Windows XP SP2 CZ - diskuse, problémy, postřehy a rady

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Geeker píše:No nenasel jsem nic. Ani na PCT ani na OC
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=40 Chceš ještě napsat link, nebo to takhle stačí :evil: :P
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No tak to si asi nerozumime ja nemyslim tu kravinu vedle hodin. Tu jsem davno vypnul ve spravci sluzeb i s FW. Ja myslim ten panel vy vyskakuje v prohlizeci (maxthon) ze stranka obsahuje active a neni povolene a ze nebude zobrazena spravne
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

:(
Naposledy upravil(a) Geeker dne stř 22. zář 2004, 22:33, celkem upraveno 1 x.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:technickej dotaz - ve vlastnostech systému je karta Automatické aktualizace. na obou PC kam jsem nainstaloval SP2 ji teď mám dvakrát - čím to?
Myslíš tohle
Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
zombux píše:technickej dotaz - ve vlastnostech systému je karta Automatické aktualizace. na obou PC kam jsem nainstaloval SP2 ji teď mám dvakrát - čím to?
Myslíš tohle
http://tydyt.borec.cz/pct/zombik.gif
nee, myslim tohle
http://bud-net.org:50003/pct/system.JPG
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ten obrázek je defakto stejnej (až na tu záložku :( ) To u mě není :) Mám to furt vypnutý :oops: Tohle smrdí formátem, nebo se s tím smířit :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:Ten obrázek je defakto stejnej (až na tu záložku :( ) To u mě není :) Mám to furt vypnutý :oops: Tohle smrdí formátem, nebo se s tím smířit :sad:
no jasně, mě to nevadí, stejně to mám povypínaný :-D jen mě zarazilo že se to chová stejně na dvou dost odlišných PC (i když jsem na ně pustil svoji standardní odlehčovací kůru) - asi jsem někde něco blbě vytweakoval... zajímalo by mě jestli se to ještě někomu nestalo
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já mám - neříkám problém - .... http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 8430a1f7c8 ten update tam nedám - vždy "kous" a reset...Napadlo mě, jestli to nemaká pouze na čistý WXPSP2 a né na upgrady :sad: (Ale i bez patche mě to chodí OK :) ) V podsvětí píšou, že to dělá i u německé verze :oops:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Mam jednu vec k SP2 ... Pred instalací bylo vše v pohode a ted "trpim" timhle
http://www.zive.cz/h/Viryabezpecnost/AR.asp?ARI=118633
problemem :-)
(pri kopirovani textu pres schranku se na zacatek vklada kopice nesmysl. znaků.)
Zaridim to, ale štve me, ze se to zjevilo po instalci SP2 :evil:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Sentenced píše:(pri kopirovani textu pres schranku se na zacatek vklada kopice nesmysl. znaků.)
pro ty, co to dělá i na W2000 (aha, vlastně pro všechny) :
http://support.microsoft.com/?kbid=823559
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2Slezman: Tenhle odkaz pro opravu SP2 pouzit nelze.. navod je popsanej na tom odkazu ze zive (napr.)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

U MĚ SE TO ZDÁLO NAPROSTO V POHODĚ ASI DEN. POTOM ŠOK JAKO ZE SCIFI FILMU:

Nejprve jsem si všiml, že mi zmizely z dolní lišty ikony připojení k netu (takový ty dvě blikající televizky). Jsou nutné, když chceš vědět jak je na tom síť, klikneš na ně, pak do vlastností a už jedeš. Tak jsem skočil do síťových nastavení a koukám jako blázen: IKONA SÍŤOVÉHO PŘIPOJENÍ KE KARNEVALU JE FUČ TAKY, OKNO ZCELA PRÁZDÝ - jak teď budu nastavovat připojení? Ale NET jede ....... no to mě pos-er. Kráčím do ovl. panely-systém-správce zařízení, abych omrkl stav síťové karty ..... SÍŤOVÁ KARTA NIKDE, přitom net pořád jede!!!! Zkouším nainstalovat ovladače, ale PC se tváří, že žádná síťovka není nalezena !!! Co to? kde je GRAFICKÁ KARTA ....?? NIKDE, PROSTĚ PRYČ, FUČ, HOTOVO, NENÍ V PC ..... tak na co to tedy koukám ....?? A KDE JE ZVUKOVKA ...??? Hry jedou, všechno jede, jen se nic nedá nastavit. Firewall: - nedá se zapnout, pořád to řve a řve, ale nedá se zapnout, NET VŠAK POŘÁD JEDE. Zkouším uninstal SP2, nic nepomáhá. V mém PC prostě síťovka, zvukovka, ani grafika nejsou, přesto VŠE FUNGUJE, NET JEDE JAKO PO MÁSLE. Kouknu do nastavení exploreru - připojení - sekce připojení k síti je deaktivována. Explorer by neměl vůbec najet na NET, protože tam není nic nastaveného, ALE VŠECHNO FACHÁ ........že by U-F-O ....???

FORMAT C: řeší vše ..... teď už týden jede všechno i s SP2 ...... čím se ale stalo TAMTO ..... to ví jen Ripley ...
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SP2 & infraport

Příspěvek od flukes »

Nevim jestli jsem spravne, ale kamosovi prestal po instalaci SP2 chodit externi infraport. Stahnul aktualizaci od vyrobce a stale nic. SP2 odinstaloval a opet to chodi? Poradi nekdo?
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: SP2 & infraport

Příspěvek od pavel.minarik »

flukes píše:Nevim jestli jsem spravne, ale kamosovi prestal po instalaci SP2 chodit externi infraport. Stahnul aktualizaci od vyrobce a stale nic. SP2 odinstaloval a opet to chodi? Poradi nekdo?
asi nezbude než počkat až výrobce uvolní driver kompatibilní s SP2 a do té doby se bez SP2 obejít - to by neměl být až takový problém
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

čau dneska jsem taky nainstaloval SP 2.Mám zapnutý automatický aktualizace ve windows tak se mi stáhl automaticky a rovnou nainstaloval...chtěl bych ale vědět kam se mi ale uložil na disku abych si mohl udělat instal cd se service packem.Není to náhodou C:\windows\ServicePackFiles :? Má velikost zhruba 495MB
Jestli ne tak můžu tenhle adresář smazat?
Potom mám ještě jeden skrytý adresář $NtServicePackUninstall$ ale ten asi smazat nemužu co? :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

orange_juice píše:čau dneska jsem taky nainstaloval SP 2.Mám zapnutý automatický aktualizace ve windows tak se mi stáhl automaticky a rovnou nainstaloval...chtěl bych ale vědět kam se mi ale uložil na disku abych si mohl udělat instal cd se service packem.Není to náhodou C:\windows\ServicePackFiles :? Má velikost zhruba 495MB
Potom mám ještě jeden skrytý adresář $NtServicePackUninstall$ ale ten asi smazat nemužu co? :oops:
Jak na boot. CD je ve FAQ. Ty soubory ve složce C:\W\SPF\i386 jsou už "rozcabovaný" a Ty potřebuješ na boot.CD soubory "zacabovaný"......Česky řešeno: Na CD máš třeba tcpip.sy_ , což je soubor tcpip.sys v cab-archívu. A ty potřebuješ na výrobu CD tcpip.sy_ Takže z toho adresáře na HDD neuděláš CD.
Ten "$NtServicePackUninstall$" potřebuješ na případnou odinstalaci, jinak ne.
wolfstone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolfstone »

Sentenced píše:Mam jednu vec k SP2 ... Pred instalací bylo vše v pohode a ted "trpim" timhle
http://www.zive.cz/h/Viryabezpecnost/AR.asp?ARI=118633
problemem :-)
(pri kopirovani textu pres schranku se na zacatek vklada kopice nesmysl. znaků.)
Zaridim to, ale štve me, ze se to zjevilo po instalci SP2 :evil:
Aha tak tohle nebude tim SP2. Mne to dela uz od instalace SP1. Zajimavy jen pokud copiruju text do ICQ, jinak to nedela 8-) . Zajimavy. Jinak s SP2 naprosta spokojenost. :-D
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

Shit píše:
orange_juice píše:čau dneska jsem taky nainstaloval SP 2.Mám zapnutý automatický aktualizace ve windows tak se mi stáhl automaticky a rovnou nainstaloval...chtěl bych ale vědět kam se mi ale uložil na disku abych si mohl udělat instal cd se service packem.Není to náhodou C:\windows\ServicePackFiles :? Má velikost zhruba 495MB
Jak na boot. CD je ve FAQ. Ty soubory ve složce C:\W\SPF\i386 jsou už "rozcabovaný" a Ty potřebuješ na boot.CD soubory "zacabovaný"......Česky řešeno: Na CD máš třeba tcpip.sy_ , což je soubor tcpip.sys v cab-archívu. A ty potřebuješ na výrobu CD tcpip.sy_ Takže z toho adresáře na HDD neuděláš CD.
Ten "$NtServicePackUninstall$" potřebuješ na případnou odinstalaci, jinak ne.
a můžu C:\W\SPF\i386 smazat?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud nebudeš ten SP2 odinstalovávat - pak není cesty zpět!! , tak ano a nezapomeň smazat odkaz z registrů na tento file - ( i když to není důležitý, pouze kosmetická věc) :oops:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Já bych to asi nemazal. Disk máš 120 GB a zatím nevíš, jestli ten SP2 náhodou neodinstaluješ. Těch cca 500 mb se nezblázní :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“