utilita na prepinani rezimu ATA ma maxtor 9

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

utilita na prepinani rezimu ATA ma maxtor 9

Příspěvek od jda »

zdravim, potreboval bych utilitu na prepnuti rezimu disku ze serie 9 160GB, nejakou starsi jsem to prepnul na ATA66 kvuli starsi desce ale ted bych to potreboval prepnout z5 na ATA133. Neco jsem cetl tady ale bohuzel bez odpovedi. Predem diky :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

tou hitachi feature tool by to mělo jet...nebo jsem měl taky utilitu přímo od maxtoru někde na disku ale to bych musel vědět kde nebo alespoň jak se to jmenovalo :oops:

vim že jsem ten soft tenkrát našel přes google, ale teď mě nenapadá co tam zadat aby to vyplivlo nějaký použitelný výsledek :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

tim jsem to zkousel ale bohuzel nefunguje, jeste testu, ta utilita se jmenopvala 66to100.exe, prepinat to jde do ruznych rezimu, ale bohuzel jen do ATA100 a navic to je pro starsi radu disku. I tak diky
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jda píše:tim jsem to zkousel ale bohuzel nefunguje, jeste testu, ta utilita se jmenopvala 66to100.exe, prepinat to jde do ruznych rezimu, ale bohuzel jen do ATA100 a navic to je pro starsi radu disku. I tak diky
pokud to s ní šlo na 66, tak to s ní musí jít i zpět na 100, ne ? rozdíl 100 vs 133 je nula :wink:
on i rozdíl 66 vs 100 je dost malej...max 5%... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

MaWa píše:
jda píše:tim jsem to zkousel ale bohuzel nefunguje, jeste testu, ta utilita se jmenopvala 66to100.exe, prepinat to jde do ruznych rezimu, ale bohuzel jen do ATA100 a navic to je pro starsi radu disku. I tak diky
pokud to s ní šlo na 66, tak to s ní musí jít i zpět na 100, ne ? rozdíl 100 vs 133 je nula :wink:
on i rozdíl 66 vs 100 je dost malej...max 5%... :roll:
to je sice pravda ale 100 nebo 133 vypada porad lip nez 66 8-), to prave bohuzel nejde, pise ze to disk nepodporuje, pritom jsem ho mel na ksande samotnej
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

už jsem našel ten soft...tim to určtě půjde i na ata133...mam ti to poslat na mail ?
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

budes moc hodnej, diiiiiiiiiky :roll:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jda píše:budes moc hodnej, diiiiiiiiiky :roll:
odesláno... 8-)
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

MaWa píše:
jda píše:budes moc hodnej, diiiiiiiiiky :roll:
odesláno... 8-)
přijato, mnohokráte děkuji :worship:
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

:sneaky: je to divny, ale stejne to nejde prepnout, pise to maximalni podporovany ATA 66, asi jsem to zk....l tou utilitou od maxtoru kdyz jsem to prepinal na tech ATA 66 :sad:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

nie je problem napr v kabli teda? :? ...daj disk samostatne na ide0, na koniec a ako master, vsetky ostatne mechaniky poodpajaj a vyskusaj potom...
jda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jda »

jj to me taky napadlo a vyzkousel jsem to, ale bohuzel bez uspechu. Porad to hlasi ze podporuje max. ATA 66 (UDMA 4) :evil:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“