti pouzivaji (pameti/GPU) a samozrejme jake chlazeni pouzivaji. Nezapominejte prosim o zmineni se co ze to vlastne mate a jake pameti jste dostali do vinku. Dekuji
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Re: taktovani
Měřit nic nemusíš, ty pasivy jsou dělané přímo pro pamětově čipy, takže budou sedět přesně...jz.d píše:Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: taktovani
Mám taky na 9800Pro od Club3d Hynixy 2,8+VGA Silencer+ty pasivy a jedu v poho na 435/740 na orig to bylo o 10Mhz na GPU a o 15Mhz na Ram míň.jz.d píše:Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: a dal?
jz.d píše:Mohl bych jeste pozadat o teploty (vcetne otacek vetraku) - pokud mozno udavane posledni verzi ATITOOLu - 0.0.21 a jaka je pouzivana voltaz GPU a pameti. Dekuji
Teplotu měřím čidlem co mám v case a je na max.62°C při Doom 3 a wokna 50°C. Otáčky VGA silencer 2400 otáček/min.Voltáž default.
- jz.d
- Nováček

-
teplota
No, teplotu jadra mam bez zateze 62C i kdyz jsem momentalne zvysil takt jadra na 432 (435). Na 412 byla take 62C. Teplota pameti je porad take stejna, 43C. Tech 50 se mi zda na jadro malo a na pameti moc :O) Otacky mam take High.
Mimochodem dnes jsem zjistil, ze "default" napeti se kus od kusu muze lisit. Sice nepatrne, ale lisi se. Jsem zvedavy o kolik se zvedne vykon a teplota v 3DMarku. Jdu na to.
Fakt nikdo nevi jake teloty snese R360? Diky
Mimochodem dnes jsem zjistil, ze "default" napeti se kus od kusu muze lisit. Sice nepatrne, ale lisi se. Jsem zvedavy o kolik se zvedne vykon a teplota v 3DMarku. Jdu na to.
Fakt nikdo nevi jake teloty snese R360? Diky
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- jz.d
- Nováček

-
Teplota
cim meris/te teplotu? Zjistil jsem, ze ruzne programy udavaji ruzne teploty. Nejspolehlivejsi se mi zda ATITOOL. Me Hynix pameti podle vyrobce snesou 85C ... zajimave je vsak, ze max takt udavaji 350MHz, ale ted tikaji na 365 a jedou i vyse ;O)
Predpokladam, ze jadro vydrzi tu samou teplotu - pri dobrem chlazeni a napeti.
Mimochodem jake frekvence byly dosazeny?
R360 kdyz ma dobre chlazeni a napeti jede bez problemu pres 500MHz ;O)) Tady uz ma vsak vzduchove chlazeni problem s odvodem tepla ;o(
Predpokladam, ze jadro vydrzi tu samou teplotu - pri dobrem chlazeni a napeti.
Mimochodem jake frekvence byly dosazeny?
R360 kdyz ma dobre chlazeni a napeti jede bez problemu pres 500MHz ;O)) Tady uz ma vsak vzduchove chlazeni problem s odvodem tepla ;o(
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Paměti mam taktli na tusim 480MHz.Podle me pudou jeste vic...ale na vlastní triko
.Kdyžtak tykat
.Ten vodouch by se ti vyplatil.Ten můj mě vyšel na necelejch 2300Kč.A uchladí úplně v pohodě všechno co je a bude na trhu (do 400W).Je to fakt supa,kort na OC.Procík mi teď jede na 2680
(AMD Duron 1800 - původně,při 1.9V).Jádro by sneslo urcite vic,myslím to tvoje,ale bejt tebou bych to bez vodoucha moc nepřeháněl.
- Chaindler
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
Samozřejmě by se museli udělat otvory pro kondíky, co jsou výš, ale asi by to chladilo lépe, ne?
A co třeba ten plát ještě ofukovat větrákem
Na něco podobného se chystám, ale pořád mi nějak nevychází čas, snad se do toho někdy pustím.
Jen pro zajímavost, nemá někdo něco takového?
Já jen vím, že to má můj otec na MSI GF4TI4200, tam je to originál a docela dobře to chladí i bez ofukování.
Samozřejmě by se museli udělat otvory pro kondíky, co jsou výš, ale asi by to chladilo lépe, ne?
A co třeba ten plát ještě ofukovat větrákem
Na něco podobného se chystám, ale pořád mi nějak nevychází čas, snad se do toho někdy pustím.
Jen pro zajímavost, nemá někdo něco takového?
Já jen vím, že to má můj otec na MSI GF4TI4200, tam je to originál a docela dobře to chladí i bez ofukování.
- mhl
- Středně pokročilý

-
no to je sice moc hezky ze je to med...ale ty chladice sou hur reseny nez ty zalmany a moc nepomahaji... nejdulezitejsi je ofukovat tu grafiku vetronem...ani sebe lepsi chladice na pameti ti nepomuzou kdyz to neofukujesChaindler píše:ty zalmany nejsou spatny, ale medeny termaltek ma navrch, med je fakt lepsi nez hlinik
no musi to mit žebra, jinak je to na nic...a hlavne ofukovatbigbalu píše:a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kup si silincer + chladice na pemeti myslim od zalmanu a si vysmaty
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže kdybych tam dal jen plát, tak je to fakt na nic? I kdyby měl třeba 5mm?Chaindler píše:no musi to mit žebra, jinak je to na nic...a hlavne ofukovatbigbalu píše:a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
No asi na tom něco ale bude, raději si koupím nějaký starší pasiv z CPU a rozřežu ho na ty paměti
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
čím byste mi tedy doporučili připevnit ty pasivy na paměti?zombux píše:levný řešeníbigbalu píše:No asi na tom něco ale bude, raději si koupím nějaký starší pasiv z CPU a rozřežu ho na ty pamětijedinej problém je v tom jak rozumně přenášet teplo z pamětí. to bude lepidlo nebo oboustranná páska - obojí vyjde dráž než ty homemade pasivy
Půjdou něco umístit i na paměti na straně VGA Silenceru, moc místa tam teda není, co byste doporučili tam?
- zombux
- Odborník PCT

hm já na takovýhle bastlení moc nejsem, spíš bych koupil zalmaní pasivy asi za 150 nebo kolik to stojí, má to na sobě i teplovodivnou páskubigbalu píše:čím byste mi tedy doporučili připevnit ty pasivy na paměti?zombux píše: levný řešeníjedinej problém je v tom jak rozumně přenášet teplo z pamětí. to bude lepidlo nebo oboustranná páska - obojí vyjde dráž než ty homemade pasivy
Půjdou něco umístit i na paměti na straně VGA Silenceru, moc místa tam teda není, co byste doporučili tam?
někde se tady řešilo kolik je pod silencerem místa, zkus hledat v sekci chladiče, psal o tom myslím Butch někdy koncem května nebo v červnu
ignorelist: kremrole a dezoláti