Bonzují XPčka samy sebe?
- John Smith
- Nováček

-
Bonzují XPčka samy sebe?
Chtěl bych se zeptat co je na tom pravdy, že system WinXP pokud je nelegální sám sebe "nabonzuje" přes internet Microsoftu. Ja osobně XPčka nepoužívam a ani s něma nemám moc zkušenosti. Slyšel jsem to už několikrát z různých zdrojů.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsme to taky několikrát slyšel ale taky jsem slyšel, že to neni pravda. Ono co si budemem namlouvat, asi by dotyčný cracker byl trochu i lama, kdyby na tohle zapomněl (v případě, že by XP tuhle funkci měli) Spíš je problém u SP1, který jde instalovat jen na určitá (legální) sériová čisla.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- huh
- Začátečník

-
re
mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit. takze bezel do obchodu a koupil. Predpokladam ze toho spravce kolejni site kontaktoval microsoft. Toto se stalo mluvil jsem s obyvatelem koleji ktery tam v tu dobu bydlel a vypravel mi to.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: re
No právě o ty aktualizace jde...huh píše:mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit. takze bezel do obchodu a koupil. Predpokladam ze toho spravce kolejni site kontaktoval microsoft. Toto se stalo mluvil jsem s obyvatelem koleji ktery tam v tu dobu bydlel a vypravel mi to.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Bonzují XPčka samy sebe?
Ano, XP na sebe bonzujouJohn Smith píše:Chtěl bych se zeptat co je na tom pravdy, že system WinXP pokud je nelegální sám sebe "nabonzuje" přes internet Microsoftu. Ja osobně XPčka nepoužívam a ani s něma nemám moc zkušenosti. Slyšel jsem to už několikrát z různých zdrojů.
A což teprve WMPlayer
Bathory
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Re: Bonzují XPčka samy sebe?
Tak, tak. MS to nazývá něco jako "službou pro zkvalitnění služeb"Bathory píše:Ano, XP na sebe bonzujoui když máš originál a podle toho, co se všechno chystá v nových Windows je to zatím jenom slabý odvar.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Shit
- Odborník PCT

No jo, wokna podávaj raport Billovi, že je na "stanovišti č.13" je nějaká změnaJiri Drak píše:Nevim jak Vam, ale me firewall pomerne casto zachyti snahu pripojit se na neco.microsoft.com, casto se to stava treba pri prvnim spusteni nejakeho noveho programu.
Zas to tak horký asi nebude, tam šlo asi o něco jinýhohuh píše:mno byl jednou jeden na kolejni siti co si zapnul vsecky automaticky aktualizace no a pak mu jednoho dne prisel mejl pravdepodobne od spravce kolejni site ze pokud si ten windows nekoupi tak se s nim budou soudit.
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To nejsou poznatky o Windows, ale o uživatelích, jaký používají software, jakou muziku poslouchají, video přehrávají, čas strávený u počítače, update ano/ne, jestli si měníš ponožky každý den, nebo 1x za měsíc, kolik kafe vypiješ atd.sovicka2001 píše:cos tím konkrétně myslel? naco mu budou poznatky o Widlích v novém souborovém systému?
-mmch. ti co použivají linux, jsou za vodou!
Bathory
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
100%. Ale nevím na jakých. Po nové instalaci windows napřed použiju XPAntiSpy + zakážu vše, co lze z nastavení ve woknech zakázat, myslím vše, co nějak souvisí s aktualizacemi a vůbec internetem, samozřejmě odpojen od sítě. Teprve pak se zaobírám firewallem.TomV píše:Na jakých portech to odesílá ? Je možné to zarazit na firewallu ?
WMP nikdy nepoužívám a mám ho zakázanej i ve firewallu. Je to hnusnej špión a zpomalovač OS.
Bathory
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Dzin píše:Když ti přijde třeba kontrola z Berňáku tak ti taky dá vědět 14dní dopředu.
Účetní mi to povídala
Ono to není jednoduchý prokázat co kdo užívá apod. za známím přišli policajti že dal ke stáhnutí win XP koupený a registrovaný na jeho jméno. A on řekl že měl kopii na pevným disku a zřejmě mu jí někdo z něho hacknul
A sežrali mu to
- Shit
- Odborník PCT

Nech toho laskavěDzin píše:Účetní mi to povídalaPokud si myslíš že k tobě v padnou o půlnoci a vyrazí dveře tak žiješ tak 16 let pozadu
![]()
Ono to není jednoduchý prokázat co kdo užívá apod. za známím přišli policajti že dal ke stáhnutí win XP koupený a registrovaný na jeho jméno. A on řekl že měl kopii na pevným disku a zřejmě mu jí někdo z něho hacknul![]()
A sežrali mu to![]()
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 5. zář 2004, 22:58, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

co to tady OTčkujete?Shit píše:Nech toho laskavěDzin píše:Účetní mi to povídalaPokud si myslíš že k tobě v padnou o půlnoci a vyrazí dveře tak žiješ tak 16 let pozadu
![]()
Ono to není jednoduchý prokázat co kdo užívá apod. za známím přišli policajti že dal ke stáhnutí win XP koupený a registrovaný na jeho jméno. A on řekl že měl kopii na pevným disku a zřejmě mu jí někdo z něho hacknul![]()
A sežrali mu to![]()
![]()
, OK
. Je to strašně jednoduchý
![]()
...Neuč mě , prosím, "lítat".
![]()
Koukám, že jsi toho v životě asi moc ještě nezažil
ignorelist: kremrole a dezoláti