Mem Test - kolik chyb znamená problém

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Mem Test - kolik chyb znamená problém

Příspěvek od Sentenced »

Testuju si tu starsi comp v mem testu a zahlasilo to 2 chyby - je to uz duvod z nepokojovani se ???? nebo se nejaka ta chybka v tomhle testovacim programku objevit muze ??? Jde mi o to, ze kdyz jsem testoval vylozene problemovej modul tak tech chyb bylo treba 190 - pamet byla nepouzitelna - ale znamenaj 2 chyby v tomhle testu vaznej problem ???
Dík za názory.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

A jak se to jinak chová? Je ten komp stabilní?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Celkem stabilní - Win98 obcas padnou - ale kdo by se po vic jak rocnim pouzivani divil, ze :) Ty chybicky jsou furt na stejnym miste - nevim co si o tom myslet - jestli radsi pamet menit nebo to nechat "dožít" 8)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bob
Nováček
Nováček

Nemělo

Příspěvek od Bob »

Tenhle test by měl dopadnou absolutně bez chyb. Pokud vykazuje chybu může to asi občas přivodit padnutí sytému. Vlastně to znamená, že určitá buňka nevrátí co jí bylo svěřeno. Ovšem umření W98 není nic neobvyklého, takže u nich se asi nepozná jestli za to mohla RAMka. :-D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

1 - chyba = vadná pamět = důvod ke znepokojeni = reklamace :-D Pokud jen jeden blok pameti neudrzi to co je v nem testem zapsano a pri cteni ukaze neco jinyho pak je to chyba. A ta mala hyba muze delat pri praci cokoliv...
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mem Test - kolik chyb znamená problém

Příspěvek od roxik »

Sentenced píše:Testuju si tu starsi comp v mem testu a zahlasilo to 2 chyby - je to uz duvod z nepokojovani se ???? nebo se nejaka ta chybka v tomhle testovacim programku objevit muze ??? Jde mi o to, ze kdyz jsem testoval vylozene problemovej modul tak tech chyb bylo treba 190 - pamet byla nepouzitelna - ale znamenaj 2 chyby v tomhle testu vaznej problem ???
Dík za názory.
1 chyba stačí aby byla možnost nějakého problému

já osobně bych se na takový pamětový modul spoléhat nechtěl
oldskool pc - xbox - xbox360
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Kamosovi po zakoupeni noveho pametoveho modulu zacal zahadne padat pocitac, ukoncovaly se programy atd. Nechal jsem memtest pres noc a zacal piskat az nad ranem tedy po cca 7 hodinach testu nasel prvni chybu.
Po vymene modulu se vse vratilo do normalu.

Takze i jedina chyba v memtestu po mnoha bezproblemovych prubezich celeho testu muze posleze zpusobovat pri praktickem pouziti potize :cry: Ovsem je to vec pristupu. Jeden redaktor na PCT mi tvrdil, ze komp, ktery hazi po peti minutach chybu v Prime95 povazuje za stabilni :) Takze jak je videt tak stabilita je velmi relativni pojem. Ja povazuju za stabilni v soucasne dobe jen jeden pocitac (z tech, o ktere se staram). Bezi bez restartu uz pres rok a nebyt zaplav tak by to bylo jeste o pul roku dele. A zatezovany je pomerne dost. Ale to uz jsem zabruslil trochu mimo :oops:
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

miho píše:Kamosovi po zakoupeni noveho pametoveho modulu zacal zahadne padat pocitac, ukoncovaly se programy atd. Nechal jsem memtest pres noc a zacal piskat az nad ranem tedy po cca 7 hodinach testu nasel prvni chybu.

Takze i jedina chyba v memtestu po mnoha bezproblemovych prubezich celeho testu muze posleze zpusobovat pri praktickem pouziti potize :cry: Ovsem je to vec pristupu. Jeden redaktor na PCT mi tvrdil, ze komp, ktery hazi po peti minutach chybu v Prime95 povazuje za stabilni :) Takze jak je videt tak stabilita je velmi relativni pojem. Ja povazuju za stabilni v soucasne dobe jen jeden pocitac (z tech, o ktere se staram). Bezi bez restartu uz pres rok a nebyt zaplav tak by to bylo jeste o pul roku dele. A zatezovany je pomerne dost. Ale to uz jsem zabruslil trochu mimo :oops:
mám podobnou zkušenost, asi před rokem a půl jsem pc s 256MB RAM rozšiřoval o další 256MB modul, jeden modul byl Apacer a druhý Hynix
pc byl náhodně nestabilní - BSOD a podobné nepříjemnosti

nechal jsem běžet přes noc goldmemory test) a teprve ve 4.průběhu byla jedna chybka

tenkrát jsem to vyřešil zvýšením napětí z 2.5V na 2.6V
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

r0man píše:
miho píše:Kamosovi po zakoupeni noveho pametoveho modulu zacal zahadne padat pocitac, ukoncovaly se programy atd. Nechal jsem memtest pres noc a zacal piskat az nad ranem tedy po cca 7 hodinach testu nasel prvni chybu.

mám podobnou zkušenost, asi před rokem a půl jsem pc s 256MB RAM rozšiřoval o další 256MB modul, jeden modul byl Apacer a druhý Hynix

nechal jsem běžet přes noc goldmemory test) a teprve ve 4.průběhu byla jedna chybka

nj Epox s KT400 nebo KT333 tam je obcas nutne Vdimm zvednout
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

UFo píše:
r0man píše: mám podobnou zkušenost, asi před rokem a půl jsem pc s 256MB RAM rozšiřoval o další 256MB modul, jeden modul byl Apacer a druhý Hynix

nj Epox s KT400 nebo KT333 tam je obcas nutne Vdimm zvednout
to jsem ještě neměl epoxe ale byla to msi deska s čipsetem via kt266 :roll:
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 r0man: hele na kolika vali vpohode ty HDD pripojene pres HPT, nezkousel si nejakou vyssi frekvenci PCI?
zatim mam PC v rozkladu a jedu na VIA ale planuju lepsi RAMku a FSB tak 190 (PCI 38) zajimalo by me estli muzu pak pouzit este ten HPT
jaky si pozoroval narust vykonu oproti VIA radici?
THX
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

UFo píše:2 r0man: hele na kolika vali vpohode ty HDD pripojene pres HPT, nezkousel si nejakou vyssi frekvenci PCI?
zatim mam PC v rozkladu a jedu na VIA ale planuju lepsi RAMku a FSB tak 190 (PCI 38) zajimalo by me estli muzu pak pouzit este ten HPT
jaky si pozoroval narust vykonu oproti VIA radici?
THX
no zkousel jsem zvedat fsb ale moc mi to neslo protoze mam shit pameti vis, tak to ti nereknu kolik vydrzi hpt

kdyz jsem tu desku koupil tak jsem zkousel testy, vychazel mi hpt rychleji nez via, ale vysledku uz si nepamatuju :sad:

ale nebylo to nic vyrazneho - vyuzivam ten radic jenom kvuli tomu, ze mam hodne disku
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mem Test - kolik chyb znamená problém

Příspěvek od Suleky »

Sentenced píše:Testuju si tu starsi comp v mem testu a zahlasilo to 2 chyby - je to uz duvod z nepokojovani se ???? nebo se nejaka ta chybka v tomhle testovacim programku objevit muze ??? Jde mi o to, ze kdyz jsem testoval vylozene problemovej modul tak tech chyb bylo treba 190 - pamet byla nepouzitelna - ale znamenaj 2 chyby v tomhle testu vaznej problem ???
Dík za názory.
me MemTest-86 v3.0 po cca 20hod testovani hodil asi 6 chyb, pak sem pustil GoldMemory v5.07 a taky nak po 20hod ani jedna chybka ........ myslite, ze je to na reklamaci ? komp je stabilni jen pri pripojeni k netu se obcas sam zrestartuje :(, ale nevim jestli to nedela ten podelanej modem (DeskPorte 56k internal)
It's free software and it gives you freedom!
Odpovědět

Zpět na „Paměti“