Max. teplota v HDD v šuplíku ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stingerr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Max. teplota v HDD v šuplíku ???

Příspěvek od Stingerr »

Mám nový šuplík na HDD (umělohmotný :( ) a v něm svůj jediný HDD WD 36.8 GB / 7200RPM. Ptám se:
Jaká je maximální teplota HDD popř. toho šuplíku ???
nebo
Jak dlouho (max.) by měl být v provozu (v tom šuplíku.) Díky
..:computers.redir.sk:..
..:pcmaniak@seznam.cz:..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.

ideální je do 40 stupnu, na to v rámečku - plast můžeš zapomenout

nad 50 dlouhodobě je pro disk smrt, a to bych viděl, že po hodince provozu tam bude určitě

Z toho jedině závěr: plastový rámečky vyházet a když už něco, tak celohliníkový s ventilátory, prodává je třeba Monima
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tady máš nějaké info:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2340

Tam jsou hodnoty za normálního provozu , ale když jsem zkoušel HDD v rámečku Defragmentovat tj. 100% zatížení disku, naměřil jsem toto:

Plasový rámeček s jedním větrákem. Nahradil jsem původní fan tímto: 10000 otáček 12V(stejně to nepomohlo)

po cca 15 minutách 50°C

Hliníkový rámeček se třemi větráky

po cca 1 hodině teplota max 45°C
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

pavel.minarik píše:stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.
nad 50 dlouhodobě je pro disk smrt, a to bych viděl, že po hodince provozu tam bude určitě
Z toho jedině závěr: plastový rámečky vyházet a když už něco, tak celohliníkový s ventilátory, prodává je třeba Monima
tohle je podle me zbyteční strašení lidi okolo... plastovy ramecky pouziva dost mojich znamych a HDD uvnitr pekne zhnou a nikdy nikomu zadnej "neumrel" .... :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

však on umře, dočkáte se, já držím svoje disky na krásných 40, ten a rámeček používám je a pouze pro dočasný provoz

Hlavně moje poznámka se týká novějších disků na 7200 otáčkách nebo i více (raptor, ale to je trochu jiná liga), u disků 5400 bych se nebál, ty snad tolik nehřejou
Stingerr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Taky by mě zajímalo ...

Příspěvek od Stingerr »

Taky by mě zajímalo jestli se to nezlepší třeba když dám zespoda malej větráček a nad HDD (je tam trochu místa) nějaký placatý pasivy ??? Asi blbost co ??? :-D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pasivy asi moc nepomůžou, ideální je zbavit se toho plastovýho šuplíku.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Jednou z možností jak snížit zadara teplotu disku je nastavit jeho vypínání po určité době. Disk v šupleti se vesměs intenzívně nepoužívá po celou dobu provozu PC. Pokud z toho někdo bootuje, to je jiná. Pak je třeba investovat do kvalitního rámečku s šuplíkem a pozor na ventilátory. Ty u levných provedení rozhodně kvalitou nevynikají.
Stingerr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingerr »

Kolik stojí tak 1G nebo víc HDD 5400 ... Nějakej starej ??? :-D
happy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od happy »

Sentenced píše:
pavel.minarik píše:stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.
tohle je podle me zbyteční strašení lidi okolo... plastovy ramecky pouziva dost mojich znamych a HDD uvnitr pekne zhnou a nikdy nikomu zadnej "neumrel" .... :roll:
Nooo, mel jsem podobny nazor, a vzhledem k tomu, ze jsem si precetl teplotu disku az nekdy po pul roce provozu, zdesil jsem se. Maxtora 60GB jsem provozoval dlouhodobe pri teplotach nad 55 stupnu. Mel jsem ho v plastovy 5,25 redukci. Disk dost vibroval, strcil jsem ho do redukce kovovy, pod nej zavesil vetrak, teplota okolo 30-35 stupnu. Co je ale dulezitejsi, vibrace se zmensili ale nezmizeli uplne. Takze vliv na provoz disku to urcite ma

Ted je tedy otazka, zda ma nekdo disk, ktery pri provozu slysitelne vibruje. SMART vykazuje ty nejlepsi mozne hodnoty, takze nevim.

Diky
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“