SB Audigy - digitální výstup

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
nicom
Nováček
Nováček

SB Audigy - digitální výstup

Příspěvek od nicom »

Rád bych se zeptal:

mám SB AUDIGY (1) propojenou s AV-receivrem HARMAN KARDON AVR1550 pres koaxialni digitalni vstup. V surround mixeru nastaveno 5.1 kanalu a Digital output only a vystupni signal je PCM stereo. Vypnu-li difitalni vystup tak prislusne analogove vystupy vydavaji to co maji - predni L/R, zadni L/R, centr/bass. Tento jev pozoruji pod Win 98 i XP, takze ovladaci to asi nebude.

Pokud tusite, kde je problem, tak predem dekuji za odpoved
Thor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thor »

To co chceš bohužel neumí žádná zvukovka, teda skoro žádná. Umí to jen Nforce a Nforce2 desky, které mají zvukovku jenž je schopna zakódovat 5.1 zvuk do AC3 a ten pak pošle digitálně do repraků, nebo reciveru který si to potom rozkoduje.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Já myslím že jestli to umí nForce tak Audigy určitě taky :-D
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Thor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thor »

Myslet můžeš, ale to mu moc nepomůže :-D. Já nedávno řešil stejný problém.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Hele na 100% to tvrdit nemůžu protože sem to nezkoušel to je fakt, ale kamoš má zvukovku TRUST s čipem CMI 8xxx a má ji propojenou do receiveru optickým kabelem a všechny filmy mu vpohodě hrajou prostorově - receiver hlásí něco jako AC3 procesing.

CMI je nejrozšířenější čip na integr. zvk. a zvládne to takže ta audigyna to musí umět taky, vždit i starý live1024 umělo pro-logic
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Thor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thor »

Pokud přehrává DVD film, tak tam je ten zvuk už v AC3 a ta zvukovka ho pouze přeposílá do dekodéru v reprácích (to dneska umí skoro každá), ale poku chce zvuk ze všech kanálů přes digitál i ve windows (hudba, hry), tak to ta udigy neumí.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Moc se v tom neviznam. Znamená to že když smotam 5 repráků do jednoho stereo Jacku a píchnu to do Nforce 2 zvukárny, tak mi to bude hrát prostorově?
Thor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thor »

Pokud máš repráky s digitálním vstupem a dekodérem dolby digital pak ano. Pak je ještě potřeba deska s Nforce, nforce2 jenž má jižní můstek MCP-T, nebo MCP-D.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Digitální vstup? Cotoje? Jak se teda zapojí těch šest repráků do 6.1 zvukovky, když tam má jenom 5 výstupů.
1. Line in
2. Mic
3. Predni repro
4. Zadni repro
5. postraní repro?????

Fakt se v tom moc neviznam, Kolik IN kabelů má třeba ta soustava 6.1???
Napšte mi please všechno o tom jak to funguje....
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Co je ten Recivier a koaxialní výstup a vstup???
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Lipfeather píše:Co je ten Recivier a koaxialní výstup a vstup???
Recivier je zosilovač ktorý má audio a video vstupy a výstupy prip. FM tuner.

Existuju 2 digitalne vstupy,výstupy koax-je štandartný tienený kábel podobný anténnemu káblu. Optický je to isté ale namiesto kablu sa používa sklenne vlakno (optokábel).

A zabudol som. Každý z nich prenaša zakódovaný zvuk.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo takže třeba ny tý AUDIGY 2 jsou 3 výstupy pro 2 přední
2 zadní
2 postraní repráky

2 výstupy Mic, line in
1 výstup na ten koaxiální pro komlet

Je to tak správně? dohromady 6 audio výstupů
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Audigy umi dig. vystup opravdu pouze ve stereu.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Ta audigi skutečně AC3/2.1 kódovat do spdif neumí. To pro mě bylo zděšení, že zvukovka nforce2 má mnohem lepší nastavení než audigi. PROTO MUSIM KONSTATOVAT ŽE AUDIGI JE SHIT.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

Ako je to s Audigy 2? Takisto len 2 kanaly?
Mac mini 2012 Late, monitor DELL 24
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

mbaz píše:Ako je to s Audigy 2? Takisto len 2 kanaly?
Kdybych měl tipnout, tak jo. Zjistíš to v dokumentaci na stránkách výrobce. Poznáš to podle toho, že na těch obrázkách se zapojením je ten čtyřpinový jack a je popsaný tak že má přední, zadní, sub+cent zvlášť.

Jinak také scháním informace o zvuku a zjišťuji že je to bída.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“