Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechaniky

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechaniky

Příspěvek od Pop »

Mam DVD-ROM na sekundarnim jako MASTER. Ve WINXP je jako D:. Chci pridat DVD-RW. Pocitam, ze kdyz ji pridam jako MASTER a DVD-ROM dam jako SLAVE, tak se prehodi pismenka .. tzn. RW bude D: a ROMka bude E:.

Co pak udelaji napr. nektere hry, ktere byly instalovane z D:? Samozrejme bych mohl pro hrani pouzivat RW mechaniku, ale to se mi zda byt zbytecny luxus, skoda ji trapit.

a) muzu nechat ROM jako MASTER a RW dat jako SLAVE? Neprojevi se to negativne pri vypalovani?

b) neexistuje postup/utilita jak vnutit jednotlivym mechanikam pismenka?

diky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechanik

Příspěvek od Bathory »

Pop píše:Mam DVD-ROM na sekundarnim jako MASTER. Ve WINXP je jako D:. Chci pridat DVD-RW. Pocitam, ze kdyz ji pridam jako MASTER a DVD-ROM dam jako SLAVE, tak se prehodi pismenka .. tzn. RW bude D: a ROMka bude E:.

Co pak udelaji napr. nektere hry, ktere byly instalovane z D:?
Již naistalovaný hry, co vyžadujou médium v mechanice budou samozřejmě dál komunikovat s "D".
Pop píše:Samozrejme bych mohl pro hrani pouzivat RW mechaniku, ale to se mi zda byt zbytecny luxus, skoda ji trapit.
Jaký trápit prosím tě. Časem ty hry tak jako tak odinstaluješ a pro novou instalaci si můžeš vybrat mechaniku jakou chceš. Hry si většinou jenom to CD ošáhnou, kontrolují, jestli je vložený originál a potom už je vše v režii hdd.
Pop píše:a) muzu nechat ROM jako MASTER a RW dat jako SLAVE? Neprojevi se to negativne pri vypalovani?
Ne, taky to tak mám a bez problémů. Jediná komplikace může nastat v případě, že se mechaniky takto nesnesou a to hned poznáš a pak bys je musel prohodit, případně ještě zkombinovat s hdd :)

Bejt tebou, tak nic neřešim a normálně dej DVD/RW na master a za ní DVD-Rom na slave. Obě umí číst CD, takže žádný problémy s již nainstalovaným software mít nebudeš. Jestli chceš šetřit mechaniky, tak si zaveď virtuální CD/DVD-ROM a je to. :)
Bathory
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

No jeste jsem k tomu trochu hledal a zjistil jsem, ze ve WIN jde v ovladacich panelech - system vnutit CD mechanikam pismenko. V praci mam jenom W98 a tam to jde. Je to i ve WINXP?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jasně.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 09:47, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Diky. Tim to povazuju za vyresene.
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

Dolovím si ještě trochu reagovat:
- Windows XP nepřidělují písmena podle toho zda je mechanika připojena na master nebo slave.
- Hry instalované z jedné mechaniky dokáží při spuštění načíst CD v libovolné jiné mechanice (i virtuální). Nehledají totiž CD pod konkrétním písmenem, ale prostě obecně mezi mechanikama. (Možná nějaká HODNĚ stará hra by to nenašla, ale to je jen minimum případů).
- Ve WinXP se dá písmeno naprosto v pohodě měnit pomocí Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače-Správa disků
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak s tímhle nesouhlasím. Nevím co pro tebe znamená hodně stará hra, ale třeba u NHL 2003 nebo Syberie II. se nechytneš, to vím na beton, protože se mi to několikrát stalo. Přitom hře samotné je úplně jedno, jestli v tu chvíli máš nebo nemáš mechaniku připojenou, protože ji k ničemu nepotřebuje. Kompletní instalace se provede na hdd. Ta kontrola se neprovádí jen tak z bůhdarma, ale je to cílená kontrola originálního média, je to součást ochrany proti zkopírování.
Ovšem díky tomu, že drtivá většina všech lidí používá crack, tak je tahle činnost odblokovaná.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 09:47, celkem upraveno 1 x.
Bathory
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pismenka dou zmenit ve spravci, ne? tento pocitac pravym a spravce zarizeni
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

Ve WinXP ve Správci zařízení už písmeno jednotky měnit nejde.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tom KQT píše:Dolovím si ještě trochu reagovat:
.
- Hry instalované z jedné mechaniky dokáží při spuštění načíst CD v libovolné jiné mechanice (i virtuální). Nehledají totiž CD pod konkrétním písmenem, ale prostě obecně mezi mechanikama. (Možná nějaká HODNĚ stará hra by to nenašla, ale to je jen minimum případů).
-
Mě se už několikrát stalo že sem instaloval z DVD mechaniky a pak sem chtěl hru hrát a CD dal do CDRW a nešlo to! Pak jsem ho dal do DVD a jelo to v pohoda. Nebyla to žádná hra bylo to letos ,ale už nevím co.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jj záleží prostě na hře. některý prohledávají všechny mechaniky, jiný jen tu z který jsou instalovaný... namátkou třeba první díl Deus Exu mě tímhle pěkně vypekl :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Tom KQT píše:Ve WinXP ve Správci zařízení už písmeno jednotky měnit nejde.
spatne jsem se vyjadril...

tento pocal - spravovat.... a otevre se computer management a tam ve sprave disku to pismenko zmenit JDE!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

ICE píše:tento pocal - spravovat.... a otevre se computer management a tam ve sprave disku to pismenko zmenit JDE!
Tak nevím, jestli tvůj návod někdo pochopil, ale já ne "pocal - spravovat - computer management .......
Bathory
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

ICE píše:spatne jsem se vyjadril...

tento pocal - spravovat.... a otevre se computer management a tam ve sprave disku to pismenko zmenit JDE!
No nic proti, ale to je to samé co jsem říkal já. Akorát že já jsem na to šel přes Ovládací panely a ty přes Tento počítač. Rozhodně to ale nejde měnit ve Správci zařízení.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tom KQT píše:Ve WinXP se dá písmeno naprosto v pohodě měnit pomocí Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače-Správa disků
Tohle je správně!!!
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“