Jaky LCD 19" ????

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaky LCD 19" ????

Příspěvek od koroz »

Ahooj, prosim poradte jaky bych mel koupit LCD 19"? Chtel bych jej na hry, filmy, windows, proste normalni praci. Vsechny maji odezvu vetsinou 20 - 25 ms, neni to moc - nebudou videt dusi? Hodne me posledni dobou zaujal Samsung, ma nekdo s temito monitory zkusenosti. Diky moc
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

a proč nejít do 17" LCD, mají stejné max. rozlišení a mnohem kratší odezvu, což je na gamesy mnohem ideálnější a hlavně je to taky levnější :wink:
koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ale i tak je o dva palce vetsi

Příspěvek od koroz »

bigbalu píše:a proč nejít do 17" LCD, mají stejné max. rozlišení a mnohem kratší odezvu, což je na gamesy mnohem ideálnější a hlavně je to taky levnější :wink:
no jo, ale i tak je o dva palce vetsi ... a dva palce jsou dva palce ... a taky, musi byt ten monitor ve windows v nativnim rozliseni? co jsem koupil do prace otci AOCcko 17", taky to nema v nativnim rozliseni (bylo to na nej vsechno moc male) a vypada to velice dobre ...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

dávám zde, to co tobě v SZ:

to sice jo, ale rozhodně bude rozlišení 1280*1024 vypadat lépe na 17" než na 19" LCD

víc ti ta 19" nezvládne a pokud jo, tak bude brutálně drahá

já bych si osobně raději koupil nějakou hodně solidní 17" LCD s velmi kvalitním obrazem a parametry než nějakou obyč až špatnou 19" LCD jen pro ten pocit, že mám o 2" více

a za ty peníze, co by mi zbyly bych dokoupil něco do PC, nemyslíš si, že je to lepší varianta
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

napsáno v SZ:
koroz píše:
bigbalu píše:to sice jo, ale rozhodně bude rozlišení 1280*1024 vypadat lépe na 17" než na 19" LCD :wink:

víc ti ta 19" nezvládne a pokud jo, tak bude brutálně drahá

já bych si osobně raději koupil nějakou hodně solidní 17" LCD s velmi kvalitním obrazem a parametry než nějakou obyč až špatnou 19" LCD jen pro ten pocit, že mám o 2" více 8-)

a za ty peníze, co by mi zbyly bych dokoupil něco do PC, nemyslíš si, že je to lepší varianta 8)
takže myslíš, že víc nepůjde na té 19" nastavit? hmmm ...

myslím si, že za dvacet litrů to bude obyč až špatná 19" ... s DVI to přece musí být super

pc mám v pohodě, ale jsem už strašně naštvaný na svítící monitor, ze kterého mám oči v prd**** ... a je to hodně dobrý sony trinitron
možná to bude super, ale víc na ní nenastavíš, alespoň né u těch levnějších.
Jo oči semtam bolí, máš nastaveno více než 85Hz?
koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koroz »

bigbalu píše:napsáno v SZ:
koroz píše: takže myslíš, že víc nepůjde na té 19" nastavit? hmmm ...

myslím si, že za dvacet litrů to bude obyč až špatná 19" ... s DVI to přece musí být super

pc mám v pohodě, ale jsem už strašně naštvaný na svítící monitor, ze kterého mám oči v prd**** ... a je to hodně dobrý sony trinitron
možná to bude super, ale víc na ní nenastavíš, alespoň né u těch levnějších.
Jo oči semtam bolí, máš nastaveno více než 85Hz?
Jo mám 85Hz nebo třeba i víc, ale když do toho člověk hledí hodně dlouho, tak to prostě šíleně svítí a oči bolí bolí....comp mám zaplý většinou po nocích, takže všude tma, jen záře od monitoru ... takhle už x let ... moje očka jsou už prostě chudáci ... LCD chci!!! :-)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

já ti to neberu, já chci taky LCD, ale být na tvém místě, tak bych fakt vzal tu 17", promysli si to dobře

jinak co zkusit trošku snížit kontrast, když máš v místnosti tmu, to by docela očím pomohlo :wink:
megawir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od megawir »

no já bych šel do tohohle..lépe řečeno jen čekám, až tady bude k dostání..
sony uvadi na trh tento model
http://www.dealtime.com/xPO-Sony_Sony_S ... Flat_Panel
jinak info o něm je i tady:
http://www.grafika.cz/art/hw/clanek1090970946.html
to by mohl být slušný lcd 19" na hry i video..
AMD Athlon 64 X2 5000+ BA | Gigabyte MA770-DS3 | 4GB A-Data Vitesta EE | ATI Sapphire Radeon HD 3870 512MB DDR4 | 250GB Hitachi SATA2 | Nexus 400W | Nexus Breeze
...24" Dell UltraSharp U2410...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: hmm

Příspěvek od bigbalu »

megawir píše:no já bych šel do tohohle..lépe řečeno jen čekám, až tady bude k dostání..
sony uvadi na trh tento model
http://www.dealtime.com/xPO-Sony_Sony_S ... Flat_Panel
jinak info o něm je i tady:
http://www.grafika.cz/art/hw/clanek1090970946.html
to by mohl být slušný lcd 19" na hry i video..
no tak to potom jo, do toho bych šel taky, ale těch peněz co si za to účtujou :crazy:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no ja tiez vo velmi blizkej dobe planujem nakup 19" lcd a moj hlas ziskal relisys 966 :)
s tou istou radou,ale iba mensie rozlisenia, cize 766 a 565(toto posledne som si nie moc isty, proste 17" a 15" ) mam priam vynikajuce skusenosti :) , tak snad ma ta 19" nesklame :wink:
koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koroz »

johny128 píše:no ja tiez vo velmi blizkej dobe planujem nakup 19" lcd a moj hlas ziskal relisys 966 :)
s tou istou radou,ale iba mensie rozlisenia, cize 766 a 565(toto posledne som si nie moc isty, proste 17" a 15" ) mam priam vynikajuce skusenosti :) , tak snad ma ta 19" nesklame :wink:
je pravda ze za tu cenu - 17 000 Kč .. nevim jestli to bude dobre ...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmmm... kupovat 19" s mizernym rozlisenim by se mi teda nechtelo... raci dobrou 17" a byt spokojeny, nez vecne cucet na hrubou mrizku atd... uz se to tu jednou resilo... a 25ms je mooooooooooc
koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koroz »

ICE píše:hmmm... kupovat 19" s mizernym rozlisenim by se mi teda nechtelo... raci dobrou 17" a byt spokojeny, nez vecne cucet na hrubou mrizku atd... uz se to tu jednou resilo... a 25ms je mooooooooooc
myslis ze nejake LCDcko s DVI bude mit hrubou mrizku ... ja si myslim, ze by tam oproti CRT nemusel byt takovy rozdil ...

kde se to resilo, rad bych si to precetl, mozna jsem to nekde prehlidl

25ms - jo hodne to je, ale snad to takova katastrofa nebude a kdyztak jde koupit i panel s 20ms a to uz by mohlo byt supr
Chaindler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

co rikate na toto:

19" LCD NEOVO F-419 - černý (black), 700:1, 250cd/m2, 15/10ms, 1280x1024, TCO99

odezva je dobra, ale co jinak? necham si poradit :)
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Chaindler píše:co rikate na toto:

19" LCD NEOVO F-419 - černý (black), 700:1, 250cd/m2, 15/10ms, 1280x1024, TCO99

odezva je dobra, ale co jinak? necham si poradit :)
podle mě ok. ale co máte všichni s těmi 19", když máš stejné rozlišení i na 17" ???
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ICE píše:a 25ms je mooooooooooc
sory, ale toto co vravis je blbost...ja sam mam 25ms a nenasiel som hru ci film ktorej by to nestacilo, kludne doom3, alebo nejaky super film, ms v hokeji, dvd verzia som na tom kukal a ked tak rychlo bruslili, stale to stacilo, takze povedal by som ze 25ms staci, presvedc ma o opaku! ;-)
koroz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koroz »

johny128 píše:
ICE píše:a 25ms je mooooooooooc
sory, ale toto co vravis je blbost...ja sam mam 25ms a nenasiel som hru ci film ktorej by to nestacilo, kludne doom3, alebo nejaky super film, ms v hokeji, dvd verzia som na tom kukal a ked tak rychlo bruslili, stale to stacilo, takze povedal by som ze 25ms staci, presvedc ma o opaku! ;-)
a zkousel jsi na tom nejakou strategii - to je na duchy nejnachylnejsi - treba age of empires?

jaky mas monitor - 19" - je tam nejak moc patrna mrizka, vadi rozliseni 1280 x 1024
Chaindler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

ICE: sorry, jsem slepej jako patrona :)
podle mě ok. ale co máte všichni s těmi 19", když máš stejné rozlišení i na 17" ???
na velikosti zalezi a preci jen to laka, mit neco vetsiho, kdyz ten financni rozdil je este lidsky a navic ta velikost, no proste je to o velikosti :-D :-D
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Chaindler píše:ICE: sorry, jsem slepej jako patrona :)
na velikosti zalezi a preci jen to laka, mit neco vetsiho, kdyz ten financni rozdil je este lidsky a navic ta velikost, no proste je to o velikosti :-D :-D
a třeba někdo tou velikostí něco kompenzuje :-D

já si myslím, že není rozdíl mezi 17" a 19" LCD, stejné rozlišení, jen na 19" je mřížka více roztažená, tudíž nevypadá tak dobře a je více drahá.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“