nForce 4 SLI výkony

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Banana
Začátečník
Začátečník

nForce 4 SLI výkony

Příspěvek od Banana »

je tam první deska MSI K8N Diamond SLI (pěkná :wink: ) a výkony grafik v SLI, tak co vy na to?

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2258
Naposledy upravil(a) Banana dne ned 31. říj 2004, 09:02, celkem upraveno 1 x.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Podle me se vysledky ala 2x6600=6800 dali cekat. Je taky hezky, ze je tu novy kral ultrahigh-endu, ale to je asi bohuzel vse... :cry:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

mina píše:Podle me se vysledky ala 2x6600=6800 dali cekat. Je taky hezky, ze je tu novy kral ultrahigh-endu, ale to je asi bohuzel vse... :cry:
a sel bys do toho? jako koupit MB SLI + nejakou GT a casem koupit druhou...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Banana píše:
mina píše:Podle me se vysledky ala 2x6600=6800 dali cekat. Je taky hezky, ze je tu novy kral ultrahigh-endu, ale to je asi bohuzel vse... :cry:
a sel bys do toho? jako koupit MB SLI + nejakou GT a casem koupit druhou...
Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlam :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Jiri Drak píše:
Banana píše: a sel bys do toho? jako koupit MB SLI + nejakou GT a casem koupit druhou...
Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlam :)
asi tak, to si může dovolit buď jen magor nebo nějaký mazánek bohatých (hodně bohatých) rodiců 8-)

a to já nejsem :(
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jiri Drak píše:
Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.
Anandtech píše:
although we hypothesize that nothing has been done to disable it on the lower-end GPUs other than a non-accommodating PCB layout. With a little bit of engineering effort we believe that the video card manufacturers could come up with a board design to enable SLI on both 6200 and 6600 non-GT cards. Although we've talked to manufacturers about doing this, we have to wait and see what the results are from their experiments
Ostatně, než se mobo se SLI (nforce 4, VIA) objeví opravdu na trhu, tak už hi-endové grafiky nebudou tak úplně hi-endové, nebo aspon ceny klesnou.. Po novém roce to už vidím docela reálně.
show must go on..
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

shadow píše:
Jiri Drak píše:Priznam, se ze ten narust vykonu me celkem prekvapil, cekal jsem ze bude nizsi. Ale smysl ma SLI jen uz nejvykonejsich grafik a 28-30k do grafiky strcit nehodlam :)
Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.
Myslim to tak, ze nema smysl kupovat 2x 6600GT do SLI, kdyz muzu koupit jednu 6800GT :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Jiri Drak píše:
shadow píše: Nemyslím si, že by se to muselo týkat jen těch high-endových grafik.
Myslim to tak, ze nema smysl kupovat 2x 6600GT do SLI, kdyz muzu koupit jednu 6800GT :)
no sak koupis jednu a az bude stat min muzes si koupit druhou...
tady de spis o to jestli koupit desku na SLI, kera bude samo drazsi...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

mám stejný názor, SLI si může dovolit jen člověk, co neví co s prachama a narve si tam dvě 6800GT ( ULTRA )

pro nás normal smrtelníky je to řešení na ho.no, každý z nás si raději koupí jednu 6800GT nebo X800PRO a né dvě 6600 8-)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Hodne casto tu ctu, ze je lepsi koupit napr. 1 GF6600GT a pak casem druhou a bude to jako kdybych koupil 6800GT, ale ja stejne tak dobre nuzu udelat to. ze tu starsi 6600GT prodam a koupim si 6800GT. Smysl ma tedy SLI opravdu jen pro ultra high-end. Me staci ma X800 a s celym SLI si muzou jit klouzat 8)
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Pre bezne PC toto riesenie asi este pomerne dlho nebude predstavovat ziadnu vyhodu......... ( vacsia investicia do dosky, grafiky.... )
Jedine zjavne uplatnenie vydim v najdrahsej triede PC, kde sa nesetri financnimi prostriedkami......
Som zvedavi kedy sa prve dosky objavia v praxi..... +2x6200 v SLI rezime :-D ........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

by me zajimalo,kterej v*l bude hrat CS:Source na 1600*1200/High :DD
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

bigbalu píše:pro nás normal smrtelníky je to řešení na ho.no, každý z nás si raději koupí jednu 6800GT nebo X800PRO a né dvě 6600 8-)
no mi připadne že normální smrtelník nemá ani 6800GT nebo X800PRO :wink:
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Je to docela zajímavá alternativa do budoucna, ale asi jen pro bohatší jedince.
Osobně by se mi líbily třeba mixy RX800Pro+G6800GT, nebo skřížit X800XT+G6200 a takovýhle zvěrstva :lol:
Každej by měl jinak výkonej grafickej systém.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Můj názor
SLI režim v podobě v jaké nyní mi nepřipadá použitelný pro každého "normálního" usera, ani v budoucnou.
Důvody- 2 grafiky - 2x taková spotřeba (zase abyjsme kupoval silnější zdroj) , 2x takové vyzářené teplo v bedně, které se musí nějak odvést ven, 6800 prakticky zabírá 2 pozice, mezi oběma GK není zrovna moc místa, současné desky mjí jen 3 PCI a po osazení obouch gk jsou použitelné jen 2, což hodně lidem vyhovovat asi nebude :cry:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Martin Čech
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martin Čech »

Jojo, ta elektrika bude opravdu záhul. Kdo to neuchladí, tak je v ři*i, taky musí mít hodně silný zdroj. Navíc se má teď elektrika o dost zdražovat a kdo je ze Zlínskýho kraje, jako já, tak mi dá určitě za pravdu (bude se tu zdražovat až o 9 procent, a to není zrovna málo.) :(
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

SLi je dobry ale netreba to teraz jedno GT-cko uplne bohate staci
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Infernal píše:SLi je dobry ale netreba to teraz jedno GT-cko uplne bohate staci
Problem je v tom, ze slovo "staci" je extremne relativni. Nekomu staci MX440 a nekomu nestaci ani 6800U protoze treba FarCry s HDR se s tim hrat skoro neda.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

pristi tyden dam vedet jak a co :wink: otestuju to na 2x6600 :wink:
vasin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

sli?

Příspěvek od vasin »

Osobně si myslím že cenový rozdíl oproti NF4 Ultra bude pár korun (jestli 1000-1500kč). Pouhou nF4 nemá ani význam kupovat. Technologická degradace oproti lépe vybaveným sourozencům (ultra, sli)je zde dost výrazná. Snad jen podpora Sempronu je zajímavá, ale pro hráče nevhodná. Do SLI bych šel určitě už jen pro to, že mě osobně desky vydrží tak 3 až 4 roky, což je oproti ostatním komponentům přímo několikagenerační výdrž. a ten pocit kdyby zázrakem padly ceny SLI řešených grafik a co já pak bez podpory... :) Pokud si koupím ale SLI variantu, nedal bych tam ani 6600 nebo 6800, ale něco kolem X700pro -x800pro na PCI express (jinak to nejde:) ). Většina lidí si určitě nekoupí dvě naráz a jedna, co sice SLI umožňuje, je předražená, ale nevyužívá, je podle méha názoru hovadina. Ceny všech grafik klesají ruku v ruce ať ATI či Nvidia. Z ekonomického hlediska si myslím že jedna grafika hodně výkonná bude vždy levnějjší než dvě straší ve SLI (jo a jestli si už platíte elektřinu sami, a spočítáte si co udělá těch dalších 75W za 12hodin denně co máte zaplý komp.... no nic - fórek na konec, ale až bude SLI dělat i INTEL... to bude tak 400W spotřeba, nějaký ten RAID taky přemýšlím tak nevim nevim.... :) ).
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“