Bonzují XPčka samy sebe?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
John Smith
Nováček
Nováček

Bonzují XPčka samy sebe?

Příspěvek od John Smith »

Chtěl bych se zeptat co je na tom pravdy, že system WinXP pokud je nelegální sám sebe "nabonzuje" přes internet Microsoftu. Ja osobně XPčka nepoužívam a ani s něma nemám moc zkušenosti. Slyšel jsem to už několikrát z různých zdrojů.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Já jsme to taky několikrát slyšel ale taky jsem slyšel, že to neni pravda. Ono co si budemem namlouvat, asi by dotyčný cracker byl trochu i lama, kdyby na tohle zapomněl (v případě, že by XP tuhle funkci měli) Spíš je problém u SP1, který jde instalovat jen na určitá (legální) sériová čisla.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
huh
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od huh »

mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit. takze bezel do obchodu a koupil. Predpokladam ze toho spravce kolejni site kontaktoval microsoft. Toto se stalo mluvil jsem s obyvatelem koleji ktery tam v tu dobu bydlel a vypravel mi to.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od karf »

huh píše:mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit. takze bezel do obchodu a koupil. Predpokladam ze toho spravce kolejni site kontaktoval microsoft. Toto se stalo mluvil jsem s obyvatelem koleji ktery tam v tu dobu bydlel a vypravel mi to.
No právě o ty aktualizace jde...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Bonzují XPčka samy sebe?

Příspěvek od Bathory »

John Smith píše:Chtěl bych se zeptat co je na tom pravdy, že system WinXP pokud je nelegální sám sebe "nabonzuje" přes internet Microsoftu. Ja osobně XPčka nepoužívam a ani s něma nemám moc zkušenosti. Slyšel jsem to už několikrát z různých zdrojů.
Ano, XP na sebe bonzujou :( i když máš originál a podle toho, co se všechno chystá v nových Windows je to zatím jenom slabý odvar. Lze tomu zabránit prográmkem AntiXP, ve kterém se dá spousta nastavení vypnout.

A což teprve WMPlayer :down: .
Bathory
huh
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od huh »

myslels xpantispy? nebo to je neco jinyho?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jo, napsal jsem to špatně :) , je to XP ANTI SPY.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Bonzují XPčka samy sebe?

Příspěvek od Shit »

Bathory píše:Ano, XP na sebe bonzujou :( i když máš originál a podle toho, co se všechno chystá v nových Windows je to zatím jenom slabý odvar.
Tak, tak. MS to nazývá něco jako "službou pro zkvalitnění služeb" :lol: ....PID, větev uninstall z registrů, Outlook preventivně "vyprdelí" všechno a WMP "jak by smet", soubory index.dat (neboli historie navštívených stránek z prohlížeče)... Někde na netu (je to placený a myslím že v Německu) na to existuje i utilita, která Ti řekne, co jsi přesně poslal nechtěně Billovi :evil: a jak to zakázat i bez XPAS. Tato firmička poslala tento produkt MS a ten se nechal slyšet, že je to "pouze omyl MS", nicméně asi v SP2 bude řešení, jak anulování této funkce opět pro MS zprovoznit. :evil:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nevim jak Vam, ale me firewall pomerne casto zachyti snahu pripojit se na neco.microsoft.com, casto se to stava treba pri prvnim spusteni nejakeho noveho programu.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak píše:Nevim jak Vam, ale me firewall pomerne casto zachyti snahu pripojit se na neco.microsoft.com, casto se to stava treba pri prvnim spusteni nejakeho noveho programu.
No jo, wokna podávaj raport Billovi, že je na "stanovišti č.13" je nějaká změna :lol:
huh píše:mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit.
Zas to tak horký asi nebude, tam šlo asi o něco jinýho 8-) Není žádný tajemství, že počet ilegálních kopií k současnýmu datu je větší než počet legálních kopií (mám na mysli VLK) :sad: :wink: Tam jde o to, že MS nemůže tu bonzovací funkci oficiálně přiznat :wink: - tak dělá částečně mrtvýho brouka. :wink: Ale svoje "poznatky" časem určitě použije. (třeba ve WinFS) :?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Shit píše: Ale svoje "poznatky" časem určitě použije. (třeba ve WinFS) :?
cos tím konkrétně myslel? naco mu budou poznatky o Widlích v novém souborovém systému?
-mmch. ti co použivají linux, jsou za vodou! :wink:
Francie ... sladká Francie
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sovicka2001 píše:cos tím konkrétně myslel? naco mu budou poznatky o Widlích v novém souborovém systému?
-mmch. ti co použivají linux, jsou za vodou! :wink:
To nejsou poznatky o Windows, ale o uživatelích, jaký používají software, jakou muziku poslouchají, video přehrávají, čas strávený u počítače, update ano/ne, jestli si měníš ponožky každý den, nebo 1x za měsíc, kolik kafe vypiješ atd. :)
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Na jakých portech to odesílá ? Je možné to zarazit na firewallu ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TomV píše:Na jakých portech to odesílá ? Je možné to zarazit na firewallu ?
100%. Ale nevím na jakých. Po nové instalaci windows napřed použiju XPAntiSpy + zakážu vše, co lze z nastavení ve woknech zakázat, myslím vše, co nějak souvisí s aktualizacemi a vůbec internetem, samozřejmě odpojen od sítě. Teprve pak se zaobírám firewallem.
WMP nikdy nepoužívám a mám ho zakázanej i ve firewallu. Je to hnusnej špión a zpomalovač OS.
Bathory
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Na druhou stranu jsem slyšel že ikdyby tě vystopoval že používáš nelegální software tak tě nesmí oslovit protože existuje něco jako ochrana osobních údajů.A tu musíš písemě potvrdit. Když ti přijde třeba kontrola z Berňáku tak ti taky dá vědět 14dní dopředu.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dzin píše:Když ti přijde třeba kontrola z Berňáku tak ti taky dá vědět 14dní dopředu.
:lol: :lol: :lol: To asi ne, to by nic nenašla :wink:
2 sovicka2001: Ten WinFS - to bude asi problém :stupid: :jaw: Doufám, že to nemusím dál vysvětlovat (pravidla PCT) :wink:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Shit píše:
Dzin píše:Když ti přijde třeba kontrola z Berňáku tak ti taky dá vědět 14dní dopředu.
:lol: :lol: :lol: To asi ne, to by nic nenašla :wink:

Účetní mi to povídala :-D Pokud si myslíš že k tobě v padnou o půlnoci a vyrazí dveře tak žiješ tak 16 let pozadu :lol:
Ono to není jednoduchý prokázat co kdo užívá apod. za známím přišli policajti že dal ke stáhnutí win XP koupený a registrovaný na jeho jméno. A on řekl že měl kopii na pevným disku a zřejmě mu jí někdo z něho hacknul :lol:
A sežrali mu to :lol: :lol:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dzin píše:Účetní mi to povídala :-D Pokud si myslíš že k tobě v padnou o půlnoci a vyrazí dveře tak žiješ tak 16 let pozadu :lol:
Ono to není jednoduchý prokázat co kdo užívá apod. za známím přišli policajti že dal ke stáhnutí win XP koupený a registrovaný na jeho jméno. A on řekl že měl kopii na pevným disku a zřejmě mu jí někdo z něho hacknul :lol:
Nech toho laskavě :evil: :evil: , OK :wink: . Je to strašně jednoduchý :? :wink: ...Neuč mě , prosím, "lítat". :shock: :wink: Koukám, že jsi toho v životě asi moc ještě nezažil :oops: Seberou Ti HDD ....prověří software....atd :( :wink:
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 5. zář 2004, 22:58, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
Dzin píše:Účetní mi to povídala :-D Pokud si myslíš že k tobě v padnou o půlnoci a vyrazí dveře tak žiješ tak 16 let pozadu :lol:
Nech toho laskavě :evil: :evil: , OK :wink: . Je to strašně jednoduchý :? :wink: ...Neuč mě , prosím, "lítat". :shock: :wink: Koukám, že jsi toho v životě asi moc ještě nezažil :oops:
co to tady OTčkujete? :roll: to by stačilo...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dzin asi nemá přehled, jak to vypadá v praxi :sad:
2 Zombux: To není OT :wink:

//zombux - no hádat se s tebou nebudu :roll:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“