Zapojení do RAID

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Jasně, koukni se sem: http://www.simplisoftware.com/Public/in ... est=HdTach
a poděl se potom o výsledek :-D
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

ICE píše:Obrázek
pro srovnani muj WD80JB... je uz trochu zaplnenej... ten raid by mel byt silnejsi. mozna je slabsi vykon zpusoben integr RAID radicem...
Jak tak koukám na ten Western, tak je to teda pěkná slabota! Jak je to možné?
Veterán
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

starej chipset?... rozdeleny na 10 a 70, FAT 32... plnej vseho moznyho :)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

ICE píše:starej chipset?... rozdeleny na 10 a 70, FAT 32... plnej vseho moznyho :)
Starej chipset? Mám ještě o krůček starší (815EP vs. 815E) :-D
Rozdělený na 10 (FAT), 10 (NTFS), 60 (FAT). Graf jsi viděl ve vedlejším threadu... Jo, a taky je plnej bordelu :lol:
Veterán
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmm, holt je v tomhle testu tvuj disk asi rychlejsi...
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

ICE píše:hmm, holt je v tomhle testu tvuj disk asi rychlejsi...
To nic, podle mě jsou si ten Max a WD JB tak zhruba rovni, ale aspoň si teď nemusím připadat jako idiot, když jsem tvrdil, že DM+9 je někdy rychlejší a každý mě stíral, že nemám pravdu... (viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 02e209973e)
Veterán
KuKla

Příspěvek od KuKla »

takovejhle výsledek WD JB z hd tachu jsem ještě neviděl :o nemáš na něm omylem nasatveno ata66 ?!?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

a to zjistim jak?
hadr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadr »

KuKla píše:takovejhle výsledek WD JB z hd tachu jsem ještě neviděl :o nemáš na něm omylem nasatveno ata66 ?!?
Myslim ze kvuli ATA66 to nebude, na to je prilis velka burst rate... Kazdopadne ten vysledek je hodne divnej :)
HP nx7400 - Sharp 550sh
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nekdo na OC ma uplne stejny vysledek s 60JB... divne... divne... jak by mel ten tach vypadat spravne?
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Nic si z toho nedelej Ice, ja mam s 80JB take velmi podobny vysledek. Netvrdim ze to implikuje, ze je to tak spravne. Ale at na to koukam jak na to koukam porad nevidim co se na tom Kukle a hadrovi nelibi. 13.3 ms seek je myslim ok a 40.5MB/s average cteni je myslim take v norme.
Nestrili si z nas nahodou? :wink:
KuKla

Příspěvek od KuKla »

seek je ok ( i když hitachi má lepší :lol: )
cpu util a plynulost grafu je taky good
ovšem to čtení je fakt málo...read min by mělo být tak 26mb/s, read avg tak 43mb/s a read ma by mělo být skoro 60mb/s. právě proto si myslim, že by mohl jet jen na ata66, že nedosáhne těch 60mb/s na začátku disku...

ooops. teď jsem si to přečetl pořádně - ty ho máš na integr. raid řadiči ? zkoušels ho dát na normální řadič ?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

KuKla píše:seek je ok ( i když hitachi má lepší :lol: )
cpu util a plynulost grafu je taky good
ovšem to čtení je fakt málo...read min by mělo být tak 26mb/s, read avg tak 43mb/s a read ma by mělo být skoro 60mb/s. právě proto si myslim, že by mohl jet jen na ata66, že nedosáhne těch 60mb/s na začátku disku...

ooops. teď jsem si to přečetl pořádně - ty ho máš na integr. raid řadiči ? zkoušels ho dát na normální řadič ?
nene.. mam to na normalnim integr. radici. Raid na desce nemam.
ahila
Nováček
Nováček

Příspěvek od ahila »

Vyreklamoval som WD 20GB. Rovnaky uz nemali, tak som doplatil do ST 80 GB SATA, lebo uz jeden mam. Kupil som ho ked odisiel WD. Ja som tiez rozmyslal o RAID ale o RAID1. Dost ma nasralo ked odisiel disk aj ked si veci zalohujem. Raid som este neskusil. Zda sa mi to plytvanim miesom na zrkadliacom disku, ale zrkadlenie sa robi asi preto, ze na primarnom disku je OS. Ja mam systemovy disk WD 80 GB. Mohol by som vyuzit RAID1 aj keby ostal WD ATA 100 nadalej systemovy ? Ohlaste sa kto uz s RAID1 robil a co si o tom mysli.

caf ahila
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“