http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2258
nForce 4 SLI výkony
- Banana
- Začátečník

-
nForce 4 SLI výkony
je tam první deska MSI K8N Diamond SLI (pěkná
) a výkony grafik v SLI, tak co vy na to?
Naposledy upravil(a) Banana dne ned 31. říj 2004, 09:02, celkem upraveno 1 x.
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Banana
- Začátečník

-
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlamBanana píše:a sel bys do toho? jako koupit MB SLI + nejakou GT a casem koupit druhou...mina píše:Podle me se vysledky ala 2x6600=6800 dali cekat. Je taky hezky, ze je tu novy kral ultrahigh-endu, ale to je asi bohuzel vse...
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
asi tak, to si může dovolit buď jen magor nebo nějaký mazánek bohatých (hodně bohatých) rodicůJiri Drak píše:Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlamBanana píše: a sel bys do toho? jako koupit MB SLI + nejakou GT a casem koupit druhou...
a to já nejsem
- shadow
- Středně pokročilý

Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.Jiri Drak píše:
Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlam
Ostatně, než se mobo se SLI (nforce 4, VIA) objeví opravdu na trhu, tak už hi-endové grafiky nebudou tak úplně hi-endové, nebo aspon ceny klesnou.. Po novém roce to už vidím docela reálně.Anandtech píše:
although we hypothesize that nothing has been done to disable it on the lower-end GPUs other than a non-accommodating PCB layout. With a little bit of engineering effort we believe that the video card manufacturers could come up with a board design to enable SLI on both 6200 and 6600 non-GT cards. Although we've talked to manufacturers about doing this, we have to wait and see what the results are from their experiments
show must go on..
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Myslim to tak, ze nema smysl kupovat 2x 6600GT do SLI, kdyz muzu koupit jednu 6800GTshadow píše:Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.Jiri Drak píše:Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlam
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Banana
- Začátečník

-
no sak koupis jednu a az bude stat min muzes si koupit druhou...Jiri Drak píše:Myslim to tak, ze nema smysl kupovat 2x 6600GT do SLI, kdyz muzu koupit jednu 6800GTshadow píše: Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.
tady de spis o to jestli koupit desku na SLI, kera bude samo drazsi...
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Hodne casto tu ctu, ze je lepsi koupit napr. 1 GF6600GT a pak casem druhou a bude to jako kdybych koupil 6800GT, ale ja stejne tak dobre nuzu udelat to. ze tu starsi 6600GT prodam a koupim si 6800GT. Smysl ma tedy SLI opravdu jen pro ultra high-end. Me staci ma X800 a s celym SLI si muzou jit klouzat 
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pre bezne PC toto riesenie asi este pomerne dlho nebude predstavovat ziadnu vyhodu......... ( vacsia investicia do dosky, grafiky.... )
Jedine zjavne uplatnenie vydim v najdrahsej triede PC, kde sa nesetri financnimi prostriedkami......
Som zvedavi kedy sa prve dosky objavia v praxi..... +2x6200 v SLI rezime
........
Jedine zjavne uplatnenie vydim v najdrahsej triede PC, kde sa nesetri financnimi prostriedkami......
Som zvedavi kedy sa prve dosky objavia v praxi..... +2x6200 v SLI rezime
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- tUrbine
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Banana
- Začátečník

-
- Boin
- Začátečník

-
- Jája
- Středně pokročilý

Můj názor
SLI režim v podobě v jaké nyní mi nepřipadá použitelný pro každého "normálního" usera, ani v budoucnou.
Důvody- 2 grafiky - 2x taková spotřeba (zase abyjsme kupoval silnější zdroj) , 2x takové vyzářené teplo v bedně, které se musí nějak odvést ven, 6800 prakticky zabírá 2 pozice, mezi oběma GK není zrovna moc místa, současné desky mjí jen 3 PCI a po osazení obouch gk jsou použitelné jen 2, což hodně lidem vyhovovat asi nebude
SLI režim v podobě v jaké nyní mi nepřipadá použitelný pro každého "normálního" usera, ani v budoucnou.
Důvody- 2 grafiky - 2x taková spotřeba (zase abyjsme kupoval silnější zdroj) , 2x takové vyzářené teplo v bedně, které se musí nějak odvést ven, 6800 prakticky zabírá 2 pozice, mezi oběma GK není zrovna moc místa, současné desky mjí jen 3 PCI a po osazení obouch gk jsou použitelné jen 2, což hodně lidem vyhovovat asi nebude
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Martin Čech
- Nováček

- Infernal
- Začátečník

- miho
- Čestný člen

-
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- vasin
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
sli?
Osobně si myslím že cenový rozdíl oproti NF4 Ultra bude pár korun (jestli 1000-1500kč). Pouhou nF4 nemá ani význam kupovat. Technologická degradace oproti lépe vybaveným sourozencům (ultra, sli)je zde dost výrazná. Snad jen podpora Sempronu je zajímavá, ale pro hráče nevhodná. Do SLI bych šel určitě už jen pro to, že mě osobně desky vydrží tak 3 až 4 roky, což je oproti ostatním komponentům přímo několikagenerační výdrž. a ten pocit kdyby zázrakem padly ceny SLI řešených grafik a co já pak bez podpory...
Pokud si koupím ale SLI variantu, nedal bych tam ani 6600 nebo 6800, ale něco kolem X700pro -x800pro na PCI express (jinak to nejde:) ). Většina lidí si určitě nekoupí dvě naráz a jedna, co sice SLI umožňuje, je předražená, ale nevyužívá, je podle méha názoru hovadina. Ceny všech grafik klesají ruku v ruce ať ATI či Nvidia. Z ekonomického hlediska si myslím že jedna grafika hodně výkonná bude vždy levnějjší než dvě straší ve SLI (jo a jestli si už platíte elektřinu sami, a spočítáte si co udělá těch dalších 75W za 12hodin denně co máte zaplý komp.... no nic - fórek na konec, ale až bude SLI dělat i INTEL... to bude tak 400W spotřeba, nějaký ten RAID taky přemýšlím tak nevim nevim....
).