Hra ONLINE pres gamezone
Moderátor: Don
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hra ONLINE pres gamezone
Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: Hra ONLINE pres gamezone
a s ostatnimi lidmi hrajete? neni problem treba v tom ze mate rozdilne verze? jde vubec AOE prez GPRS hrat? pingy jsou tam kolem 1000-2000ms, treba vas hra vubec nespoji kvuli tomu. zkus jeslti muzete zahrat s nekym jinym na GZ.xil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ja mam pink v poho, GPRS ma jen on, ja mam pink 1 ms, takze v tom problem nevidim, vcera sem zkousel hrat s nekym jinym ale taky mi to neslo, mozna kvuli tomu ze uz hrali a meli zamcenou hru. Teprve nedavno mam net a na GZ sem reg. asi tyden jeste v tom moc neumim chodit. Vsechny patche sem si stahnul a on taky, ale je problem asi ze on ma pink kolem 700 ms.KOFis píše:a s ostatnimi lidmi hrajete? neni problem treba v tom ze mate rozdilne verze? jde vubec AOE prez GPRS hrat? pingy jsou tam kolem 1000-2000ms, treba vas hra vubec nespoji kvuli tomu. zkus jeslti muzete zahrat s nekym jinym na GZ.xil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
CPU:AMD Duron 1300@1365 MHz L1=128kB, L2=64kB - jádro Morgan,RAM:256 MB SDRAM, MB: MS-6738=KM2M Combo GPU: R9200SE 128MB/128bit VGA-DVI-SVIDEO, GPU/RAM 250/200 , SOUND: SB LIVE 5.1, HDD 2x20 GB 7200 rpm, 2 MB cache, MSI CD-RW 52x24x52, ATX 235W OS: MS Windows XP pro
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale na loopbacku, ne ?xil píše:ja mam pink 1 ms
1 ms nemám ani na 100 Mb FDX lokální síti...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
V sitich se nevyznam tak mi nejdriv budes muset vyvetlit pojem " loopback" popripade mi prosim napis kde zjistim pink, ktery mi neco povi o pripojeni. DekujuTomV píše:No jo, ale na loopbacku, ne ?xil píše:ja mam pink 1 ms![]()
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vyresil si to nejak, nam to dela to same...xil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- KOFis
- Mírně pokročilý

jo ten ping je fakt mozny, protoze ten ping ukazuje GZ klient a neni to realna hodnota ale nejake jejich cislo. http://kofis.webzdarma.cz/im/gz.jpgTomV píše:No jo, ale na loopbacku, ne ?xil píše:ja mam pink 1 ms![]()
zkouset pingovat gamezone.cz je taky na zjisteni pingu ve hre na prd, protoze na te domene je jen jejich web, herni servery maji zalozene vetsinou jinde.
bohuzel nemam AOE, mohl bych to zkusit, ale hraju tam cs, q3, cod a q2 a problemy s gz zadne nemam.
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
kamos je na neverejne IP, takze at pekne popozene providera, aoe vyuziva direct play, takze hra nebezni na serveru ale na hostitelskem pc, proste ten kerej je ve hre jako spravcexil- píše:Ahoj Lidi, mam problem. Chci s kamosem parit Age II po siti ale kdyz se pripojim ja na nej nebo on na me tak vyjede hlaska ze nejde navazat spojeni. Mam verejnou IP, zakazal jsem FIREWALL, stahnul potrebny SW. On ma net pres SIMku pausalne EUROTEL, IP mu zacina 10 takze vubec nevim co je to zac a jestli ma FIREWALL, muzete mi prosim poradit
jinak zkus forum.gamezone.cz sekci AOE2 a tam to najdes, kdyz ne tak se zeptej
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kde to musim nastavit?LOVIT píše:tak sem zahledal
by nex platoon:
Pakliže chcete hrat AoE, je potreba mit verejne IP. Na to se ptejte sveho providera. Pokud vam to ani pak nejede, znamena to ze nemate povolene porty. Porty pro hrani AoE jsou tyto:
TCP - 2300 až 2400 a 47624
UDP - 2300 až 2400 a 6073
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz sem volal memu poskytovateli (mam Wifi) tak mi rekl, ze se za verejnou IP plati 150/mesic.pavel.minarik píše:no na svém firewallu, AoE na těch portech defaultně poslouchá a pokud to firewall nepropustí, tak se vůbec nedozví, že s ním někdo chce hrátNidzo píše:Kde to musim nastavit?
ale bacha, zdůrazňuji tu veřejnou IP, máš?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A to poznam jakpavel.minarik píše:což se dalo čekat, ISP veřejný IPčka jen tak nerozdávají, ono se dá i přímo z té adresy poznat jestli je veřejnáNidzo píše:Kdyz sem volal memu poskytovateli (mam Wifi) tak mi rekl, ze se za verejnou IP plati 150/mesic.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Normalne mam 62.40.68.226. Ale kdyz pustim hru, tak mi misto 62.40.68.226 nabehne 192.168.48.13.
EDIT: V nastaveni site mam adresa IP - 192.168.48.13, ale kdyz sem treba na foru v administraci tak tam mam 62.40.68.226
EDIT: V nastaveni site mam adresa IP - 192.168.48.13, ale kdyz sem treba na foru v administraci tak tam mam 62.40.68.226
- johny128
- Začátečník

takze nemas verejnu ip, tvoja ip je 192.xxx , lenze si za NATom, server cez ktory ides ma ip 62.40.xxx a preto na fore vidis tuto adresu...ale ty mas vnutornu ipNidzo píše:Normalne mam 62.40.68.226. Ale kdyz pustim hru, tak mi misto 62.40.68.226 nabehne 192.168.48.13.