SUBWOOFER

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Sorry, v tomto ti neporadim, ja take veci kupujem cez znameho, takze sa neviznam ze kde a za kolko..... Popros TomVa on ti poradi....
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Oki..... tak jinak dík :)
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: SUBWOOFER

Příspěvek od xil- »

12345 píše:Muže mi někdo pradit mám reprák ARN 6614 a chci si udělat subwoofer!!! Potřeboval bych vedět co vše budu potřebovat a jestli by to bylo možné tak všechny hodnoty a ceny!!! moc dík!!! :)
Na tenhle reproduktor sem si taky stavel bednu, budes potrebovat zeslilovac, vyhybku, trafo, nejakej ten odpor a bednu, ja mam bednu o obsahu asi 45 litru ( davej bacha na tloustku drevotrisky-minimalne tak 2 cm aby se ti za tejden nerozpadla ) bednu ti poradim jednoduse, vychazi to asi takhle: samozrejme musis mit 6 sten takze ze stary skrine nebo neceho takovyho udelas desky kazdou o rozmerech 40x40 cm a pak je das dohromady,ale 5 sten a jednu si nechas volnou na bassreflex a reproduktor. Koupis asi deset balíků vaty ( vata se moc nehodí ale ja sem spokojenej ) a vycepeš ty stěny-nalepis to herkulesem. U ty poslední bedny primocarkou udelas dva otvory jeden na reprak a druhej na bassreflex. Reprak podle prumeru a na bassreflex diru asi 60 mm. Jinak rozmery bassreflexu by meli byt 60x210 mm aby to dobre hralo. Pak by bylo dobry kdyb jsi na mezery pri ztloukani bedny pouzli silikon nebo neco aby jsi to poradne utesnil, pac ti to pak bude rezonovat, nekdo zevnitr dava po celem obvodu hran hranolky a jeste ten zevnejsek utesni silikonem :-D. Takze mas to pohromade a ted ty streva. s tema ti moc neporadim pac na eletriku nejsem zadnej profik, ale myslim ze zesik mam asi 50 W ( mozna kecam ) a vyhybku koupenou, ale jestli mas kamose pres tohle tak urcite budou vedet, nedopucuju davat ty streva do ty bedny aby jsi do ty bedny nemusel delat zbytecny diry na napeti a jacky, bralo by ti to zbytecnej vzduch kdyb jsi to spatne utesnil. Kdyz spocitam ty streva tak i s tim reprakem se urcite vejdes do 1000 Kc
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Oki dík moc, ale mě spíš zajímaji ty vnitřnosti!! :) jak ty říkáš!! :) Mužeš hodit foto ať vidím jak to vypadá!! :) protože já jsem si chtěl postavit spíš bednu ve stylu pásmového prostupu (band-pass)!!! :) je to lepší!!! :) to foto by mě možná přesvědčilo o opaku.... :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Vie mi niekto poradit kolko cca stoji MDF, alebo drevotrieska? Ak niekto uz kupoval, tak prosim popiste svoj priklad ze kolko stalo a ake rozmery.... Dik
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xil- »

12345 píše:Oki dík moc, ale mě spíš zajímaji ty vnitřnosti!! :) jak ty říkáš!! :) Mužeš hodit foto ať vidím jak to vypadá!! :) protože já jsem si chtěl postavit spíš bednu ve stylu pásmového prostupu (band-pass)!!! :) je to lepší!!! :) to foto by mě možná přesvědčilo o opaku.... :)
No o těch vnitřnostech právě moc nevim, pač sem si koupil 5.1 repro od výroby a akorát sem vyměnil bednu a subáč, lae co vim tak kámoš dělal vlastní subáč, tak se ho na to zeptám a napíšu to sem, ale asi zejtra
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Ja som cez vikend pracoval na jednom subwoofery........
Zaklad tvoril zosik z repra Creative P380, nakolko v originali je osadeny slaby basak a pomerne slusny zosik..... No a tak som sa do toho pustil, vyslo ma to uplne so vsetkym na 720Sk.....16 surova drevotrieska, tapeta svetleho buku....potom basak TVM 16,5cm, 70/140 W RMS. 11,8litrov. No a zvuk???
Perfektny co sa tyka pomeru zlepsenie/vrazene prachy..... Mohutny, prekresleny bas, bez akychkolvek prdeni a rapcani. ODPORUCAM !!!

Ak by niekto chcel foto, uvedte mail, poslem
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“