Chello EASY

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chello EASY

Příspěvek od Hamik »

Sem piste vsechny vase zkusenosti a pripominky k tomuto novemu tarifu. Uvazuji o porizeni, tak bych si rad precetl nejake nazory, at uz prakticke ci teoreticke :)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

13.10. otevírám dveře technikovi.

zatim co vim:

1. aktivace a připojení za 1 Kč (akce)
2. 256/64 kbits, download limit 5GB
3. minimální doba užívání služby 3 měsíce
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Miniúvaha
teď zrovna testuju, kolik tak činí download při pobytu na netu.
Za 60 minut mám zatim 13 MB (fórum, kontrola a údržba 3 mailů, nějaký zajímavý fotky na iDNES, ICQ)
Když vezmu v úvahu, že službu budu používat jen přes prac. týden (22dnů/měs), tak můžu být denně na netu cca 18 hodin (bez jakéhokoliv nadbytečného downloadu), protože to vychází cca 230 MB na den.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

úvaha jest to dobrá, ale myslím, že tohle je nadsazený odhad, protože častokrát za tu hodinku připojení neuděláš ani 5 mega - vím z vlastní zkušenosti když se podívám do logu kolik jsem toho kterej den tahal, většinou jsem do 50MB za den a jsem na tom prakticky nonstop a to ne jenom jedna mašina :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

pavel.minarik píše:úvaha jest to dobrá, ale myslím, že tohle je nadsazený odhad, protože častokrát za tu hodinku připojení neuděláš ani 5 mega - vím z vlastní zkušenosti když se podívám do logu kolik jsem toho kterej den tahal, většinou jsem do 50MB za den a jsem na tom prakticky nonstop a to ne jenom jedna mašina :wink:
omfg kdyz sem na netu tak aspon neco delam ne? a ne jen sedet pred monitorem a zirat na nej. /jen za vcerejsi den sem mel trafic 6 282 MB download a 18 987 MB upload.

//pavel: abych teda neotčkoval, tak jen asi takhle: když podle Tebe sedím a čumím do monitoru, tak většinou přetánu pár mega za celej den, ale zase po mě přibude třeba 500 řádek zdrojáku, spousta lidí má internet na práci a ne na stahování nesmyslů víš :lol:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

KOFis píše:omfg kdyz sem na netu tak aspon neco delam ne? a ne jen sedet pred monitorem a zirat na nej. /jen za vcerejsi den sem mel trafic 6 282 MB download a 18 987 MB upload.
ehm, a co to má jako co dělat v threadu o 256/64 ???? :devil:
já tady teďka taky sedim na 42MBitu..........
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Taky o tom vážně uvažuju....večer máme o tom debatu s manželkou aby jsme se vešli do rodiného rozpočtu :lol: .

Chtěl by se zeptat zdali to už někdo z vás využívá a jestli je v tom nějakej háček....omezení....nebo podobnej nesmysl kterej by tuto docela rozumnou službu u mě zcela zazdil...

Budou na tom běhat 3D hry?
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Roxyman píše:Taky o tom vážně uvažuju....večer máme o tom debatu s manželkou aby jsme se vešli do rodiného rozpočtu :lol: .

Chtěl by se zeptat zdali to už někdo z vás využívá a jestli je v tom nějakej háček....omezení....nebo podobnej nesmysl kterej by tuto docela rozumnou službu u mě zcela zazdil...

Budou na tom běhat 3D hry?
kamoš si obědnal asi před dvěma tejdny chello light(ještě nebylo v nabídce, ale dali mu to dopředu) byla to 128/64 s 1GB limitem za cca 800, sice je to dost suxxx ale na to aby dal 1200/měsíc neměl...a v pondělí mu zavolali, že jeho tarif automaticky přechází na chello easy tj 256/64 za 555kč...coš potěší...zatím nepostřehl nějakou zradu, dá se na tom v pohodě hrát cs,w3 apod. pingy to má tobrý a nepadá to...prostě pohoda UPC :roll: za 555 kč je to bomba něco takovýho měli udělat dávno, spoustu lidí si tet pořídí pevnej internet coš je supr :)
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Tak jsem si objednal instalaci Chello EASY. 19.10. mi příjde technik a zapojí to. Trochu pošéfuje síťovku a pojedu jak divej. Můj první pevnej, netelekomunistickej paušální inet v životě 8-) :-D
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Tak to je super, určitě do toho půjdu...ale asi až příští měsíc...tzn. v listopadu... :roll: :up:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No je sice pravda, že občas neni za den ani 50mega, ale to mi jenom běží počítač a surfuju po fórech. Pak jsou taky dny, kdy nalezu na DeviantART a strávim tam třeba pět hodin. Po těch pěti hdinách e trafic zhruba 2000MB, takže ono se to jen tak zprůměrovat nedá;) Mám chello Classic a jsem spokjenej. Ještě uvidíme, jak to bude s limitem...jestli se h budou držet striktně nebo ne...
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Jede to i nekde jinde nez Praha, Brno?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Pop píše:Jede to i nekde jinde nez Praha, Brno?
tusim, ze liberec
http://www.upc.cz/cz/objednavky/chello/
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Slezman(CZE) píše:
Pop píše:Jede to i nekde jinde nez Praha, Brno?
tusim, ze liberec
http://www.upc.cz/cz/objednavky/chello/

Super :(

Hned bych zrusil pevnou, za kterou platim cca 600-700 mesicne, trochu by to volani naskocilo asi na mobilech, ale porad by se to vyplatilo.

No ale to si jeste pockam :/
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Kdyz jsem pripojeny pres Chello easy, mam pevnou IP adresu ??
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Hamik píše:Kdyz jsem pripojeny pres Chello easy, mam pevnou IP adresu ??
ne :( ...kamoš co má chello easy nemůže byt aktiv na DC++ ani zakladat hry na netu...navic sem se díval do jejich rozšířenýho ceníku služem a tam je napsaný
Maximalně jedna pevná IP adresa pro chello classic, maximálně tři pevné IP adresy pro chello plus a maximálně pět pevných IP adres pro službu chello professional.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No mě by to nestačilo... No na praci jo... na práci za den přibližně 20MB jinak trafic mam asi 8GB denne... Abych neot tak znamej to má a docela to jde jen nemuze poslouchat radia...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

takže mě právě připojili (15 minut čistého času)
na první pokus 252 kbits
teďka aktuálně 225 kbits
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

A jak instalace probihala a co technik nastavoval v PC u sitove karty? Odkud vedl kabl k modemu ?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

máš-li zavedenou kabelovku do bytu, tzn. využíváš už teď něco z nabídek (mini, klasik, HBO...), tak se to vede koaxiálem od skříňky umístěné v bytě. Koax. je docela tlustej, vede do modemu Motorola SB4200E-CN. odtud rj45 do sitovky, aktivoval modem a zaregistroval MAC
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“