Nejde mi prehrat DVD film
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nejde mi prehrat DVD film
Mam novou DVDRW mechaniku LG 4120 a kdyz jsem do ni strcil DVD Terminatora 3 tak se automaticky zapl Win media player a zacal nacitat DVD. Pak se ale napsalo : Program Windows Media Player nemůže přehrát tento disk DVD, protože v počítači není nainstalován kompatibilní dekodér DVD. Neprehraje mi to ani BSplayer a DS player. Nevim, kde na netu mam prislusny dekoder shanet nebo co vsechno mam stahnout a ani moc nevim co to vlastne dekoder je. Poradte prosim.
PS: Mam stazen nejnovejsi codecpack a nepomaha to.
PS: Mam stazen nejnovejsi codecpack a nepomaha to.
- Karbec
- Nováček

-
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli bylo video zkonvertovaný nějakým novějším video kodekem, nebo novou verzí již známých, tak mu to nepomůže. Musí je tam prostě nainstalovat, pak už to bude chodit s čímkoliv ....... skoro ......zombux píše:zkus pustit to DVD v Media Player Classic, tuším že ten žádný kodeky nepotřebuje
Bathory
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sid
- Začátečník

-
ne je tady:Hamik píše:A kde ho ve win XP najdu, kdyz tam je jenom ten media pl. 9 nebo kolik. Je tam nekde klasik ukryty ?
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=84358
ale i tak se např. PowerDVD nevyrovná, snad jen , že je free
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ MPEG 2 kodek!!!
Ten problém je celkem jasný. Pro přehrání DVD disků je zapotřebí kodek pro MPEG 2 dekompresi, který nebývá v obvyklých "codecpacks" ani v Media Playeru proto, protože to licence neumožňuje. Také jsem tento problém kdysi řešil. Možností je stáhnout si třeba skvělý program Power DVD 5, který obsahuje vlastní MPEG 2 kodek - je to sice komerční program, ale dá se jinak normálně "najít"
. Přinejhorším můžeš použít Elecard MPEG Player, který obsahuje bezplatný kodek pro přehrávání, ale zase nenabízí moc funkcí.
- Hamik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to tak vyresil. Stahl jsem PowerDVD a filmy mi zacly chodit. Tento program se mi cca za tyden blokne. Zustane mi porad mpeg2 kodek v PC abych mohl prehrat treba v media playeru ? Zatim jde ve vsem po nainstalovani onech mpeg2 spolu s power dvd.
Kdyz odinstaluju Power DVD, zustane mi tan kodek ?
Kdyz odinstaluju Power DVD, zustane mi tan kodek ?
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to těžký
Pokud máš jen demo PowerDVD, tak se Ti po určité době opravdu zablokuje a vzhledem k tomu, že kodek je součástí programu, pozdější přehrávání zřejmě nebude možné. Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit. Obvykle se také nějaký program dodává s mechanikou, pokud nebyla koupena jako OEM.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Je to těžký
Jak rozchodit? Ten jenom nainstaluješ a dál používáš libovolne přehrávač. Jinak tenhle kodek už tak trochu zaniká, protože XP by ho měli mít v sobě a navíc ho obsahuje většina balíků kodeků, i těch, které zde byly zmiňovány.Necroman píše:Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit.
Bathory
- Manji
- Začátečník

Re: Je to těžký
Nezablokuje (aspoň nie u WinDVD) ale myslím si že je to jedno.Zamkne sa len program funkčne nie dekoder.Necroman píše:Pokud máš jen demo PowerDVD, tak se Ti po určité době opravdu zablokuje a vzhledem k tomu, že kodek je součástí programu, pozdější přehrávání zřejmě nebude možné. Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit. Obvykle se také nějaký program dodává s mechanikou, pokud nebyla koupena jako OEM.