Chello EASY
Moderátor: Don
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chello EASY
Sem piste vsechny vase zkusenosti a pripominky k tomuto novemu tarifu. Uvazuji o porizeni, tak bych si rad precetl nejake nazory, at uz prakticke ci teoreticke 
- Slezman
- Středně pokročilý

- Slezman
- Středně pokročilý

Miniúvaha
teď zrovna testuju, kolik tak činí download při pobytu na netu.
Za 60 minut mám zatim 13 MB (fórum, kontrola a údržba 3 mailů, nějaký zajímavý fotky na iDNES, ICQ)
Když vezmu v úvahu, že službu budu používat jen přes prac. týden (22dnů/měs), tak můžu být denně na netu cca 18 hodin (bez jakéhokoliv nadbytečného downloadu), protože to vychází cca 230 MB na den.
teď zrovna testuju, kolik tak činí download při pobytu na netu.
Za 60 minut mám zatim 13 MB (fórum, kontrola a údržba 3 mailů, nějaký zajímavý fotky na iDNES, ICQ)
Když vezmu v úvahu, že službu budu používat jen přes prac. týden (22dnů/měs), tak můžu být denně na netu cca 18 hodin (bez jakéhokoliv nadbytečného downloadu), protože to vychází cca 230 MB na den.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
úvaha jest to dobrá, ale myslím, že tohle je nadsazený odhad, protože častokrát za tu hodinku připojení neuděláš ani 5 mega - vím z vlastní zkušenosti když se podívám do logu kolik jsem toho kterej den tahal, většinou jsem do 50MB za den a jsem na tom prakticky nonstop a to ne jenom jedna mašina 
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- KOFis
- Mírně pokročilý

omfg kdyz sem na netu tak aspon neco delam ne? a ne jen sedet pred monitorem a zirat na nej. /jen za vcerejsi den sem mel trafic 6 282 MB download a 18 987 MB upload.pavel.minarik píše:úvaha jest to dobrá, ale myslím, že tohle je nadsazený odhad, protože častokrát za tu hodinku připojení neuděláš ani 5 mega - vím z vlastní zkušenosti když se podívám do logu kolik jsem toho kterej den tahal, většinou jsem do 50MB za den a jsem na tom prakticky nonstop a to ne jenom jedna mašina
//pavel: abych teda neotčkoval, tak jen asi takhle: když podle Tebe sedím a čumím do monitoru, tak většinou přetánu pár mega za celej den, ale zase po mě přibude třeba 500 řádek zdrojáku, spousta lidí má internet na práci a ne na stahování nesmyslů víš
- Slezman
- Středně pokročilý

ehm, a co to má jako co dělat v threadu o 256/64 ????KOFis píše:omfg kdyz sem na netu tak aspon neco delam ne? a ne jen sedet pred monitorem a zirat na nej. /jen za vcerejsi den sem mel trafic 6 282 MB download a 18 987 MB upload.
já tady teďka taky sedim na 42MBitu..........
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky o tom vážně uvažuju....večer máme o tom debatu s manželkou aby jsme se vešli do rodiného rozpočtu
.
Chtěl by se zeptat zdali to už někdo z vás využívá a jestli je v tom nějakej háček....omezení....nebo podobnej nesmysl kterej by tuto docela rozumnou službu u mě zcela zazdil...
Budou na tom běhat 3D hry?
Chtěl by se zeptat zdali to už někdo z vás využívá a jestli je v tom nějakej háček....omezení....nebo podobnej nesmysl kterej by tuto docela rozumnou službu u mě zcela zazdil...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- mhl
- Středně pokročilý

-
kamoš si obědnal asi před dvěma tejdny chello light(ještě nebylo v nabídce, ale dali mu to dopředu) byla to 128/64 s 1GB limitem za cca 800, sice je to dost suxxx ale na to aby dal 1200/měsíc neměl...a v pondělí mu zavolali, že jeho tarif automaticky přechází na chello easy tj 256/64 za 555kč...coš potěší...zatím nepostřehl nějakou zradu, dá se na tom v pohodě hrát cs,w3 apod. pingy to má tobrý a nepadá to...prostě pohoda UPCRoxyman píše:Taky o tom vážně uvažuju....večer máme o tom debatu s manželkou aby jsme se vešli do rodiného rozpočtu.
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je super, určitě do toho půjdu...ale asi až příští měsíc...tzn. v listopadu...

CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- funus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No je sice pravda, že občas neni za den ani 50mega, ale to mi jenom běží počítač a surfuju po fórech. Pak jsou taky dny, kdy nalezu na DeviantART a strávim tam třeba pět hodin. Po těch pěti hdinách e trafic zhruba 2000MB, takže ono se to jen tak zprůměrovat nedá;) Mám chello Classic a jsem spokjenej. Ještě uvidíme, jak to bude s limitem...jestli se h budou držet striktně nebo ne...
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

tusim, ze liberecPop píše:Jede to i nekde jinde nez Praha, Brno?
http://www.upc.cz/cz/objednavky/chello/
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Slezman(CZE) píše:tusim, ze liberecPop píše:Jede to i nekde jinde nez Praha, Brno?
http://www.upc.cz/cz/objednavky/chello/
Super
Hned bych zrusil pevnou, za kterou platim cca 600-700 mesicne, trochu by to volani naskocilo asi na mobilech, ale porad by se to vyplatilo.
No ale to si jeste pockam :/
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
neHamik píše:Kdyz jsem pripojeny pres Chello easy, mam pevnou IP adresu ??
Maximalně jedna pevná IP adresa pro chello classic, maximálně tři pevné IP adresy pro chello plus a maximálně pět pevných IP adres pro službu chello professional.
- Wiruss
- Středně pokročilý

- Slezman
- Středně pokročilý

- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

máš-li zavedenou kabelovku do bytu, tzn. využíváš už teď něco z nabídek (mini, klasik, HBO...), tak se to vede koaxiálem od skříňky umístěné v bytě. Koax. je docela tlustej, vede do modemu Motorola SB4200E-CN. odtud rj45 do sitovky, aktivoval modem a zaregistroval MAC