Pořád se mi vypíná HDD a nevím co s tím...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Renee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pořád se mi vypíná HDD a nevím co s tím...

Příspěvek od Renee »

Zdravím, pořád se mi na noteboku vypíná HDD i když mám nastaveno vypnutí až po 15 minutach. Prostě se disk po minutě vypne a vůbec ho nezajímá co mám kde nastaveno, přeinstaloval jsem kvůli tomu i WinXP Pro a žádná změna, v bios vypínání nastavit nejde a už jsem bezradný. Pokud by se jednalo o provoz na baterii tak by mi to nevadilo ale pokud používám trafo tak mi ta dvou sekundová prodleva než se disk roztočí dost vadí. Poraďte mi prosím nějakou možnost jak nechat disk v chodu nebo nějaký program či řešení. Dík
Celeron 2@2,6 GHz, RAM 512, Geforce4 64 MB, HDD 160 GB 7200/8 MB cache, monitor 17" IBM Trinitron, DVD-RW Nec 2510A.
Trax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trax »

Třeba to máš špatně zapojený nebo tam máš nějakou sračku z internetu.
!!!AMD a ATI!!!
Foton
Nováček
Nováček

Příspěvek od Foton »

Trax píše:Třeba to máš špatně zapojený nebo tam máš nějakou sračku z internetu.
Sračku z netu tam určitě nemám protože jsem to celé znovu nainstaloval a ještě před spuštěním internetu to dělalo taky. Jak špatně zapojené? To jde špatně zapojit? Podle mě pokud jede disk nemá co být špatně zapojené.
Trax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trax »

Tak přehoď thčko a spoj to do sth a ve windowsech nastav DNR a pak mi napiš co se s tim stalo.
!!!AMD a ATI!!!
Renee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renee »

Trax píše:Tak přehoď thčko a spoj to do sth a ve windowsech nastav DNR a pak mi napiš co se s tim stalo.
Co je thčko? so je sth? a co je DNR? :-)) dělám do počítačů už dlouho ale tohle neznám...
Celeron 2@2,6 GHz, RAM 512, Geforce4 64 MB, HDD 160 GB 7200/8 MB cache, monitor 17" IBM Trinitron, DVD-RW Nec 2510A.
Trax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trax »

Tak to se vrať na základku.
!!!AMD a ATI!!!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Trax píše:Tak to se vrať na základku.
Tak to přibrzdi, kamaráde. Považuju se za poměrně dost zkušenýho uživatele / technika / admina, IT obor studuju na VŠ a dokonce v něm i pracuju, ale ten tvůj předchozí příspěvek jsem taky nepobral. Nevím, co s tím má dělat základka, tam nás neučili ani formátovat diskety. Tak přestaň dělat machra a radši nám to přelož do srozumitelného jazyka...

To Renee : Koukni v BIOSu, jestli to tam nemáš nastavený natvrdo v Power Managementu na moc krátký čas. PM v BIOSu má většinou vyšší prioritu, než PM v systému, proto se to řídí jím a windowsí nastavení to ignoruje.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Renee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renee »

TomV píše:
Trax píše:Tak to se vrať na základku.
To Renee : Koukni v BIOSu, jestli to tam nemáš nastavený natvrdo v Power Managementu na moc krátký čas. PM v BIOSu má většinou vyšší prioritu, než PM v systému, proto se to řídí jím a windowsí nastavení to ignoruje.
Problém je právě v tom, že v bios toto nastavení vůbec není :-( Ono vůbec v tom biosu je strašně málo položek. Mám i novou verzi bios pro ten notebook ale mám strach to zkusit vyměnit :-) mám ten noteboook teprve týden :-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Renee píše:Problém je právě v tom, že v bios toto nastavení vůbec není :-( Ono vůbec v tom biosu je strašně málo položek. Mám i novou verzi bios pro ten notebook ale mám strach to zkusit vyměnit :-) mám ten noteboook teprve týden :-)
A vůbec - co to je zač ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Renee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renee »

TomV píše:
Renee píše:Problém je právě v tom, že v bios toto nastavení vůbec není :-( Ono vůbec v tom biosu je strašně málo položek. Mám i novou verzi bios pro ten notebook ale mám strach to zkusit vyměnit :-) mám ten noteboook teprve týden :-)
A vůbec - co to je zač ?

Je to HP nx9020
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“