S-ATA or P-ATA --> spolehlivost, hlučnost
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
S-ATA or P-ATA --> spolehlivost, hlučnost
Zdrawím,
Chystám se koupit nový dísk a potřeboval bych malou radu.
Uloha disku:
-jen data (mp3, filmy)
podmínky:
- velká spolehlivost
- nízká hlučnost
- min 80GB
O výkon mi zase až tak nejde. Jaký disk byste mi doporučili?
Zdá se mi dobrý Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB 8MB je to dobá volba?
Chystám se koupit nový dísk a potřeboval bych malou radu.
Uloha disku:
-jen data (mp3, filmy)
podmínky:
- velká spolehlivost
- nízká hlučnost
- min 80GB
O výkon mi zase až tak nejde. Jaký disk byste mi doporučili?
Zdá se mi dobrý Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB 8MB je to dobá volba?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Seagate sa mne osobne tiez zda dnes trochu mimo
.........
Volil by som medzi Hitachi a maxtorom .......
Wd ma v poslednom case tiez dost nemilo prekvapilo serie diskov WD1600xx, 12000xx sa mi ustavicne vracaju na reklamacie.... ( niektore uz po 3 krat (
) ..... disk co mam v popise tiez akurat vcera odisiel ......
Pata/Sata je naozaj skoro jedno.... osobne stale davam prednost pata.... ( sata disk pouziva stale naviac prevodnik na Sata takze o vacsej rychlosti prace nemoze byt ani rec.... )
Volil by som medzi Hitachi a maxtorom .......
Wd ma v poslednom case tiez dost nemilo prekvapilo serie diskov WD1600xx, 12000xx sa mi ustavicne vracaju na reklamacie.... ( niektore uz po 3 krat (
Pata/Sata je naozaj skoro jedno.... osobne stale davam prednost pata.... ( sata disk pouziva stale naviac prevodnik na Sata takze o vacsej rychlosti prace nemoze byt ani rec.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Shit
- Odborník PCT

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Ten Seagate má myslím rychlejší SATA než PATA (nepoužívá převodník).
Mas pravdu ..... Seagate ako jeden s mala vyrobcou diskou prisiel s diskami priamo navrhnutimi pre Sata, ale ich vykon je pod urovnoch Pata diskov
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Shit
- Odborník PCT

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Testoaval som 8ks diskov Seagate 4xPata / 4xSata ... ( 4x160GB 2xPata/2xsata, 4x80GB 2x pata/ 2x sata ) ( 4x rovnaka zostava po 2 disky ....., tak to chcel zakaznil...... )Shit píše:To bych neřekl.
Zostava MB Microstar MS865PE Neo2, P4 NW 2,4GHz/533Mhz FSB/2x256MB RAM ....... ( Windows XP SP1 EN ... )
Uz pri instalacii ma prekvapil naozaj nisky vykon HDD ( na testy som pouzil Hitachi 80GB Pata na system )....... preto som sa snazil otestovat vsetky ( anulovat chybu jedineho kusu disku ) .....
Co ma prekvapilo najviac je hrozne nizky vykon kopirovania z jedneho miesta disku na druhy ... ani jeden s diskou neprekrocil 20MB/s ... skor vsak zotrvaval niekde na hodnote 13-15MB/s ( co sa mi zda naozaj hrozne malo ) ..... ( tu sata disky najviac sklamali... zaostali aj o 10% )
Je vsak pravda ze vykon disku nehovori nic o jeho spolahlivosti ..... ohladne vykonu vsak dnes zrejme tasko najst pomalsi disk ako Seagate
Testovane HDtach, Aida32 diskbenchmark, a par vlastnich testov ( presuvanie, kopirovanie, kompresia ..... velkost suborou do 10GB )
Tiez a celkom prijemne prekvapili ...tiche/rychlejsie ako seagate/nehreju sa.......... ( len par KS ....... )Sentenced píše:Taky samsungy mi prijdou poslední dobou v pohode a bez reklamací.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rychlejší v čem ? Ikdyž to má nativní SATA, ten disk (mechanická část) prostě musí podávat stejný výkon, jako PATA verze... Na to to, jestli má převodník, nebo ne, nemůže mít vliv...Shit píše:Ten Seagate má myslím rychlejší SATA než PATA (nepoužívá převodník).
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samsungy můžu jen doporučit, reklamace skoro žádná a jsou i celkem výkonné a tiché
. Sám jsem si jeden pořídil 
//edit: Tady je link na celkem rozsáhlý test hdd: http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... d-160.html
//edit: Tady je link na celkem rozsáhlý test hdd: http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... d-160.html
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ok takže si to shrneme:
WD - 0
Seagete - 1
Hitachi - 2
Maxtor - 1
Samsung - 2
Jen se těch samsungů trochu bojím přece jenom to není moc otřelůá značka ve výrobě disků...
WD - Mám v PC 2x WD (120JD,40BB) ta 40 právě odchází a tak za ni potřebuju náhradu ale do WD už asi nejdu.. Tahle firma trochu usnula na vavřínech...
O Hitachi budu teda uvažovat
maxtory jsou prý vykonně ale ne moc spolehlivé takže asi ne
Takže mi zbýva Hitachi a Samsung...
ale jak říkám jde mi hlavne o spolehlivost a hlučnost... o tomhle se v testech bnepíše...(aby náhodou po půl roce nezačal ten disk pískat jako muj WB120JD... O 40BBa ni nemluvím...
WD - 0
Seagete - 1
Hitachi - 2
Maxtor - 1
Samsung - 2
Jen se těch samsungů trochu bojím přece jenom to není moc otřelůá značka ve výrobě disků...
WD - Mám v PC 2x WD (120JD,40BB) ta 40 právě odchází a tak za ni potřebuju náhradu ale do WD už asi nejdu.. Tahle firma trochu usnula na vavřínech...
O Hitachi budu teda uvažovat
maxtory jsou prý vykonně ale ne moc spolehlivé takže asi ne
Takže mi zbýva Hitachi a Samsung...
ale jak říkám jde mi hlavne o spolehlivost a hlučnost... o tomhle se v testech bnepíše...(aby náhodou po půl roce nezačal ten disk pískat jako muj WB120JD... O 40BBa ni nemluvím...
- Jája
- Středně pokročilý

Doporučuju Samsung na PATA, jeden vlastním a sem spokojenej, montujeme je do sestav a reklamace jsou minimální, umě jsou samsungy ve spolehlivosti na prvním místě, v tichosti taky.
Obecně pata neni o nic horší než Sata (zatim), tak proč zbytečně vyhazovat navic 2 stovky, navic k sata nemám ještě důvěru, hlavně ne seagate na sata, těch se mi vrátilo na reklamaci asi 50%
Co se týká hlučnosti tak je dobrej test tady http://www.svethardware.cz/art_doc-3A95 ... 5A6DB.html
pokračování tady http://www.svethardware.cz/art_doc-F3B5 ... 4EFC6.html
Obecně pata neni o nic horší než Sata (zatim), tak proč zbytečně vyhazovat navic 2 stovky, navic k sata nemám ještě důvěru, hlavně ne seagate na sata, těch se mi vrátilo na reklamaci asi 50%
Co se týká hlučnosti tak je dobrej test tady http://www.svethardware.cz/art_doc-3A95 ... 5A6DB.html
pokračování tady http://www.svethardware.cz/art_doc-F3B5 ... 4EFC6.html
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Shit
- Odborník PCT

MaWa píše:TomV píše:Rychlejší v čem ? Ikdyž to má nativní SATA, ten disk (mechanická část) prostě musí podávat stejný výkon, jako PATA verze... Na to to, jestli má převodník, nebo ne, nemůže mít vliv...
Kód: Vybrat vše
1) SATA Seagate 7200.7 je hlučnější než PATA verze tohoto disku, ale SATA verze je zase rychlejší....je to dáno tím, že SATA má AAM na max performance a PATA na quiet- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je argument...Shit píše:MaWa píše:TomV píše:Rychlejší v čem ? Ikdyž to má nativní SATA, ten disk (mechanická část) prostě musí podávat stejný výkon, jako PATA verze... Na to to, jestli má převodník, nebo ne, nemůže mít vliv...Kód: Vybrat vše
1) SATA Seagate 7200.7 je hlučnější než PATA verze tohoto disku, ale SATA verze je zase rychlejší....je to dáno tím, že SATA má AAM na max performance a PATA na quiet
The problem has been eaten.

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no právěže 7200.7ka to má nastaveno natvrdo a nic nepřenastavíš...TomV píše:Ano, to je argument...Shit píše:MaWa píše:Kód: Vybrat vše
1) SATA Seagate 7200.7 je hlučnější než PATA verze tohoto disku, ale SATA verze je zase rychlejší....je to dáno tím, že SATA má AAM na max performance a PATA na quietAle není to nic, co by nešlo snadno přenastavit i u PATA verze...
k autorovi: hlavně neber
WD - pomalý a hlučný
maxtor - spolehlivost poslední dobou dost nic moc
seagate se poslední dobou docela zlepšil co se týče rychlosti...používaj novější FW a hlavně se jim podařilo zmenšit seek time...dneska už je prostě nejpomalejší WD, ne seagate...
samsung...bacha, občas vibrujou.
hitachi...rulzzz
pokud vybíráš mezi hitachi a samsung a je pro tebe důležitý aby ten disk nezačal pískat, tak vem hitachi, protože u samsungu se dá narazit na kousek kterej píská buď už z výroby, nebo třeba po nějakym čase...u hitachi sem se s timhle nesetkal a ani jsem o ničem takovym neslyšel...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no...ono 99% lidí jsou lamy který nemají o AAM ani potuchy...takže je to "nebolí"...a seagate pak může řikat že SATA disk je rychlejší než PATA disk...no znáš toTomV píše:To jako fakt ?MaWa píše:no právěže 7200.7ka to má nastaveno natvrdo a nic nepřenastavíš...![]()
To si snad u Seagate dělají z lidí srandu, ne ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Jája
- Středně pokročilý

To už je taky minulost, dělaly to modely SV****H a strarší, který ještě neměli flujdní ložiska, u dnešní řady která se prodává - Spinpoint SP****N jsem se s tím nesetkal.MaWa píše: u samsungu se dá narazit na kousek kterej píská buď už z výroby, nebo třeba po nějakym čase
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
bohužel to minulost není...i některé spinpointy pískajíJája píše:To už je taky minulost, dělaly to modely SV****H a strarší, který ještě neměli flujdní ložiska, u dnešní řady která se prodává - Spinpoint SP****N jsem se s tím nesetkal.MaWa píše: u samsungu se dá narazit na kousek kterej píská buď už z výroby, nebo třeba po nějakym čase
vibrace = chvění při seekování. musí se ten disk pořádně přišroubovat a che to mít kvalitní case