Ati Sapphire 9600

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jara
Začátečník
Začátečník

Ati Sapphire 9600

Příspěvek od Jara »

Koupil jsem si GK Sapphire 9600, mám 15" monitor, který jsem dříve provozoval na integrované GK v rozlišení 800x600 85 Hz. Na nové kartě nastavím v záložce ADAPTÉR frekvenci 85 Hz, ale v záložce OBRAZOVKY se mi zobrazuje pouze 75 Hz. Vzhledem k tomu, že monitor výrazně poblikává, tak jede skutečně na 75 Hz. Nevíte někdo jak donutit GK, aby používala frekveci 85 Hz? Monitor tuto frekvenci na tomto rozlišení podporuje a taky jsem to tak bez problémů používal.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

odskrtni tu polozku skryt frekvence nepodporovane monitorem a mas na vyber... pripadne v control centru klikni na obrazovky, pak na monitor a tam juknijestli max povolena frekvence neni jen 75 Hz...

ovladace doufam nainstalovany mas...

taky to doporucuju zamcit powerstripem a dotycnym programem i pretaktovat :)
Jara
Začátečník
Začátečník

Ati Sapphire 9600

Příspěvek od Jara »

Problém je, že žádnou takovou položku tam nemám, mám nainstalovány Catalyst 4,7. Asi bude něco špatně, při první instalaci po vložení CD od GK byly intalace předčasně ukončena s hláškou, že nelze peovést instalaci software a je třeba nainstalovat standardní ovladač VGA. Tak jsem na CD našel ovladače k W98 a nainstaloval je ručně. Asi tam něco chybí, ale nevím co stím.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
Jara
Začátečník
Začátečník

Ati Sapphire 9600

Příspěvek od Jara »

Právě jsem se dočetl, že při použití jednoho klasického monitoru by měl být zapojen pomocí adaptéru do DVI konektoru. Já mám svůj monitor zapojený do VGA konektoru. Je v tom nějaký problém nebo to tak můžu provozovat.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ati Sapphire 9600

Příspěvek od -HoNY- »

Jara píše:Právě jsem se dočetl, že při použití jednoho klasického monitoru by měl být zapojen pomocí adaptéru do DVI konektoru. Já mám svůj monitor zapojený do VGA konektoru. Je v tom nějaký problém nebo to tak můžu provozovat.
Bez problému, neřeš to.

Určitě neinstaluj ovladače co máš u karty a stáhni si z netu. :wink:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“