Windows XP SP2 CZ - diskuse, problémy, postřehy a rady

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

bobula píše:
zombux píše:zajímalo by mě tohle -> XPSP2 + Nero 5.5.10.56 = ?
Měl jsem verzi Nero 6302 a SP2 prskal - nechtěl spolupracovat.
nero 60019+sp2 v poho :)

s sp2 sem zatim neměl žádnej problém, co se týče komatibility ,ale co mě spíš vyděsilo že mnou hýčkaný a udržovaný wokna s sp2 zhnily po 3 týdnech :huh:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: SP2 přímo v WINXP

Příspěvek od Shit »

johny128 píše:postup ako integrovat sp2 do winxp je tu
http://www.neowin.net/articles.php?action=more&id=94
Je to i ve FAQ http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16738 :roll:
bobula píše:Přesně, jak jsem psal, po posledním restartu mě to hlásí něco jako nekompabilitu sériového čísla. Když dám restart, tak při nouzovém režimu mě to naskočí. Pokud nezadám nouzový režim, opět se dostanu do hlášky "Nelze ověřit sériové číslo" - nebo tak nějak.
I když používám platné sériové číslo!!!!
Všechny jiné verze instalací XP + SP1 nebo SP2 jedou bez problémů.
Nevím, možná nějaká blbost při vkládání SP2 nebo nastavení vypalování. :x
Ten nouzák nepočítám (asi nemusím dál vysvětlovat - pravidla PCT) ale tohle nechápu. :( :? Nechápu jak píšeš "Všechny jiné verze instalací XP + SP1 nebo SP2 jedou bez problémů".... :?.... Ikdyž :roll: možná tuším :roll: ....to jde o retail, OEM nebo VLK?..... pak bych to pochopil 8-) ...Pro verze a VLK se lišej :wink: Tohle tady asi vysvětlovat nebudeme.... no nic :wink:
No pokud se pletu, tak jako bych nic neřekl :-D
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Glimmerman »

Muzete mne poradit? Po nainstalovani SP-2 CZ nemohu spustit celou radu ikon ve winXP.napr.Spravce zarizeni pod ikonkou SYSTEM.Plus jine.Nevite cim by to mohlo byt??Kdyz na to kliknu nic se nestane:(((((
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

asi budeš muset SP2 zase odinstalovat nebo si udělat novou čistou instalaci Woken a zkusit to na ní
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Glimmerman »

Nejdou spustit take uzivatelske ucty a napoveda.Ja nevim sotva clovek neco aktualizuje hned je nejaky problem. No nevim..........
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Glimmerman píše:Nejdou spustit take uzivatelske ucty a napoveda.Ja nevim sotva clovek neco aktualizuje hned je nejaky problem. No nevim..........
U mě maká vše OK a zdá se mě, že líp než na SP1. :)
2Glimmerman: Spíš to taky vidím na čistou instalaci WXPSP2.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ATAPI.SYS

Příspěvek od JirkaH »

Tak jsem také neodolal a SP2 nainstaloval. Zatím žádné problémy. Jen tak mimochodem jsem zjistil, že soubor %windir%\system32\drivers\atapi.sys je nový, verze 2180. Může mít význam např. pro velké disky.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

dotaz: Pujde mi SP2 , když si udělám instal CD Win XPCZ SP1 k němu hodim Sp2 (dle návodů na technet.cz apod.) a ta verze mých windows XP CZ Sp1 je řekněme ne zcela legální :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:dotaz: Pujde mi SP2 , když si udělám instal CD Win XPCZ SP1 k němu hodim Sp2 (dle návodů na technet.cz apod.) a ta verze mých windows XP CZ Sp1 je řekněme ne zcela legální :oops:
Mělo by to makat, já víc věřím inst.CD z "tacktechu" - viz.FAQ
JirkaH píše:Tak jsem také neodolal a SP2 nainstaloval. Zatím žádné problémy. Jen tak mimochodem jsem zjistil, že soubor %windir%\system32\drivers\atapi.sys je nový, verze 2180. Může mít význam např. pro velké disky.
Spíš asi něco ze zabezpečením nebo kompaktilibitou, "velké" disky už podporoval tento soubor v SP1.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

po instalacii sp2 vsetko o.k.
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
wolfstone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolfstone »

Taky jsem neodolal a po 40 minutach instalace, vse facha. Jsem mile prekvapen :) .
Doknce mam dojem ze XP rychleji nabihaji :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

wolfstone píše:Taky jsem neodolal a po 40 minutach instalace, vse facha. Jsem mile prekvapen :) .
Doknce mam dojem ze XP rychleji nabihaji :)
Taky mám ten pocit a myslím si, že se i dříve zavírají. :roll:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no já sem se ještě neodhodlal... :-D
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Mám to za sebou, během instalace, žádné anomálie a po ní taky ne...Zatím vše ok. Taky sem se bál..., ale kdo se bojí nesmí do lesa :roll:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Přidal jsem do FAQ startovací diskety pro WXP SP2. :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takže testoval jsem o víkendu offline na svojí domácí plečce, všechno chodí bez problémů včetně Medievalu a Nero 5.5.10.56. akorát start systému se citelně zpomalil, a mám pocit že i shutdown. to se ale dá přežít :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:takže testoval jsem o víkendu offline na svojí domácí plečce, všechno chodí bez problémů
U mě i na "Shit No.2" pozoruju pozitivní změny - start i shutdown rychlejší :) , jakou máš "plečku"? Popis sestav už se stává historií. :( :evil:
Asi si dám do popisu "Shit na Hrad" :) :roll:
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Otázka do pranice : Mám si nechat aktualizovat systém přes "Automatická aktualizace" která je u SP2? Neskutečně to otravuje a brečí...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
zombux píše:takže testoval jsem o víkendu offline na svojí domácí plečce, všechno chodí bez problémů
U mě i na "Shit No.2" pozoruju pozitivní změny - start i shutdown rychlejší :) , jakou máš "plečku"? Popis sestav už se stává historií. :( :evil:
je to TBred2000+ mírně přetočenej, MSI K7T Turbo a 512MB SDRAM PC-133, disk Seagate Barracuda 7200.7 80GB. zdá se mi že všechno po startu jede tak nějak pomalejc, pak se to srovná
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Roxyman píše:Otázka do pranice : Mám si nechat aktualizovat systém přes "Automatická aktualizace" která je u SP2? Neskutečně to otravuje a brečí...
tak si ty aktualizace vypni :wink:
zombux píše:
Shit píše:U mě i na "Shit No.2" pozoruju pozitivní změny - start i shutdown rychlejší :) , jakou máš "plečku"? Popis sestav už se stává historií. :( :evil:
je to TBred2000+ mírně přetočenej, MSI K7T Turbo a 512MB SDRAM PC-133, disk Seagate Barracuda 7200.7 80GB. zdá se mi že všechno po startu jede tak nějak pomalejc, pak se to srovná
Mě chodí na "Shit No.3" jako z praku :) Zkus srovnat disk - u mě OO-Defrag 6.5 :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“