SUBWOOFER
Moderátor: CageJ
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: SUBWOOFER
Na tenhle reproduktor sem si taky stavel bednu, budes potrebovat zeslilovac, vyhybku, trafo, nejakej ten odpor a bednu, ja mam bednu o obsahu asi 45 litru ( davej bacha na tloustku drevotrisky-minimalne tak 2 cm aby se ti za tejden nerozpadla ) bednu ti poradim jednoduse, vychazi to asi takhle: samozrejme musis mit 6 sten takze ze stary skrine nebo neceho takovyho udelas desky kazdou o rozmerech 40x40 cm a pak je das dohromady,ale 5 sten a jednu si nechas volnou na bassreflex a reproduktor. Koupis asi deset balíků vaty ( vata se moc nehodí ale ja sem spokojenej ) a vycepeš ty stěny-nalepis to herkulesem. U ty poslední bedny primocarkou udelas dva otvory jeden na reprak a druhej na bassreflex. Reprak podle prumeru a na bassreflex diru asi 60 mm. Jinak rozmery bassreflexu by meli byt 60x210 mm aby to dobre hralo. Pak by bylo dobry kdyb jsi na mezery pri ztloukani bedny pouzli silikon nebo neco aby jsi to poradne utesnil, pac ti to pak bude rezonovat, nekdo zevnitr dava po celem obvodu hran hranolky a jeste ten zevnejsek utesni silikonem12345 píše:Muže mi někdo pradit mám reprák ARN 6614 a chci si udělat subwoofer!!! Potřeboval bych vedět co vše budu potřebovat a jestli by to bylo možné tak všechny hodnoty a ceny!!! moc dík!!!
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No o těch vnitřnostech právě moc nevim, pač sem si koupil 5.1 repro od výroby a akorát sem vyměnil bednu a subáč, lae co vim tak kámoš dělal vlastní subáč, tak se ho na to zeptám a napíšu to sem, ale asi zejtra12345 píše:Oki dík moc, ale mě spíš zajímaji ty vnitřnosti!!jak ty říkáš!!
Mužeš hodit foto ať vidím jak to vypadá!!
protože já jsem si chtěl postavit spíš bednu ve stylu pásmového prostupu (band-pass)!!!
je to lepší!!!
to foto by mě možná přesvědčilo o opaku....
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Ja som cez vikend pracoval na jednom subwoofery........
Zaklad tvoril zosik z repra Creative P380, nakolko v originali je osadeny slaby basak a pomerne slusny zosik..... No a tak som sa do toho pustil, vyslo ma to uplne so vsetkym na 720Sk.....16 surova drevotrieska, tapeta svetleho buku....potom basak TVM 16,5cm, 70/140 W RMS. 11,8litrov. No a zvuk???
Perfektny co sa tyka pomeru zlepsenie/vrazene prachy..... Mohutny, prekresleny bas, bez akychkolvek prdeni a rapcani. ODPORUCAM !!!
Ak by niekto chcel foto, uvedte mail, poslem
Zaklad tvoril zosik z repra Creative P380, nakolko v originali je osadeny slaby basak a pomerne slusny zosik..... No a tak som sa do toho pustil, vyslo ma to uplne so vsetkym na 720Sk.....16 surova drevotrieska, tapeta svetleho buku....potom basak TVM 16,5cm, 70/140 W RMS. 11,8litrov. No a zvuk???
Perfektny co sa tyka pomeru zlepsenie/vrazene prachy..... Mohutny, prekresleny bas, bez akychkolvek prdeni a rapcani. ODPORUCAM !!!
Ak by niekto chcel foto, uvedte mail, poslem