NHL 2005

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

tak jsem prave odehral 1. zapas a hlasim velke sklamani. Na ovladani si budu muset zvyknout i presto, ze jsem si nadefinoval presne podle NHL2004, dobre, ale co ten pohyb na lede? to je jako brusleni ? JAk vypadaji tycky u branek, takove kuly, a kouknete se jak vypada HAsek, sice uz neni nejlepsi brankar, ale preci jen jeho 20lety oblicejik mne vazne rozesmal. MEnu jsou opravdu o5 velice dementni, jsem radeji sestavu needitoval a dal bestlines, ovsem jak se s padem strida, tak na to jsem neprisel. KE kvalitni hre patri i ergonomie ovladani, se v EASportu asi zblaznili, si vazne zacinaji z fanousku delat srandu. No berte toto jako prvni dojem ze hry, ktery mne snad poprve u serie NHL zklamal. Uvidime jaky bude 2. a 3. ..... jo a jeste jedna vec tam z nepochopitelnych duvodu neni a to hra na 7 min na tretinu, pouze 5 nebo 10. Bohuzel 5 je moc malo a 10 dlouhy. Fakt nechapu, proc to tam neni.
Naposledy upravil(a) J X P dne úte 21. zář 2004, 00:19, celkem upraveno 1 x.
---
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Druhy pohled na vec uz byl mnohem lepsi, bohuzel ma k dokonalosti dost daleko. NHL2004 jsem mohl vytknout jen velmi malo a to az po nejake dobe hrani. Co se mi teda na teto hre nezda:

1. Nelogicke vysledky .... Germani vyhravaji pravidelne (nejen u me) zapasy se silnymi muzstvy. V mem pripade s CR, 2x FIN (1x ve ctvrtfinale) a v semi s Can. Az ve finale nemci laskave prohrali s Ruskem.

2. Reakce brankaru .... nevim proc, ale muj brankar Vokoun dost casto zareaguje na pro mne skryty podnet a lehne na zem. Souper nasledne vystreli nahoru a je z toho gol. Ta prodleva je ovsem fatalni, nemel by brankar reagovat na strelu az ve chvili kdyz hrac vystreli ? Vrchol toho nastal, kdy muj brankar prave takto zareagoval, ale hrac dobre 2-3 sekundy nestrilel a co na to Vokoun ? lezel pred nim dal na boku (asi si daval slofika :-)) a cekal az ho strelec prehodi (jeste ze mam obrance) :-D, hmm kdyby tohle delal v realu, tak by nechytal ani v nasi extralize.

3. Strely z prvni .... ne ze by se tak nedal dat gol, ale at udelam prihravku sebelepsi, brankar to vzdy chyti, nebo se trefim vedle a to i v bezprostredni blizksosti s takovym strelcem jako je Hejduk, Elias nebo Havlat. Jsem je v zivote nevidel vystrelit tolikrat vedle (toto ovsem souvisi s nastavenim AI)

4. Nastaveni AI ... at delam co delam, urcite slidebar proste neplni funkci, napr. i kdyz vypnu trestna strileni rozhodci je proti me vesele narizuje v poctu 1-3 za zapas. JA ovsem jel za celou dobu jedno jedine a nektery fauly byly opravdu sila (sam na branu), co hur ani soupere nevylouci. Nastaveni vylucovani mam na 4 (aby to bylo prisnejsi, ale ne porad v presilovce), ale ja tam sedim skoro porad, souper tak 2-3 za zapas.

5. Nepresne sestrihy po zapase ... nechapu, proc mi ukazuji nejake fiktivni akce, kdyz se takove veci v zapase neodehraly.

To je asi vse. Presto, ze je tam mnoho chybek, tak se mi novy hokej libi, je ovsem otazkou casu kdy mne zminene zacne vadit natolik, ze od tohoto rocniku NHL odejdu. ZAtim doufam, ze hracska komunita udela mozne a potrebne upravy, ktere posunou hratelnost a zivotnost titulu za hranici 1 mesice.
---
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

No tak abych pravdu rekl tak jsem taky ponekud sklamany s tohoto rocniku...v recenzich byly naslibovany hory doly a jak se tak divam skutek utek :( Zatim jsem nemel sanci si poradne zahrat a odhalit tak klady a protiklady teto hry.Ale co me nejvice zarazilo bylo to ze nemuzu tuto hru rozchodit na mem gamepadu( genius maxfire G-08),zprvu jsem si myslel ze mam neco spatne nastavene nebo tak neco ...ale po upenlivem badani na netu jsem se dozvedel ze tato hra bohuzel podporuje jenom urcite typy gamepadu a to jenom od 3 vyrobcu :microsoftu,logitechu a na toho tretiho si nemuzu vzpomenout.No to byla pro me rana z milosti ....no uvazte sami po 7 letecg hrani nhl serii na gämepadu se prece nebudu ucit na keyboardu ze :x Nejprve jsem tomu neveril ale po precteni readme jsem tam opravdu nasel jenom par typu podporovanych gamepadu od predem vypsanych vyrobcu..Tak to me teda nasralo do krajnosti :x Tak jsem nakonec nahledl do ceniku ze bych se poohledl po nejakem tom gamepadu a nejlevnejsi sem nase okolo 800 Kc.Nemuzu si pomoct ale tak mi pripada ze tady musel asi nekdo hodne platit za tuhle fintu na zajemce o tuhle hru ...jednoduse receno pokud nemate doma logitecg nemo microsoft gamepad tak si o hre na tomto ovladaci muzete jenom nechat zdat...No zajimalo by me kdy nekdo prijde na to jak tento schvalne udelany bug vyresi. PS: Vim na 100% ze to na logitech gamepadech funguje bezproblemu
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Ten 3. je Thrustmaster FireStorm Dual Analog a na nem to funguje taky bez problemu, nastesti ;-)
---
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Opravdu nejde nadefinovat klávesa ALT?
Bathory
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

no standardne nejde, nastesti existuje utilita, ktera to umozni. Hodnotime ale to co nam programatori pripravili a ne co si fanousci dokazi doprogramovat sami, ze ;-)

http://www.cyber-nhl.net/files/viewer/?F_ID=1095366096
---
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

celkove se me tohle NHL libi vice nez 2004 a ostatni,jen me tak chybi ta tvorba vlastniho hrace.
Naposledy upravil(a) mr_sheen dne stř 22. zář 2004, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Zatim jsem hral jen par zapasu, ale predchozi ročník se mi libil víc.. :( Tohle ma dost nedodelany ovladani, grafika je horší než loni, a "konzolovost" z toho kouka v kazdym bitu :sad:

Prijde mi, jak kdyby EA byli nektery zakaznici ukradeny a pristupovali k tomu stylem "Udeláme to pro konzole, pak to fofrem remaknem, však oni si to ty PCčkári koupí, nic jinyho jim nezbejvá ....."
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

mr_sheen píše:celkove se me tohle NHL libi vice nez 2004 a ostatni,jen me tak chybi ta tvorba vlastniho hrace.
A proc ti chybi v NHL "HitFest" 2005 tvorba hrace ? nemuzes vyrobit sebe superhrace v NHL? Tak to hraje muj synovec, je mu realisticnost ukradena, hlavne ze ma tym plny supermanu. Tak to sorry, tohle mi opravdu nechybi. A navic kdyz budu chtit, tak si hrace vyrobim pomoci NHLView, ale to je pro tebe moc slozite, ze :-)

Doprkvancic zahrajte si to na Difficult a poznate jak zmrseny to je. Vzdyt clovek nema ani z golu radost, jaky smudly letos padaji, oni vedeli proc tam nedali zaznam akci, jenom replay.

A hodnoceni mi tak nejak prijdou ne na zaklade hratelnosti (o tu mi jde na 1. miste), ale podle pozlatka (predzapasove animace, nova abimace zvedani hokejky apod.). Me se tyhle vychytavky taky libi, to ano, ale na tom ten hokej nestoji, to se stejne rychle okouka a co zbude potom ? Prave ze spatna hratelnost.
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 23. zář 2004, 16:54, celkem upraveno 1 x.
---
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

jo ja mam rad plny tym supermanu :lol:
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Tak nehrej hokej, ale nejakou hru na super hrdiny :-D
---
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

J X P píše:Tak nehrej hokej, ale nejakou hru na super hrdiny :-D
tak dobra "mam rad tym SUPER HOKEJISTU" :lol:
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Kua, to s tím omezení použitelných gamepadů mě fakt štve, ještě chybí omezit podporované klávesnice a je hotovo :lol: :? :( :sad: :twisted: .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Ja myslim, ze nam EA tentokrat nedalo ani tak omezenou nabidku ovladacu, ale i omezenou hratelnost hracu ... :-D
---
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jedno uz vim jiste, ze letos zase celou sezonu urcite nedohraju, proc ja furt verim tem kecum v preview a vzdycky se na to tak tesim :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Já jsem taky zklamán. Myslel jsem, že to bude lepší. Třeba rozhodčí mě tam přijdou nespravedliví. Protihráči můžou faulovat, jak chtěji, ale mě rozhodčí nic neodpustí :(
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

JanHavlicek píše:Já jsem taky zklamán. Myslel jsem, že to bude lepší. Třeba rozhodčí mě tam přijdou nespravedliví. Protihráči můžou faulovat, jak chtěji, ale mě rozhodčí nic neodpustí :(
Korupce v hokeji.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Včera jsem dal asi 4 zápasy a malem jsem se vzteknul, tohle je fakt uz jen pro američany.. Neda se udelat snad zadna kloudna akce, sebrat puk jde snad jen masakrem, je to proste samá rána, zádna technika, nebaví me to.... :sad:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Takze po par hodinach hrania:
- na medium je obrana pocitaca strasna, urobite 1 klucku a uz lezite na zemi, stale hakovanie, stale bodycheckovanie to ani snad neni hokej ale ring.
-pekne akcie to uz je minulost, gol date bud strelou alebo dorazenim puku a to zakoncovanie to je otrasne idete pred brankara a nic, vsetko chyti.
-prihravky stoja za velke "ho**o" je to take az moc arcadove a nie simulacia
- menu to urobili jak pre debilov, Edit lines- musis sa pohrad s klavesnicou, Trade- musis sa pohrad s klavesnicou vsetko casovo narocne
- nemozes si vytvorit hraca
-ten pohyb hracov je zas ala UTOPIA a nie realita.
- zlozite ovladanie ale najviac ma sere to utocenie to je tak ODFLAKNUTE ze az, co zas smerujeme smerom dozadu a nie dopredu,
- na to ako to bolo prestavovane v traileroch sa to utocenie odlisuje o dost.
- brankove siete to je ako mantinel, date gol a oni sa ani len nepohnu
+ grafika o nieco lepsia

P.S: Nemate niekto nejake nastavenie ala SIMULACIA LADOVEHO HOKEJA.
DUFAM ZE VYJDE PATCH A BUDE SA TO DAT ASPON TROCHA HRAT.
:twisted:
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

volkovski píše:P.S: Nemate niekto nejake nastavenie ala SIMULACIA LADOVEHO HOKEJA.
DUFAM ZE VYJDE PATCH A BUDE SA TO DAT ASPON TROCHA HRAT.
:twisted:
Pokud chces aby se to trochu vci podobalo hokeji, tak v prvni rade snizit rychlost na minimum, nastavit hitting diffulcity na max + jeste sem upravoval par nastaveni, ale stejne to furt neni ono.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“