Dotaz ohledne hrani na LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

bigbalu píše:no a mohli byste mi doporučit nějaký LCD 17" s kvalitním obrazem, kontrastem za levné penízky?

nepotřebuju repráčky v LCD, což možná trošku sníží cenu.

2 Dzin: nevím, jak bych mohl dotáhnout ten program do prodejny, to jim jako řeknu, potřebuju si to u vás naistalovat a vyzkoušet ty LCD?
Nebo tam mám jako tahat celý komp?

To se to tak moc liší, jako papírové specifikace od zkutečnosti?
Někdy se to liší dost.
To je problém si dát soft na CD? Já když kupoval LCD tak jsem oběhal 3 prodejny a nikde jim nebylo zatěžko aby mi věc kterou prodávaj předvedli. :) A dokonce si ten program nechali na ukázku. Je to investice přes 10000kč tak proč by ses neujistil že kupuješ správně?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Are
Nováček
Nováček

Příspěvek od Are »

Měl jsem úplně stejné problémy. Odezva, ostrost a další věci. Nakonec jsem si koupil LCD SAMSUNG 710T 12ms, DVI 600:1,300cd. Hraji CS v klanu a další rychlé pecky a můžu VŠEM říct "jděte do toho!!!". Po dvou měsících, co jej mám, se mi zlepšil výrazně zrak (už zádné slzení z očí při LAN party a celodenním paření CSka)... Pokud chcete perfektní obraz, výbornou ostrost a úžasnou ergonomii, jděte do LCD!!!!!!!
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

mam taky jeden dotaz ohledne LCD panelu, LCD 17'' ma stejne velkou ulopricku jako 17'' CRT nebo se to nejak lisis? popripade jake jsou ty rozmery...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Orist píše:mam taky jeden dotaz ohledne LCD panelu, LCD 17'' ma stejne velkou ulopricku jako 17'' CRT nebo se to nejak lisis? popripade jake jsou ty rozmery...
Přesny rozměry ti neřeknu, na ty se podivej do specifikace daného LCD, ale obecně 17" CRT má veskutečnosti 16" viditelnou uhlopříčku, kdežto 17" LCD má 17" viditelnou uhlopříčku, takže je skoro jako 19" CRT, ale svoji roly celkovejch rozměru obrazu tady hraje i to že 17" LCD má poměry stran 5:4, kdežto CRT 17 nebo 19" má 4:3.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jan64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jan64 »

to Shadow:
Interpolace na LCD neni nijak přímo determinovaná technologií LCD -> než se signál dostane do jednotlivých pixlů tak ho musí nějakej procesor přepočítat z jednoho rozlišení na jiné a to je čistě věc člověčího knowhow jak tento algoritmus zadá/vymyslí (výrobce). U některých LCD lze volit z více interpolačních algoritmů/filtrů podle uvážení uživatele (např. pro čitelnost textu je vhodný jiný filtr než pro fotku a další pro vektorovou animaci) navíc se jedná o rozdílné případy když se interpoluje např. z 1024 na 1600 nebo z 1280 na 1600 –> zase je potřeba zvolit optimální filtr. Ale většina levných produktů se s tim nemaže a maji zabudovanej jeden základní algoritmus kterej musí stačit uživateli na všechno.
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paintsoldier »

Ještě se vrátím tedy k tomu co jsem zde napsal.

Samozřejmě jde o hraní akčních her na LCD.
Jelikož se tu k tomuto tématu oběktivně vyjádřil pouze jeden člověk který hraje CS tak pořád nevím na čem stojím.

V blízké době o koupi vážně uvažuji,ale jen pod podmínkou,že mi na tom poběží moje milované Call of Duty které hraji v klanu tudíž kladu větší nároky na kvalitu obrazu.A jelikož hraji skoro denně a mám rád svoje oči a nebaví mě bolení hlavy a slzení a opuchlost očí od CRT.

Bohužel jsem odkázán jen na názory lidí,nemám možnost si tuto věc nigde osobně ověřit.

Potvrdte mi PLS něgdo,že si na LCD opravdu dobře zahraji.
A budte od té dobroty a udejte i výrobce monitoru kterého pro PROgaming doporučujete DÍK

Hodně se mi líběj SAMSUNG-710T nebo 710N..
Peace.
Debil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Debil »

No tak tady máš zkušenosti dalšího uživatele LCDčka. Snad ti alspoň trochu pomůžou při rozhodování. Hrál jsem na LCDčku Call of Duty, Vietcong, Need for Speed Underground, Mafia, Comandos 3. Vše v naprostý pohodě. Monitor Sony SDM HX73S.
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

mel bych zajem o nejaky LCD palen 17'' ale je jich velka spousta a mnoho s tech co doporucujete ma odezvu kolem12-16,cenove taky tak 11-15 000kc,rozliseni 1280 x 1024 a ja nevim mezi cim se mam rozhodnout protoze se v tom nijak vic nevyznam....
rad bych se veel do tech 12-13 000kc a odezva 12-max. 16ms
co doporucite,zatim jsem si procetl a prohlid tyto:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25801
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28246
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26268
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25891
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28756
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28056

jinak je lepsi si monitor koupit v kamenem obcode kde vydite zda ma poskozene nejake pixely nebo se muzu spolehnout i na objednavku treba z czechcomputeru ?
poradte,posudte co vybrat ,klidne napiste i jiny tipy.... ;o)
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P.CE »

Jediná otázka: Je 12 ms odezva NAPROSTO v pohodě pro hraní např. Counter-strike a filmy? Nehrozí pak vůbec žádné zpoždění, stíny atd.? Díky.
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
megawir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megawir »

někde jsem četl, že odezva 12ms už odpovídá cca 50 snímkům za vteřinu, takže by to neměl být problém, když už při 30fps jde hra poměrně plynule 8-)
AMD Athlon 64 X2 5000+ BA | Gigabyte MA770-DS3 | 4GB A-Data Vitesta EE | ATI Sapphire Radeon HD 3870 512MB DDR4 | 250GB Hitachi SATA2 | Nexus 400W | Nexus Breeze
...24" Dell UltraSharp U2410...
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hmm

Příspěvek od Paintsoldier »

Tak jestli to je opravdu tak.

Potom budu muset zůstat ješte nějakou dobu u CRT.

30FPS-je opravdu málo 80 je už plně dostačující ...pokud to LCD je schopno dát.
Pokud ne tak mě to mrzí.
Stejne nelze reálně mít více FPS než má váš monitor Hz-Hertz :-D
No ještě uvidíme.Stále nejsem rozhodnutý.Snad jsem si sehnal člověka který paří COD na LCD,tak k němu zaskočím a snad se můj problém vyřeší přeci jenom je to nemalá investice.

JInáč děkuji všem za příspěvky a rady a skušenosti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hmm

Příspěvek od Butch »

Paintsoldier píše:Tak jestli to je opravdu tak.

Potom budu muset zůstat ješte nějakou dobu u CRT.

30FPS-je opravdu málo 80 je už plně dostačující ...pokud to LCD je schopno dát.
Pokud ne tak mě to mrzí.
Stejne nelze reálně mít více FPS než má váš monitor Hz-Hertz :-D
No ještě uvidíme.Stále nejsem rozhodnutý.Snad jsem si sehnal člověka který paří COD na LCD,tak k němu zaskočím a snad se můj problém vyřeší přeci jenom je to nemalá investice.

JInáč děkuji všem za příspěvky a rady a skušenosti
No vidíš. Zkus si to na vlastní oči a potom se rozhodni.
Podle mě už je LCD s odezvou pod 16 ms v pohodě.
Vyzkoušej si nějaké LCD s nízkou odezvou než několik měsíců či let čekat na tvůj ideál.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“