Škodí baterii když je notebook pernamentně v el. síti
Moderátor: Don
- slivmi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Škodí baterii když je notebook pernamentně v el. síti
Známy mi tvrdil že měl notebook cca 1měsív v kuse připojený v zásuvce a po měsící byla kapacita baterie tatřka 0. chtěl bych se zeptat jestli to je fáma nebo je to tak koupil jsem si Siemens Amilo Pro V2000. Ať vím jstli jej mám po nabití odpojit s nabíječky
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Re: Škodí baterii když je notebook pernamentně v el. síti
Určitě to tý baterce moc nesvědčí. Já používal dlouho mobil Eurotel Smartphone ve spojení s Eurotel GPRS Data Nonstop. A protože je to docela náročný na baterku tak, že za 2-3 hodiny byla baterka skoro vybitá, dával jsem to vždycky na síť a jel na tom tak ještě 9 hodin (víkendy ) Teď už baterka vydrží tak den a půl.slivmi píše:Známy mi tvrdil že měl notebook cca 1měsív v kuse připojený v zásuvce a po měsící byla kapacita baterie tatřka 0. chtěl bych se zeptat jestli to je fáma nebo je to tak koupil jsem si Siemens Amilo Pro V2000. Ať vím jstli jej mám po nabití odpojit s nabíječky
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- slivmi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sice nejsem zadnej "elektrikar", takze vychazim jen z toho co jsem četl - ale u Li-ion baterii by to takhle snad byt nemelo.kuavik píše:bych to upřesnil. pokud je notes připojen do sítě, dobije baterku na full ale nejede z ní. Jinak by se baterka měla alespoň jednou týdně(záleží na vytíženosti)full vybít a full nabít, aby si udržela kondičku.
Ty baterce by melo prave vic prospivat, kdyz se bude pokud mozno co nejvic drzet v dobitym stavu.
Aspon to jsem vyčetl
Naposledy upravil(a) Sentenced dne pon 18. říj 2004, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to co napsal kavik by melo samozrejme nejspise platit pouze pro niklove baterie , pro liitiumky (li-ion , li-pol) by mel platit pravy opakSentenced píše:Sice nejsem zadnej "elektrikar", takze vychazim jen z toho co jsem četl - ale u Li-ion baterii by to takhle snad byt nemelo.kuavik píše:bych to upřesnil. pokud je notes připojen do sítě, dobije baterku na full ale nejede z ní. Jinak by se baterka měla alespoň jednou týdně(záleží na vytíženosti)full vybít a full nabít, aby si udržela kondičku.
Ty baterce by melo prave vic prospivat, kdyz se bude pokud mozno co nejvic drzet v dobitym stavu.
Aspon to jsem vyčetl
0118 999 881 999 119 7253
- kuavik
- Mírně pokročilý
takže upřesnění č.2: Ano je pravda že plné vybití se používá u NiCd a NiMH. doplněk: U Li-ion a Li-pol je dobré, pokud chcete získat nejdelší možnou dobu provozu, počkat před novým nabíjením, až se baterie vybije o něco více než 50% a teprve potom ji zcela nabít na 100%. Z toho opět plyne,že není nejlepší jet pouze ze sitě, jelikož baterie nemá šanci si sáhnout pod 50%. Takže to chce alespoň 1-2x týdně udělat.
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nevim jak je to ted presne pro li ionku, ale lipolka netrpi pametovym efektem a jedina pro ni dulezita vec je aby se nedostala na nizkou hodnotu napeti (hodne vybita).Takze nejake nabijeni vybijeni pod nad 50% jsou jen famy, pokud by to byla pravda tak vetsina mych mobilu by mela dnes vydrzet stezi denkuavik píše:takže upřesnění č.2: Ano je pravda že plné vybití se používá u NiCd a NiMH. doplněk: U Li-ion a Li-pol je dobré, pokud chcete získat nejdelší možnou dobu provozu, počkat před novým nabíjením, až se baterie vybije o něco více než 50% a teprve potom ji zcela nabít na 100%. Z toho opět plyne,že není nejlepší jet pouze ze sitě, jelikož baterie nemá šanci si sáhnout pod 50%. Takže to chce alespoň 1-2x týdně udělat.
0118 999 881 999 119 7253
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý
- Dony
- Středně pokročilý
pametovej efekt je jenom nasledek od spatny nabijecky, a dnesni notebooky maj nabijeni (vzhledem k honbe vyrobcu za co nejdelsi dobou provozu na bat.) dost vychytany, tak bych se provozu ze site vubec nebal, je to vlastne to samy, jako kdyz prijdes do kanclu, soupnes notas do dokyny, makas a po praci ho vytahnes a jdes, je to na to proste staveny
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- tark
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
blbost ...
TOhle je kravina, mám della tak 4 měsíce a baterka se mi ani nezhoršila ... 4 hodiny a nemám problémslivmi píše:Známy mi tvrdil že měl notebook cca 1měsív v kuse připojený v zásuvce a po měsící byla kapacita baterie tatřka 0. chtěl bych se zeptat jestli to je fáma nebo je to tak koupil jsem si Siemens Amilo Pro V2000. Ať vím jstli jej mám po nabití odpojit s nabíječky
//pavel.minarik: citaci máme od toho, aby bylo zřejmé na co reaguješ, oprav svůj příspěvek, mě totiž není jasné, co že je kravina
fajn, fajn, opravím
Naposledy upravil(a) tark dne sob 23. říj 2004, 11:31, celkem upraveno 1 x.
- atrsakr
- Nováček
U svého acera aspire 1605 pozoruju, čas od času, když dlouho frčím na zásuvku, zřetelně kratší výdrž provozu na baterie. Bavím se tady o době dvou a více týdnů na elektrice a pak provoz na baterie. Frčí normálně než se dostane tak na třicet, čtyřicet procent kapacity - podle údajů z windows - a naráz bez upozornění to celé zhasne. Jakmile to nabiju a znovu frčím na baterii, jede to normálně.
Pravdou zůstává, že můj notebook není zrovna dvakrát mobilní, ale ty dvě hodiny, když potřebuju, vydrží.¨
Jinak souhlasím s mnoha názory, že li-pol i li-ion baterie mají problém jen v počtu nabíjecích cyklů v ničem jiném. Taky nabíjecí cyklus počítač zahajuje až poté, co klesne hranice "plnosti" baterie pod cca 95% maximálního dobití.
Pravdou zůstává, že můj notebook není zrovna dvakrát mobilní, ale ty dvě hodiny, když potřebuju, vydrží.¨
Jinak souhlasím s mnoha názory, že li-pol i li-ion baterie mají problém jen v počtu nabíjecích cyklů v ničem jiném. Taky nabíjecí cyklus počítač zahajuje až poté, co klesne hranice "plnosti" baterie pod cca 95% maximálního dobití.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
- atrsakr
- Nováček
Jo tak tady jsem našel přesné znění mojí situace ... souhlasím s tebou, jak už jsem napsal. Možná bych to nevybíjel tak často.kuavik píše:takže upřesnění č.2: Ano je pravda že plné vybití se používá u NiCd a NiMH. doplněk: U Li-ion a Li-pol je dobré, pokud chcete získat nejdelší možnou dobu provozu, počkat před novým nabíjením, až se baterie vybije o něco více než 50% a teprve potom ji zcela nabít na 100%. Z toho opět plyne,že není nejlepší jet pouze ze sitě, jelikož baterie nemá šanci si sáhnout pod 50%. Takže to chce alespoň 1-2x týdně udělat.
MSI Neo4, Athlon 64 3.2, 1GB ...
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
U svyho NB (acer Tm292 elci) tohle nepozoruju, at mam notas tejden v zasuvce nebo ho nekde taham a temer vybiju - po nabití jede priblizne stejnou dobu.
Buhvi co v tom mate za baterky
Buhvi co v tom mate za baterky
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään