Hra ONLINE pres gamezone

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hra ONLINE pres gamezone

Příspěvek od xil- »

Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

10.... to je neveřejná adresa, tedy je za NATem (bůh ví kolika) a tím pádem může být problém tady
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Hra ONLINE pres gamezone

Příspěvek od KOFis »

xil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
a s ostatnimi lidmi hrajete? neni problem treba v tom ze mate rozdilne verze? jde vubec AOE prez GPRS hrat? pingy jsou tam kolem 1000-2000ms, treba vas hra vubec nespoji kvuli tomu. zkus jeslti muzete zahrat s nekym jinym na GZ.
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xil- »

KOFis píše:
xil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
a s ostatnimi lidmi hrajete? neni problem treba v tom ze mate rozdilne verze? jde vubec AOE prez GPRS hrat? pingy jsou tam kolem 1000-2000ms, treba vas hra vubec nespoji kvuli tomu. zkus jeslti muzete zahrat s nekym jinym na GZ.
ja mam pink v poho, GPRS ma jen on, ja mam pink 1 ms, takze v tom problem nevidim, vcera sem zkousel hrat s nekym jinym ale taky mi to neslo, mozna kvuli tomu ze uz hrali a meli zamcenou hru. Teprve nedavno mam net a na GZ sem reg. asi tyden jeste v tom moc neumim chodit. Vsechny patche sem si stahnul a on taky, ale je problem asi ze on ma pink kolem 700 ms.
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

xil píše:ja mam pink 1 ms
No jo, ale na loopbacku, ne ? :roll:
1 ms nemám ani na 100 Mb FDX lokální síti...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xil- »

TomV píše:
V sitich se nevyznam tak mi nejdriv budes muset vyvetlit pojem " loopback" popripade mi prosim napis kde zjistim pink, ktery mi neco povi o pripojeni. Dekuju
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

co treba ping www.gamezone.cz? :-D
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Vyresil si to nejak, nam to dela to same...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

TomV píše:
jo ten ping je fakt mozny, protoze ten ping ukazuje GZ klient a neni to realna hodnota ale nejake jejich cislo. http://kofis.webzdarma.cz/im/gz.jpg

zkouset pingovat gamezone.cz je taky na zjisteni pingu ve hre na prd, protoze na te domene je jen jejich web, herni servery maji zalozene vetsinou jinde.

bohuzel nemam AOE, mohl bych to zkusit, ale hraju tam cs, q3, cod a q2 a problemy s gz zadne nemam.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

kamos je na neverejne IP, takze at pekne popozene providera, aoe vyuziva direct play, takze hra nebezni na serveru ale na hostitelskem pc, proste ten kerej je ve hre jako spravce
jinak zkus forum.gamezone.cz sekci AOE2 a tam to najdes, kdyz ne tak se zeptej ;)
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

tak sem zahledal
by nex platoon:
Pakliže chcete hrat AoE, je potreba mit verejne IP. Na to se ptejte sveho providera. Pokud vam to ani pak nejede, znamena to ze nemate povolene porty. Porty pro hrani AoE jsou tyto:

TCP - 2300 až 2400 a 47624
UDP - 2300 až 2400 a 6073
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

LOVIT píše:tak sem zahledal
by nex platoon:
Pakliže chcete hrat AoE, je potreba mit verejne IP. Na to se ptejte sveho providera. Pokud vam to ani pak nejede, znamena to ze nemate povolene porty. Porty pro hrani AoE jsou tyto:

TCP - 2300 až 2400 a 47624
UDP - 2300 až 2400 a 6073
Kde to musim nastavit?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nidzo píše:Kde to musim nastavit?
no na svém firewallu, AoE na těch portech defaultně poslouchá a pokud to firewall nepropustí, tak se vůbec nedozví, že s ním někdo chce hrát
ale bacha, zdůrazňuji tu veřejnou IP, máš?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

pavel.minarik píše:
Nidzo píše:Kde to musim nastavit?
no na svém firewallu, AoE na těch portech defaultně poslouchá a pokud to firewall nepropustí, tak se vůbec nedozví, že s ním někdo chce hrát
ale bacha, zdůrazňuji tu veřejnou IP, máš?
Kdyz sem volal memu poskytovateli (mam Wifi) tak mi rekl, ze se za verejnou IP plati 150/mesic.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nidzo píše:Kdyz sem volal memu poskytovateli (mam Wifi) tak mi rekl, ze se za verejnou IP plati 150/mesic.
což se dalo čekat, ISP veřejný IPčka jen tak nerozdávají, ono se dá i přímo z té adresy poznat jestli je veřejná
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

pavel.minarik píše:
Nidzo píše:Kdyz sem volal memu poskytovateli (mam Wifi) tak mi rekl, ze se za verejnou IP plati 150/mesic.
což se dalo čekat, ISP veřejný IPčka jen tak nerozdávají, ono se dá i přímo z té adresy poznat jestli je veřejná
A to poznam jak :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nidzo píše:A to poznam jak :oops:
si to vygoogluj, neveřejné IP jsou 10.x.x.x, 169.cosi, 192.168.x.x
nebo sem napiš IP a my Ti řeknem
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Normalne mam 62.40.68.226. Ale kdyz pustim hru, tak mi misto 62.40.68.226 nabehne 192.168.48.13.

EDIT: V nastaveni site mam adresa IP - 192.168.48.13, ale kdyz sem treba na foru v administraci tak tam mam 62.40.68.226
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Nidzo píše:Normalne mam 62.40.68.226. Ale kdyz pustim hru, tak mi misto 62.40.68.226 nabehne 192.168.48.13.

EDIT: V nastaveni site mam adresa IP - 192.168.48.13, ale kdyz sem treba na foru v administraci tak tam mam 62.40.68.226
takze nemas verejnu ip, tvoja ip je 192.xxx , lenze si za NATom, server cez ktory ides ma ip 62.40.xxx a preto na fore vidis tuto adresu...ale ty mas vnutornu ip
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Ne-e :x :evil: :( :sad: :old9:

Je nejaka moznost to vyresit krom toho, ze si ji koupim?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“