Mám ten samý problém i moji kámoši...chjoArnie píše:No tak abych pravdu rekl tak jsem taky ponekud sklamany s tohoto rocniku...v recenzich byly naslibovany hory doly a jak se tak divam skutek utekZatim jsem nemel sanci si poradne zahrat a odhalit tak klady a protiklady teto hry.Ale co me nejvice zarazilo bylo to ze nemuzu tuto hru rozchodit na mem gamepadu( genius maxfire G-08),zprvu jsem si myslel ze mam neco spatne nastavene nebo tak neco ...ale po upenlivem badani na netu jsem se dozvedel ze tato hra bohuzel podporuje jenom urcite typy gamepadu a to jenom od 3 vyrobcu :microsoftu,logitechu a na toho tretiho si nemuzu vzpomenout.No to byla pro me rana z milosti ....no uvazte sami po 7 letecg hrani nhl serii na gämepadu se prece nebudu ucit na keyboardu ze
Nejprve jsem tomu neveril ale po precteni readme jsem tam opravdu nasel jenom par typu podporovanych gamepadu od predem vypsanych vyrobcu..Tak to me teda nasralo do krajnosti
Tak jsem nakonec nahledl do ceniku ze bych se poohledl po nejakem tom gamepadu a nejlevnejsi sem nase okolo 800 Kc.Nemuzu si pomoct ale tak mi pripada ze tady musel asi nekdo hodne platit za tuhle fintu na zajemce o tuhle hru ...jednoduse receno pokud nemate doma logitecg nemo microsoft gamepad tak si o hre na tomto ovladaci muzete jenom nechat zdat...No zajimalo by me kdy nekdo prijde na to jak tento schvalne udelany bug vyresi. PS: Vim na 100% ze to na logitech gamepadech funguje bezproblemu
NHL 2005
Moderátor: Baneshee
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak po dvou dnech hraní NHL 2005 přidávám i já svoje poznatky ze hry.
Intro je už několik let pořád stejný a asi se hned tak nezmění, prostě trapný.
V menu na mě čekal šok. Výběr v jednotlivých sekcích se stále točil dokola, jako by někdo držel stisknutou šipku nahoru. Říkám si, co to proboha je a zhruba po hodině na to přicházím. Ano, dělal to nepodporovaný gamepad, takže jsem ho musel odpojit a potom už bylo vše v pořádku. Ovšem pouze do chvíle, než jsem zkusil vybrat sestavu, tak tohle už je síla, všechno směřuje k tomu, že v NHL 200x už nám výběr sestavy zakážou úplně, aby ho o 2 roky později uvedli jako novinku.
Další šok přichází o chvíli později. Nelze nadefinovat ovládání, na které jsem zvyklý, což je pro mě, jakožto hráče na klávesnici malá tragédie. Ještě že jsem na tuto variantu připraven a včas jsem si stáhl z netu utilitu, pomocí které vrátím tlačítkům svoji volbu.
A teď ke hře samotné. Proč má pocit, že se hráči nějak divně pohybují. Jako by jim z předdefinovanýho sledu poloh někdo ukradl několik pozic. Prostě, není to tak plynulý a ladný jako v 2004. Sólový průnik pravidělně končím s rozbitou hlavou na ledě a protáhnout se podél mantinelu je pomalu zázrak.
Brankáři jsou naprostí tupouni, tak tohle už tu dlouho nebylo a navíc stojí v lehce zmenšené bráně, jejíž konstrukce byla nejspíš ukradená z FIFY (to nejsou brankové tyčky ale sloupy) a pouze přebarvená.
Grafika je v podstatě stejná jako v 2004, obličeje hráčů a hlavně trenérů mi připomínají Michaela Douglase po sérii botulotoxinových injekcí. Výběr mezinárodního kluziště už je taky minulostí a skočit během hry do menu je taky dost silný zážitek. Nefunguje v něm myš, klávesa Esc a vůbec to asi někdo utrhl z PS2.
Ale hůl na touto hrou zatím nelámu, počkám na opravný patch, na šikovné ruce nadšeců a začnu zkoušet různá nastavení AI, snad se to pak bude dát hrát.
Intro je už několik let pořád stejný a asi se hned tak nezmění, prostě trapný.
V menu na mě čekal šok. Výběr v jednotlivých sekcích se stále točil dokola, jako by někdo držel stisknutou šipku nahoru. Říkám si, co to proboha je a zhruba po hodině na to přicházím. Ano, dělal to nepodporovaný gamepad, takže jsem ho musel odpojit a potom už bylo vše v pořádku. Ovšem pouze do chvíle, než jsem zkusil vybrat sestavu, tak tohle už je síla, všechno směřuje k tomu, že v NHL 200x už nám výběr sestavy zakážou úplně, aby ho o 2 roky později uvedli jako novinku.
Další šok přichází o chvíli později. Nelze nadefinovat ovládání, na které jsem zvyklý, což je pro mě, jakožto hráče na klávesnici malá tragédie. Ještě že jsem na tuto variantu připraven a včas jsem si stáhl z netu utilitu, pomocí které vrátím tlačítkům svoji volbu.
A teď ke hře samotné. Proč má pocit, že se hráči nějak divně pohybují. Jako by jim z předdefinovanýho sledu poloh někdo ukradl několik pozic. Prostě, není to tak plynulý a ladný jako v 2004. Sólový průnik pravidělně končím s rozbitou hlavou na ledě a protáhnout se podél mantinelu je pomalu zázrak.
Brankáři jsou naprostí tupouni, tak tohle už tu dlouho nebylo a navíc stojí v lehce zmenšené bráně, jejíž konstrukce byla nejspíš ukradená z FIFY (to nejsou brankové tyčky ale sloupy) a pouze přebarvená.
Grafika je v podstatě stejná jako v 2004, obličeje hráčů a hlavně trenérů mi připomínají Michaela Douglase po sérii botulotoxinových injekcí. Výběr mezinárodního kluziště už je taky minulostí a skočit během hry do menu je taky dost silný zážitek. Nefunguje v něm myš, klávesa Esc a vůbec to asi někdo utrhl z PS2.
Ale hůl na touto hrou zatím nelámu, počkám na opravný patch, na šikovné ruce nadšeců a začnu zkoušet různá nastavení AI, snad se to pak bude dát hrát.
Bathory
- J X P
- Středně pokročilý

- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže byste mi doporučili zůstat u NHL2004 a na sérii NHL2005 se vykašlat? Nebo je o trošku lepší nebo stejná a mám si to zkusit?
Právě že v recenzích to vychvalují, tak nevím. Tady to zase kritizujete, tak nevím, zda to zkusit nebo ne.
chci se prostě zeptat těch co pařili nebo paří NHL2004 -> MÁ TO CENU?
Právě že v recenzích to vychvalují, tak nevím. Tady to zase kritizujete, tak nevím, zda to zkusit nebo ne.
chci se prostě zeptat těch co pařili nebo paří NHL2004 -> MÁ TO CENU?
- J X P
- Středně pokročilý

Vzdycky ma neco cenu, kdyz zkusis sam poznas zda jsi spis hokejista nebo karatista. Pokud mas moznost si NHL2005 jenom vyzkouset tak to v klidu udelej. Pokud si ho chces koupit tak si ho nejdriv vyzkousej, jinak budes kupovat zajice v pytli
.
NHL2004 je lepsi hokejove, ale taky neni idealni. NHL2005 je nova, neokoukana, ale to je zda s jeji jedina prednost. Sam se rozhodni co je rozumenjsi. Ja dal na hlas lidu u verze 2003 a dneska nelituju, ale pochybnost jsem mel, demo se mi libilo
.
NHL2004 je lepsi hokejove, ale taky neni idealni. NHL2005 je nova, neokoukana, ale to je zda s jeji jedina prednost. Sam se rozhodni co je rozumenjsi. Ja dal na hlas lidu u verze 2003 a dneska nelituju, ale pochybnost jsem mel, demo se mi libilo
---
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dru
- Nováček

Re: NHL 2004
Podle me je 2005 na realistiku lepsi ! Zrejme vec nazoruNordir píše:Podle mě byla nejlepší 2004, hlavně kvůli realistice.
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako v čem je lepší.Tím, že dám za 15min. zápas 90 bodyčeků?Dru píše:Podle me je 2005 na realistiku lepsi ! Zrejme vec nazoru :DNordir píše:Podle mě byla nejlepší 2004, hlavně kvůli realistice.
David Výborný sejme Sudina?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- Dru
- Nováček

Ano pokud jste nekdy hrali hokej, tak by jste mozna vedeli, ze kdyz by se rozjel treba David Vyborny proti Sundinovy plnou rychlosti do nej napalil a se Sundinem to vubec ani trochu nehnulo a on pokracoval s pukem na hokejce v pohodovy jizde dal a David by taky nespadl a vypadalo by to jako kdyby se nic nestalo. No nezda se Vam to aleson trochu divne?Nordir píše:Jako v čem je lepší.Tím, že dám za 15min. zápas 90 bodyčeků?Dru píše: Podle me je 2005 na realistiku lepsi ! Zrejme vec nazoru
David Výborný sejme Sudina?
To co jsem tady popsal v realu nikdy neuvidite, protoze takovy typy jako je David Vyborny to nemaji zapotrebi.
Jenomze v gamese je vam to jedno, proste vezmete Davida a v plny jizde to napalite bodycekem treba do toho Sandina.
Takze podle me je to naprosto v poradku.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A kolik si myslíš, že se ve skutečném zápase povede takovýchto sražení? V NHL2005 v podstatě jakýkoliv kontak s protiháčem končí sražením na led a to nejen že je nepřirozené, ale ono to i dost snižuje hratelnost a o to jde především.Dru píše:Ano pokud jste nekdy hrali hokej, tak by jste mozna vedeli, ze kdyz by se rozjel treba David Vyborny proti Sundinovy plnou rychlosti do nej napalil a se Sundinem to vubec ani trochu nehnulo a on pokracoval s pukem na hokejce v pohodovy jizde dal a David by taky nespadl a vypadalo by to jako kdyby se nic nestalo. No nezda se Vam to aleson trochu divne?
To co jsem tady popsal v realu nikdy neuvidite, protoze takovy typy jako je David Vyborny to nemaji zapotrebi.
Jenomze v gamese je vam to jedno, proste vezmete Davida a v plny jizde to napalite bodycekem treba do toho Sandina.
Takze podle me je to naprosto v poradku.
Bathory
- Dru
- Nováček

Chapu takovych stretnuti vznika v realu malo.Bathory píše: A kolik si myslíš, že se ve skutečném zápase povede takovýchto sražení? V NHL2005 v podstatě jakýkoliv kontak s protiháčem končí sražením na led a to nejen že je nepřirozené, ale ono to i dost snižuje hratelnost a o to jde především.
Jedna otazka byla to ze ve 2004 nebyla temer moznost strazeni hrace i pri rychlem najeti do hrace.
Druha vec je ta a s tim s Vami souhlasim ze u 2005 to pc docela dost prehani s tim narazenim.
- sidy
- Nováček

- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To nic není, kámošovi se napřed rozlítalo menu, prostě klasika díky nepodporovanýmu gamepadu a když ho odpojil, tak 3/4 rovnal sestavy a šílel u nastavení pro ovládání klávesnice. No a když se konečně dostal do hry, tak místo hráčů mu jezdili po ledě pouze jejich stíny. Povídá, "to bys nevěřil, jak daleko letí takový CDčko ze 4.patra paneláku".
To druhý skončilo jako tácek pod kafe.
To druhý skončilo jako tácek pod kafe.
Bathory
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevíte jestli už nevyšel opravný patch na podporu jiných gamepadů? 
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

- Jaitni
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem to hral...nedohral sem ani 1.tretinu (10 min.)
!!!BLBOST!!!
Gamepad me to nebere
Na klavesnici by se to dalo hrat,ale proc si nemuzui nastavit modifier (je to furt na p a tak dlouhej palec nemam
)
A kdyz sem vsechno prekousl ,tak zjsitim ze je to dementni arkada,neco jak NHL 02
Takze zejtra to zkusim zahrat,ale pak hned mazu.
!!!BLBOST!!!
Gamepad me to nebere
Na klavesnici by se to dalo hrat,ale proc si nemuzui nastavit modifier (je to furt na p a tak dlouhej palec nemam
A kdyz sem vsechno prekousl ,tak zjsitim ze je to dementni arkada,neco jak NHL 02
Takze zejtra to zkusim zahrat,ale pak hned mazu.