Nejde mi prehrat DVD film

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejde mi prehrat DVD film

Příspěvek od Hamik »

Mam novou DVDRW mechaniku LG 4120 a kdyz jsem do ni strcil DVD Terminatora 3 tak se automaticky zapl Win media player a zacal nacitat DVD. Pak se ale napsalo : Program Windows Media Player nemůže přehrát tento disk DVD, protože v počítači není nainstalován kompatibilní dekodér DVD. Neprehraje mi to ani BSplayer a DS player. Nevim, kde na netu mam prislusny dekoder shanet nebo co vsechno mam stahnout a ani moc nevim co to vlastne dekoder je. Poradte prosim.
PS: Mam stazen nejnovejsi codecpack a nepomaha to.
Karbec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karbec »

A máš k té mechanice nějaký DVD přehrávač? Např. Power DVD, Win DVD ... Mě taky DVD film nejde pokud nenahraju Power DVD, měl jsem ho součást balení. Zkus nějaký nahrát a uvidíš.
NB Lenovo Ideapad G550L
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Tak tyto prehravace jsem jeste nezkousel. Zkusim je stahnout a nainstalovat a pak se uvidi.
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Řekl bych, že spíš potřebuješ video kodeky. Nainstaluj balík Gordian Knot Codecs a K-Lite a uvidíš, že to pojede i v WMP, ikdyž ten PowerDVD je 100x lepší.
Bathory
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus pustit to DVD v Media Player Classic, tuším že ten žádný kodeky nepotřebuje
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

A kde ho ve win XP najdu, kdyz tam je jenom ten media pl. 9 nebo kolik. Je tam nekde klasik ukryty ?
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

zombux píše:zkus pustit to DVD v Media Player Classic, tuším že ten žádný kodeky nepotřebuje
Jestli bylo video zkonvertovaný nějakým novějším video kodekem, nebo novou verzí již známých, tak mu to nepomůže. Musí je tam prostě nainstalovat, pak už to bude chodit s čímkoliv ....... skoro ...... :)
Bathory
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Smarja sezen si poradny prehravac DVD a ne takovou sunku jako WMP. Power DVD 6 je uplne super
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Geeker píše:Smarja sezen si poradny prehravac DVD a ne takovou sunku jako WMP. Power DVD 6 je uplne super
No až ho vydaj, tak bude určitě SUPER. :razz:
Bathory
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

Hamik píše:A kde ho ve win XP najdu, kdyz tam je jenom ten media pl. 9 nebo kolik. Je tam nekde klasik ukryty ?
ne je tady:
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=84358

ale i tak se např. PowerDVD nevyrovná, snad jen , že je free
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Jeste me napadlo, jestli nahodou nemusi byt zvolena v nastaveni mechaniky oblast. Zatim nemam zvolenou zadnou oblast. Jakou pak zvolit? Ceskou Republiku ?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ve správci zařízení dej pravým tlačítkem vlastnosti mechaniky a klepni na DVD regiony. Tím to ale nebude. Pravděpodobně jsi někdy, nebo někdo před tebou flashoval firmware a dal tam region free, proto tam nemáš vybranou oblast. Já mám to samé. :)
Radši udělej to, co se tady už psalo ...
Bathory
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

No, stahl jsem si na cd ty kodeky (viz prispevek vise) a taky power a win dvd a zkusim to. Mechaniku mam uplne novou, takze pochybuju, ze by to nekdo flashoval.... i kdyz cllovek nikdy nevi :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ty myslíš, že prodejci neexperimentujou? :lol: :lol: :lol:
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Potřebuješ MPEG 2 kodek!!!

Příspěvek od Necroman »

Ten problém je celkem jasný. Pro přehrání DVD disků je zapotřebí kodek pro MPEG 2 dekompresi, který nebývá v obvyklých "codecpacks" ani v Media Playeru proto, protože to licence neumožňuje. Také jsem tento problém kdysi řešil. Možností je stáhnout si třeba skvělý program Power DVD 5, který obsahuje vlastní MPEG 2 kodek - je to sice komerční program, ale dá se jinak normálně "najít" ;-) . Přinejhorším můžeš použít Elecard MPEG Player, který obsahuje bezplatný kodek pro přehrávání, ale zase nenabízí moc funkcí.
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Taky jsem to tak vyresil. Stahl jsem PowerDVD a filmy mi zacly chodit. Tento program se mi cca za tyden blokne. Zustane mi porad mpeg2 kodek v PC abych mohl prehrat treba v media playeru ? Zatim jde ve vsem po nainstalovani onech mpeg2 spolu s power dvd.
Kdyz odinstaluju Power DVD, zustane mi tan kodek ?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nebo použít FreeDVD Codec. :)
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Je to těžký

Příspěvek od Necroman »

Pokud máš jen demo PowerDVD, tak se Ti po určité době opravdu zablokuje a vzhledem k tomu, že kodek je součástí programu, pozdější přehrávání zřejmě nebude možné. Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit. Obvykle se také nějaký program dodává s mechanikou, pokud nebyla koupena jako OEM.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Je to těžký

Příspěvek od Bathory »

Necroman píše:Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit.
Jak rozchodit? Ten jenom nainstaluješ a dál používáš libovolne přehrávač. Jinak tenhle kodek už tak trochu zaniká, protože XP by ho měli mít v sobě a navíc ho obsahuje většina balíků kodeků, i těch, které zde byly zmiňovány.
Bathory
Manji
Začátečník
Začátečník

Re: Je to těžký

Příspěvek od Manji »

Necroman píše:Pokud máš jen demo PowerDVD, tak se Ti po určité době opravdu zablokuje a vzhledem k tomu, že kodek je součástí programu, pozdější přehrávání zřejmě nebude možné. Můžeš také zkusit ten FreeDVD kodek, ale ten se mi nikdy nepodařilo rozchodit. Obvykle se také nějaký program dodává s mechanikou, pokud nebyla koupena jako OEM.
Nezablokuje (aspoň nie u WinDVD) ale myslím si že je to jedno.Zamkne sa len program funkčne nie dekoder.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“