PC/server na doma

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

PC/server na doma

Příspěvek od Stoobi »

Cau chlapi, potřeboval bych radu, mám doma net přes Wifi a připojení je přes USB a prtože musím kvůli tomu mít na PC nainstalovaný nějaký soft, tak prostě nemůžu občas formátovat disk atd. Proto jsem se rozhodl, že bych si udělal nějakej komp, kterej by prostě jel jen, aby šel net a ostatní počítače (2) byly napojený přes switch (5port, kterej už mám)...
Ale je tu problém, na obou PC mám wokna XP-Pro a kdyby ten "server" byl nějaká 120/200, tak by tam nešly XP, ale já bych raději kdyby tam byly, jelikož kdybych tam dal třeba ME nebo 2000, tak bych musel volat mýmu providerovi, aby mi to přeinstaloval a to by mě stálo asi 4kila a to se mi nechce...tak jsem myslel, že bych postavil nějaký PC, kde by byl komponenty, který by dokázaly utáhnout XPčka na úrovni rozjetí, stejně by to PC nemělo moňas, tak by se jen prostě zaplo a vyplo, nic víc, někdy možná nějaký stahování...a já bych jen z mého disku nakopíroval systém (celý C: ) na jinej disk (mám tady nějakej 6GB) a ten můj bych si konečně naformátoval... :)

Tak proto bych potřeboval poradit jaký PC...jde mi hlavně o cenu...nejlepší by bylo kdybych se vešel kolem 1000-1500,- ale nevím...a musí to mít USB! To je podmínka...

Myslel jsem něco jako P333/400 nebo tak něco a jen nějaká PCI 4MB grafika, kdyby byl potřeba monitor...ale nevím jak s pamětí...

btw. kdyby doma někdo něco takovýho měl a nechal to nějak za rozumný prachy, tak bych možná měl zájem... :wink:

Tak zatím díky!
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

mel sem celerona 333 a 128SDRAM a xpčka na tom valily..sice to nebyl žádněj zázrak ale jelo to..navíc když omezíš všechny animace a podobny kraviny tak to bude v poho

//edit...ale stejnak když dáš xpčka na jinou desku tak ti to nepomůže protože se už nerozjedou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Az take jednoduche ako si to predstavujes to urcite nebude ......
System len tak jednoducho neprenesies ( najme nie na odlisny HW.... ) .....
Ale na taketo nieco ti kludne moze stacit PII350Mhz 128MB RAM 6GB HDD CD.... to dnes musis zohnat tak do 2000KC .....
Kludne tam vsak mozes dat aj iny system ako je Windows XP.... :( , ide len o to ako si nakonfugurujes ten net a jeho zdielanie na tie ostatne......
( este nedavno sme mali v robote na podobny ucel "server" P120MHz 80MB RA 8GB HD CD ROM .... Red Had linux 6 ...... na vsetkych ostatnich kompoch bol Win XP...... uz vsak tento server isiel do dochodku... :) )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

m.h.l píše://edit...ale stejnak když dáš xpčka na jinou desku tak ti to nepomůže protože se už nerozjedou
Myslíš že ne? Ale k tomu by mohla pomoci Inovace systemu ne? Ten doft by tam zůstal, jen by to nahrálo jiný ovladače!

Jo a ještě jsem zapoměl, že to PC by nemělo bejt skoro vůbec slyšet...nejlepší by bylo pasivní chlazení procesoru, chipsetu a grafiky+jeden 120mm fan jako nasávací třeba! Zdroj tam bude 250W noname s 80fanem, ale rád bych ho dal na 5V...

Tak mi řekněte jaký myslíte, že je nejreálnější nejslabší PC, na kterým by se to rozjelo...nesmí to prostě brát skoro žádnej proud a bejt tichý, aby byla možnost nonstop provozu...
Dík
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:Az take jednoduche ako si to predstavujes to urcite nebude ......
System len tak jednoducho neprenesies ( najme nie na odlisny HW.... ) .....
Ale na taketo nieco ti kludne moze stacit PII350Mhz 128MB RAM 6GB HDD CD.... to dnes musis zohnat tak do 2000KC .....
Kludne tam vsak mozes dat aj iny system ako je Windows XP.... :( , ide len o to ako si nakonfugurujes ten net a jeho zdielanie na tie ostatne......
( este nedavno sme mali v robote na podobny ucel "server" P120MHz 80MB RA 8GB HD CD ROM .... Red Had linux 6 ...... na vsetkych ostatnich kompoch bol Win XP...... uz vsak tento server isiel do dochodku... :) )
jj, já bych to taky raději na čistý wokna, ale když já nemám k tomu ani jedno CD ani hesla, to bych musel prostě zaplatit ty prachy...ale asi mi nic jinýho nezbyde...jen doufám, aby tam pak nebyl problém se sdílením toho netu..

Já bych tady měl jednu 120ku, ale to je AT a sice má na desce výstupy na dvě USB, ale nepodařilo se mi je rozjet...to by bylo optimální řešení...nic by mě to nestálo a zaplatil bych jen přeinstal netu a je to v podstatě pasivně chlazený, tak by to taky byla pohoda...200W zdroj...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skoda ze k tomu internetu nemas nejaky konfuguracni protokol...... ( pripadne dalsie veci... ) ..... to je trochu cudne... ze by sa takto istili ze budes musiet dat zarobit stale len im.... :?
Naco potrebujes to USB.......? Preco tam chces dat prave Win XP ...... na tieto starsie PC to nieje ziadny zazrak........!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No USB potřebuju právě kvůli netu...mám ho přes USB...WiFi je napojený na USB Transceiver od BUFFALOa, tak proto...

A jelikož to teď mám na XP, tak jsem myslel, že bych to prostě překopčil na jiný PC, ale nevím, jak by to běhalo...tak proto se ptám jak to udělat...

JInak nemám k netu nic...kdyby někdo věděl, jak všechny ty potřebný věci zjistit a poradil, jak to nainstalovat na jiným PC, tak bych byl rád...ale prostě to bude přes USB.. :(

//EDIT: Jediný co mám je CD od toho Transceiveru, jinak nic...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tasko sa radi ked nemas instalacky, popis nastavenia ( IP adresy atd... ) ....
Samotny hardware by nebol problem .... stacilo by nieco co ma USB .... a samozrejme system ktory podporuje samotne USB ( tj. Windows 98+, Linux....... ) .... naroky na hardware by sa odvijaly aj od toho aky operacny system by si zvolil ..... pripadne by si mohlol tento server pouzit aj ako proxy ( bolo by to mierne narocnejsie na pouzite PC... najme na vykon disku...... )
Dalej je dolezite ci to zariadenie na USB ma ine ovladace ako pre Widnows ...., podla mna by sa pre taketo nasadenie celkom hodil aj nejaky Linux .......
Podla mna sa s kludom mozes orientovat niekde okolo urovne PII 266-350Mhz 128MB RAM ( podla systemu aj viac ), disk minimalne 3-4GB + ....., nejaka CD ROM na instalaciu systemu, grafika kludne aj 1MB PCI ( na tej v tomto pripade vobec nezalezi.... ) ..... monitor by si mohol ozeliet pri instalacii a konfiguracii by si pouzil ten co mas pri dalsom PC ...... na dalsie pouzivanie by uz nebol potrebny....
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:Tasko sa radi ked nemas instalacky, popis nastavenia ( IP adresy atd... ) ....
Samotny hardware by nebol problem .... stacilo by nieco co ma USB .... a samozrejme system ktory podporuje samotne USB ( tj. Windows 98+, Linux....... ) .... naroky na hardware by sa odvijaly aj od toho aky operacny system by si zvolil ..... pripadne by si mohlol tento server pouzit aj ako proxy ( bolo by to mierne narocnejsie na pouzite PC... najme na vykon disku...... )
Dalej je dolezite ci to zariadenie na USB ma ine ovladace ako pre Widnows ...., podla mna by sa pre taketo nasadenie celkom hodil aj nejaky Linux .......
Podla mna sa s kludom mozes orientovat niekde okolo urovne PII 266-350Mhz 128MB RAM ( podla systemu aj viac ), disk minimalne 3-4GB + ....., nejaka CD ROM na instalaciu systemu, grafika kludne aj 1MB PCI ( na tej v tomto pripade vobec nezalezi.... ) ..... monitor by si mohol ozeliet pri instalacii a konfiguracii by si pouzil ten co mas pri dalsom PC ...... na dalsie pouzivanie by uz nebol potrebny....
No právě něco takovýho jsem myslel...ale zkusím ještě dát na tu 120ku Me jestli by třeba ty USB pak nešly...je tam disk 3,2GB a mohl bych tam dát třeba i 6GB, to už je jedno...to USB zařízení je PnP pro Win98/Me/2000/XP, Linux tam psanej není...ale jde spíš o ty IP adresy atd...já tomuhle moc nerozumím, ale když to tady zapojoval, tak nastavoval dost věcí, tak sorry za mojí neznalost...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Skusit to mozes aj na tej P120 ( aspon sa nieco poucis.... ) ...... USB ak je konektor vyvedeny na dosky by nemal byt problem rozchodit len to treba spravne zapojit ( a mat nejaky panel na ich vyvedenie ) ....
Nastavenia siete mozes skusit okopirovat zo svojho sucasneho PC kde siet funguje.......
Ak sa ti nic nepodari...., aspon ziskas nejake dalsiu skusenosti... :wink:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

random píše:Skusit to mozes aj na tej P120 ( aspon sa nieco poucis.... ) ...... USB ak je konektor vyvedeny na dosky by nemal byt problem rozchodit len to treba spravne zapojit ( a mat nejaky panel na ich vyvedenie ) ....
Nastavenia siete mozes skusit okopirovat zo svojho sucasneho PC kde siet funguje.......
Ak sa ti nic nepodari...., aspon ziskas nejake dalsiu skusenosti... :wink:
jj, zkusit to můžu, už se natom pracuje...jen nemám od té desky žádné manuály, tak nevím, zda se mi podaří to USB roschodit...

A s tím kopírováním ode mě nevím, kdybych nainstaloval to USB zařízení, tak je ještě problém to nastavení, jelikož on tady toho dost "ladil" v registru, ale nevím, zda to bylo kvůli instalaci internetu na moje PC, nebo kvůli instalaci "u něj"...sorry za ty výrazy, ale na tohle jsem fakt lama největší...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“