Teplota pameti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

jz.d
Nováček
Nováček

Teplota pameti

Příspěvek od jz.d »

Zdravim,

mohu se zeptat jaka je "maximalni" doporucovana teplota pameti grafiky? Mam ATI 9800PRo 128MB s R360 A Hynixy -> XT a VGA. Silencerem rev.3. Uvazuji take o chladicich pameti - nevi nekdo o dobrych a levnych chladicich? Diky za tipy
Steel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steel »

CPU AMD Athlon XP 2500+@3200+ (200x11),Chladic Arctic Cooling Silent 2L,VGA ATi Radeon 9500 (Original) 128bit 64MB 275/270@410/310 + "měděné pasivy od Thermaltake"+"Arctic Cooling VGA Silencer 1",RAM 768DDR (512+256) 400MHZ Kingmax 8-4-3-2,5,MB Gigabyte GA7N-400PRO2 -->nForce2Ultra400,Case Chieftec BA-01B-B-SL ,Zdroj ThermalTake PurePower W0038 410W ,HDD Seagete 40GB 2MB + 120GB 8MB -->7200Rpm,DVD-ROM Pioneer 12x,DVD-RW Pioneer DVR-108,Monitor AOC 19K+ 1600x1200 75Hz,Myš Logitech MX510,Podložka SteelPad 4D,OS Windows XP Professional Service Pack 2
jz.d
Nováček
Nováček

taktovani

Příspěvek od jz.d »

Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.

Rad bych pozadal ostatni majitele vsech verzi ATI 9800XT aby mi sdelili jejich dosazene frekvence, jestli a jake zvyseni napeti pouzivaji (pameti/GPU) a samozrejme jake chlazeni pouzivaji. Nezapominejte prosim o zmineni se co ze to vlastne mate a jake pameti jste dostali do vinku. Dekuji
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: taktovani

Příspěvek od prf.KuBA »

jz.d píše:Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.

Rad bych pozadal ostatni majitele vsech verzi ATI 9800XT aby mi sdelili jejich dosazene frekvence, jestli a jake zvyseni napeti pouzivaji (pameti/GPU) a samozrejme jake chlazeni pouzivaji. Nezapominejte prosim o zmineni se co ze to vlastne mate a jake pameti jste dostali do vinku. Dekuji
Měřit nic nemusíš, ty pasivy jsou dělané přímo pro pamětově čipy, takže budou sedět přesně... :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: taktovani

Příspěvek od Dzin »

jz.d píše:Dekuji, zni to zajimave - budu muset ale v prvni rade zmerit velikost chipu - pameti.

Mám taky na 9800Pro od Club3d Hynixy 2,8+VGA Silencer+ty pasivy a jedu v poho na 435/740 na orig to bylo o 10Mhz na GPU a o 15Mhz na Ram míň.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
jz.d
Nováček
Nováček

a dal?

Příspěvek od jz.d »

Mohl bych jeste pozadat o teploty (vcetne otacek vetraku) - pokud mozno udavane posledni verzi ATITOOLu - 0.0.21 a jaka je pouzivana voltaz GPU a pameti. Dekuji
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: a dal?

Příspěvek od Dzin »

jz.d píše:Mohl bych jeste pozadat o teploty (vcetne otacek vetraku) - pokud mozno udavane posledni verzi ATITOOLu - 0.0.21 a jaka je pouzivana voltaz GPU a pameti. Dekuji

Teplotu měřím čidlem co mám v case a je na max.62°C při Doom 3 a wokna 50°C. Otáčky VGA silencer 2400 otáček/min.Voltáž default.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
jz.d
Nováček
Nováček

teplota

Příspěvek od jz.d »

No, teplotu jadra mam bez zateze 62C i kdyz jsem momentalne zvysil takt jadra na 432 (435). Na 412 byla take 62C. Teplota pameti je porad take stejna, 43C. Tech 50 se mi zda na jadro malo a na pameti moc :O) Otacky mam take High.

Mimochodem dnes jsem zjistil, ze "default" napeti se kus od kusu muze lisit. Sice nepatrne, ale lisi se. Jsem zvedavy o kolik se zvedne vykon a teplota v 3DMarku. Jdu na to.

Fakt nikdo nevi jake teloty snese R360? Diky
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

kus od kusu,kamosovi sla pri overclockingu pri 89° C,ale totalni artefakty :twisted: :D .Me na krame slapal pri OC na 76° C (vzduchem chlazene)ale ma dost.Co takhle Vodouch...Supa vec...Ted ma pri stejny frekvenci 40-42°C.
jz.d
Nováček
Nováček

Teplota

Příspěvek od jz.d »

cim meris/te teplotu? Zjistil jsem, ze ruzne programy udavaji ruzne teploty. Nejspolehlivejsi se mi zda ATITOOL. Me Hynix pameti podle vyrobce snesou 85C ... zajimave je vsak, ze max takt udavaji 350MHz, ale ted tikaji na 365 a jedou i vyse ;O)

Predpokladam, ze jadro vydrzi tu samou teplotu - pri dobrem chlazeni a napeti.

Mimochodem jake frekvence byly dosazeny?

R360 kdyz ma dobre chlazeni a napeti jede bez problemu pres 500MHz ;O)) Tady uz ma vsak vzduchove chlazeni problem s odvodem tepla ;o(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Paměti mam taktli na tusim 480MHz.Podle me pudou jeste vic...ale na vlastní triko :-D .Kdyžtak tykat :wink: .Ten vodouch by se ti vyplatil.Ten můj mě vyšel na necelejch 2300Kč.A uchladí úplně v pohodě všechno co je a bude na trhu (do 400W).Je to fakt supa,kort na OC.Procík mi teď jede na 2680 :twisted: (AMD Duron 1800 - původně,při 1.9V).Jádro by sneslo urcite vic,myslím to tvoje,ale bejt tebou bych to bez vodoucha moc nepřeháněl.
Chaindler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

ty zalmany nejsou spatny, ale medeny termaltek ma navrch, med je fakt lepsi nez hlinik :-)
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
Samozřejmě by se museli udělat otvory pro kondíky, co jsou výš, ale asi by to chladilo lépe, ne?
A co třeba ten plát ještě ofukovat větrákem :wink:

Na něco podobného se chystám, ale pořád mi nějak nevychází čas, snad se do toho někdy pustím.

Jen pro zajímavost, nemá někdo něco takového?

Já jen vím, že to má můj otec na MSI GF4TI4200, tam je to originál a docela dobře to chladí i bez ofukování.
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Chaindler píše:ty zalmany nejsou spatny, ale medeny termaltek ma navrch, med je fakt lepsi nez hlinik :-)
no to je sice moc hezky ze je to med...ale ty chladice sou hur reseny nez ty zalmany a moc nepomahaji... nejdulezitejsi je ofukovat tu grafiku vetronem...ani sebe lepsi chladice na pameti ti nepomuzou kdyz to neofukujes
bigbalu píše:a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
no musi to mit žebra, jinak je to na nic...a hlavne ofukovat
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

kup si silincer + chladice na pemeti myslim od zalmanu a si vysmaty
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Chaindler píše:
bigbalu píše:a není lepší udělát jeden plát mědi a dát ho na ty paměti?
no musi to mit žebra, jinak je to na nic...a hlavne ofukovat
takže kdybych tam dal jen plát, tak je to fakt na nic? I kdyby měl třeba 5mm?
No asi na tom něco ale bude, raději si koupím nějaký starší pasiv z CPU a rozřežu ho na ty paměti
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

mr_sheen píše:kup si silincer + chladice na pemeti myslim od zalmanu a si vysmaty
kde se dají sehnat ty pasivy od zalmanu a hlavně dají se vměstnat pod ten VGA Silencer, protože ten je částečně i nat pamětma.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bigbalu píše:No asi na tom něco ale bude, raději si koupím nějaký starší pasiv z CPU a rozřežu ho na ty paměti
levný řešení :) jedinej problém je v tom jak rozumně přenášet teplo z pamětí. to bude lepidlo nebo oboustranná páska - obojí vyjde dráž než ty homemade pasivy :D
ignorelist: kremrole a dezoláti
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

zombux píše:
bigbalu píše:No asi na tom něco ale bude, raději si koupím nějaký starší pasiv z CPU a rozřežu ho na ty paměti
levný řešení :) jedinej problém je v tom jak rozumně přenášet teplo z pamětí. to bude lepidlo nebo oboustranná páska - obojí vyjde dráž než ty homemade pasivy :D
čím byste mi tedy doporučili připevnit ty pasivy na paměti?

Půjdou něco umístit i na paměti na straně VGA Silenceru, moc místa tam teda není, co byste doporučili tam?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bigbalu píše:
zombux píše: levný řešení :) jedinej problém je v tom jak rozumně přenášet teplo z pamětí. to bude lepidlo nebo oboustranná páska - obojí vyjde dráž než ty homemade pasivy :D
čím byste mi tedy doporučili připevnit ty pasivy na paměti?

Půjdou něco umístit i na paměti na straně VGA Silenceru, moc místa tam teda není, co byste doporučili tam?
hm já na takovýhle bastlení moc nejsem, spíš bych koupil zalmaní pasivy asi za 150 nebo kolik to stojí, má to na sobě i teplovodivnou pásku

někde se tady řešilo kolik je pod silencerem místa, zkus hledat v sekci chladiče, psal o tom myslím Butch někdy koncem května nebo v červnu
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“