Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechaniky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechaniky
Mam DVD-ROM na sekundarnim jako MASTER. Ve WINXP je jako D:. Chci pridat DVD-RW. Pocitam, ze kdyz ji pridam jako MASTER a DVD-ROM dam jako SLAVE, tak se prehodi pismenka .. tzn. RW bude D: a ROMka bude E:.
Co pak udelaji napr. nektere hry, ktere byly instalovane z D:? Samozrejme bych mohl pro hrani pouzivat RW mechaniku, ale to se mi zda byt zbytecny luxus, skoda ji trapit.
a) muzu nechat ROM jako MASTER a RW dat jako SLAVE? Neprojevi se to negativne pri vypalovani?
b) neexistuje postup/utilita jak vnutit jednotlivym mechanikam pismenka?
diky
Co pak udelaji napr. nektere hry, ktere byly instalovane z D:? Samozrejme bych mohl pro hrani pouzivat RW mechaniku, ale to se mi zda byt zbytecny luxus, skoda ji trapit.
a) muzu nechat ROM jako MASTER a RW dat jako SLAVE? Neprojevi se to negativne pri vypalovani?
b) neexistuje postup/utilita jak vnutit jednotlivym mechanikam pismenka?
diky
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pridani DVD-RW mechaniky - prehozeni pismen ozn.mechanik
Již naistalovaný hry, co vyžadujou médium v mechanice budou samozřejmě dál komunikovat s "D".Pop píše:Mam DVD-ROM na sekundarnim jako MASTER. Ve WINXP je jako D:. Chci pridat DVD-RW. Pocitam, ze kdyz ji pridam jako MASTER a DVD-ROM dam jako SLAVE, tak se prehodi pismenka .. tzn. RW bude D: a ROMka bude E:.
Co pak udelaji napr. nektere hry, ktere byly instalovane z D:?
Jaký trápit prosím tě. Časem ty hry tak jako tak odinstaluješ a pro novou instalaci si můžeš vybrat mechaniku jakou chceš. Hry si většinou jenom to CD ošáhnou, kontrolují, jestli je vložený originál a potom už je vše v režii hdd.Pop píše:Samozrejme bych mohl pro hrani pouzivat RW mechaniku, ale to se mi zda byt zbytecny luxus, skoda ji trapit.
Ne, taky to tak mám a bez problémů. Jediná komplikace může nastat v případě, že se mechaniky takto nesnesou a to hned poznáš a pak bys je musel prohodit, případně ještě zkombinovat s hddPop píše:a) muzu nechat ROM jako MASTER a RW dat jako SLAVE? Neprojevi se to negativne pri vypalovani?
Bejt tebou, tak nic neřešim a normálně dej DVD/RW na master a za ní DVD-Rom na slave. Obě umí číst CD, takže žádný problémy s již nainstalovaným software mít nebudeš. Jestli chceš šetřit mechaniky, tak si zaveď virtuální CD/DVD-ROM a je to.
Bathory
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dolovím si ještě trochu reagovat:
- Windows XP nepřidělují písmena podle toho zda je mechanika připojena na master nebo slave.
- Hry instalované z jedné mechaniky dokáží při spuštění načíst CD v libovolné jiné mechanice (i virtuální). Nehledají totiž CD pod konkrétním písmenem, ale prostě obecně mezi mechanikama. (Možná nějaká HODNĚ stará hra by to nenašla, ale to je jen minimum případů).
- Ve WinXP se dá písmeno naprosto v pohodě měnit pomocí Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače-Správa disků
- Windows XP nepřidělují písmena podle toho zda je mechanika připojena na master nebo slave.
- Hry instalované z jedné mechaniky dokáží při spuštění načíst CD v libovolné jiné mechanice (i virtuální). Nehledají totiž CD pod konkrétním písmenem, ale prostě obecně mezi mechanikama. (Možná nějaká HODNĚ stará hra by to nenašla, ale to je jen minimum případů).
- Ve WinXP se dá písmeno naprosto v pohodě měnit pomocí Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače-Správa disků
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak s tímhle nesouhlasím. Nevím co pro tebe znamená hodně stará hra, ale třeba u NHL 2003 nebo Syberie II. se nechytneš, to vím na beton, protože se mi to několikrát stalo. Přitom hře samotné je úplně jedno, jestli v tu chvíli máš nebo nemáš mechaniku připojenou, protože ji k ničemu nepotřebuje. Kompletní instalace se provede na hdd. Ta kontrola se neprovádí jen tak z bůhdarma, ale je to cílená kontrola originálního média, je to součást ochrany proti zkopírování.
Ovšem díky tomu, že drtivá většina všech lidí používá crack, tak je tahle činnost odblokovaná.
Ovšem díky tomu, že drtivá většina všech lidí používá crack, tak je tahle činnost odblokovaná.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 09:47, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mě se už několikrát stalo že sem instaloval z DVD mechaniky a pak sem chtěl hru hrát a CD dal do CDRW a nešlo to! Pak jsem ho dal do DVD a jelo to v pohoda. Nebyla to žádná hra bylo to letos ,ale už nevím co.Tom KQT píše:Dolovím si ještě trochu reagovat:
.
-
- zombux
- Odborník PCT

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No nic proti, ale to je to samé co jsem říkal já. Akorát že já jsem na to šel přes Ovládací panely a ty přes Tento počítač. Rozhodně to ale nejde měnit ve Správci zařízení.ICE píše:spatne jsem se vyjadril...
tento pocal - spravovat.... a otevre se computer management a tam ve sprave disku to pismenko zmenit JDE!
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: