Mobile Athlon 2500MHz a Mark05 - CPU test

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Asimov
Začátečník
Začátečník

Mobile Athlon 2500MHz a Mark05 - CPU test

Příspěvek od Asimov »

Mám Mobile Athlon 2600+@2500MHz a v Marku 05 - CPU testu mi to háže 1660 bodů, což je hodnota tak pro Duron 1600. Tenhle procesor má atakovat 4000 bodů v tom CPU testu. Nesetkal se s tím už někdo? protože ten procesor reálně má výkon v pořádku, zkoušel jsem komprimace RAR, Sandru atd a všude jsou výsledky OK. Jen mark05 mi háže hovadiny a i s mojí 9800PRO mám výsledné score cca 1300.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Máš ten test nastaven na default?
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Neregistrovaná verze jinak než default ani nejede, nějaké jiné nápady ? Nemusíte mě zkoušet z nastavování BIOSu atd :wink:
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Asimov píše:Neregistrovaná verze jinak než default ani nejede, nějaké jiné nápady ? Nemusíte mě zkoušet z nastavování BIOSu atd :wink:
no a nepřehřívá se ti moc při tom testování? Pak by mohl snížit uměle fakt nebo vkládat jiné ïnstrukce a to by možná i odpovídalo.

Jaké hodnoty dosahuješ dejme tomu na 2400MHz?
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Co ovladace na grafiku?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

bigbalu píše:
Asimov píše:Neregistrovaná verze jinak než default ani nejede, nějaké jiné nápady ? Nemusíte mě zkoušet z nastavování BIOSu atd :wink:
no a nepřehřívá se ti moc při tom testování? Pak by mohl snížit uměle fakt nebo vkládat jiné ïnstrukce a to by možná i odpovídalo.

To sem si taky říkal, teplota je pořád 46 v klidu a 51 při zátěži. Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že deska detekuje UNKNOWN PROC 2500 MHz. I ten mark hlásí neznámý procesor, jen sandra ví, že to mobile athlon. Novej BIOS není na moji desku zatim žádnej.
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

Asimov píše:
bigbalu píše: no a nepřehřívá se ti moc při tom testování? Pak by mohl snížit uměle fakt nebo vkládat jiné ïnstrukce a to by možná i odpovídalo.

Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že deska detekuje UNKNOWN PROC 2500 MHz. I ten mark hlásí neznámý procesor, jen sandra ví, že to mobile athlon.
myslím, že tím to nebude. A nejsou nějaké problémy v nastavení grafiky?
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Dr Meduza píše:Co ovladace na grafiku?
Asimov píše: ...........
Jen mark05 mi háže hovadiny a i s mojí 9800PRO mám výsledné score cca 1300
..............

jinak kolik ti to hodilo na těch 2400MHz?
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Asimov píše:
bigbalu píše: Jaké hodnoty dosahuješ dejme tomu na 2400MHz?
Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že deska detekuje UNKNOWN PROC 2500 MHz. I ten mark hlásí neznámý procesor, jen sandra ví, že to mobile athlon. Novej BIOS není na moji desku zatim žádnej.
Když tě nemusíme zkoušet na nastavování Biosů, tak bys mohl vědět že XP-M se ve všech desktopech v Biosu značí jako K7 UNKNOWN....
Ale to ti výkon nesráží......viděl bych to ovladače.
samantino
Nováček
Nováček

Příspěvek od samantino »

Boin píše:
Asimov píše: Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že deska detekuje UNKNOWN PROC 2500 MHz. I ten mark hlásí neznámý procesor, jen sandra ví, že to mobile athlon. Novej BIOS není na moji desku zatim žádnej.
Když tě nemusíme zkoušet na nastavování Biosů, tak bys mohl vědět že XP-M se ve všech desktopech v Biosu značí jako K7 UNKNOWN....
Ale to ti výkon nesráží......viděl bych to ovladače.
jj, třeba špatně nastavení grafika. A nebo taky může být problém v úplně něčem jiném (paměti). a nehází to nějký problém e Správci zařízení?
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Zkoušel jsem 2000-2500 MHz a pořád cca 1600 bodů celkový skóre. Asi to bude chtít reinstal, přeci jen tam byl předtím thoroughbred, 5 různých grafik a ty wokna maj tak rok od instalace. Všechno se tváří korektně, žádnej problém ten systém nemá, jen ten výkon v marku05 a mám dojem, že i doom3 se začal hůř hejbat. Akorát si nepamatuju přesně kolik fps to jelo před výměnou procesorů.
soundstorm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od soundstorm »

pani akoze nic v zlom ale urcite sa tu bavite o 3DMarku 2005?!
Lebo v 3DMArku 2005 ti henten procesor urcite nebude hadzat score 4000!!!!
Skor mi to pripada ako keby si sa bavil o 3DMark03!!!!!!!!!!!!!!!!
Score 4000 dosahuju masiny s X800Pro atd
Nejak sa mi to nezda kamo o com to rozpravas
MB: LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: Opteron 146@FX-57 + TT Big TyphoonRAM:2x512GB 500MHz ADATA VGA: Gainward Bliss 7900GT@640/1860 Volt mod +Zalman VF900 AUDIO: SB Audigy 2 Platinum EX + Logitech X-530 5.1 HDD: 2xHitachi SATA 160GB + Hitachi IDE 7K250 120GB & Barracuda 40GB CDROM: LG 4163B DVD-+RW TV Card: Aver Hybrid TV+FM Card Case: Thermaltake Armor Silver
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Ty si riadne prečítaj o čom sa tu hovorí :wink: Bavíme se o CPU TESTu, kterej je součástí marku05, nikoliv o celkovým score........ jinak jdu reinstalovat právě, tak snad.....se zadaří.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Asimov píše:Ty si riadne prečítaj o čom sa tu hovorí :wink: Bavíme se o CPU TESTu, kterej je součástí marku05, nikoliv o celkovým score........ jinak jdu reinstalovat právě, tak snad.....se zadaří.
Zkus jine (nejnovejsi) ovladace na grafiku, jinak reinstal. Mel bys mit kolem 2500k celkove a 3500-4000 CPU skore.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Po reinstalu woken, mám s 9800SE bez zaplých pipek celkové score 1541, což už odpovídá, ale to CPU score jen 2541 a to sem zkusil 2200-2500 MHz. V podstatě se výsledek houpe kolem 2540 bodů. No haluz, jdu to zaspat.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Asimov píše:Po reinstalu woken, mám s 9800SE bez zaplých pipek celkové score 1541, což už odpovídá, ale to CPU score jen 2541 a to sem zkusil 2200-2500 MHz. V podstatě se výsledek houpe kolem 2540 bodů. No haluz, jdu to zaspat.
Ono to CPU skore neni uplne nezavisle na grafice, tak to radsi jeste testni s tema pipkama.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Je to zajímavej problém, ale jestli v ostatních programech dostáváš odpovídající výsledky, tak je tohle pouze kosmetická vada.
Možná bych ještě zkusil nejnovější drivery k tomu Abitu...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

zkus nainstalovat ten 3dmark05 patch co uz vysel.
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Patch jsem už dal taky. Grafika už svoji práci dělá dobře, v testech, kde jde o grafickej výkon je to OK, ale ten procesor prostě bída. Když dám komprimace RARem a různý početní testy, tak to jede jako blázen, ale jak je tam grafika, tak se tomu nechce, zkusim ještě silnější zdroj a pak už fakt nevim. Třeba by to fakt chtělo novej BIOS, protože třeba instalace WIN jela otřesně..................
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Asimov píše:Patch jsem už dal taky. Grafika už svoji práci dělá dobře, v testech, kde jde o grafickej výkon je to OK, ale ten procesor prostě bída. Když dám komprimace RARem a různý početní testy, tak to jede jako blázen, ale jak je tam grafika, tak se tomu nechce, zkusim ještě silnější zdroj a pak už fakt nevim. Třeba by to fakt chtělo novej BIOS, protože třeba instalace WIN jela otřesně..................
Zkus treba Aquamark, kolik ti to da v CPU i GPU testu, pokud to bude OK, tak by nejakej 3Dmark05, ktere je stejne celkem o nicem neresil.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“