Max. teplota v HDD v šuplíku ???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Stingerr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Max. teplota v HDD v šuplíku ???
Mám nový šuplík na HDD (umělohmotný ) a v něm svůj jediný HDD WD 36.8 GB / 7200RPM. Ptám se:
Jaká je maximální teplota HDD popř. toho šuplíku ???
nebo
Jak dlouho (max.) by měl být v provozu (v tom šuplíku.) Díky
Jaká je maximální teplota HDD popř. toho šuplíku ???
nebo
Jak dlouho (max.) by měl být v provozu (v tom šuplíku.) Díky
..:computers.redir.sk:..
..:pcmaniak@seznam.cz:..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.
ideální je do 40 stupnu, na to v rámečku - plast můžeš zapomenout
nad 50 dlouhodobě je pro disk smrt, a to bych viděl, že po hodince provozu tam bude určitě
Z toho jedině závěr: plastový rámečky vyházet a když už něco, tak celohliníkový s ventilátory, prodává je třeba Monima
nad 50 dlouhodobě je pro disk smrt, a to bych viděl, že po hodince provozu tam bude určitě
Z toho jedině závěr: plastový rámečky vyházet a když už něco, tak celohliníkový s ventilátory, prodává je třeba Monima
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Butch
- Středně pokročilý
Tady máš nějaké info:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2340
Tam jsou hodnoty za normálního provozu , ale když jsem zkoušel HDD v rámečku Defragmentovat tj. 100% zatížení disku, naměřil jsem toto:
Plasový rámeček s jedním větrákem. Nahradil jsem původní fan tímto: 10000 otáček 12V(stejně to nepomohlo)
po cca 15 minutách 50°C
Hliníkový rámeček se třemi větráky
po cca 1 hodině teplota max 45°C
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2340
Tam jsou hodnoty za normálního provozu , ale když jsem zkoušel HDD v rámečku Defragmentovat tj. 100% zatížení disku, naměřil jsem toto:
Plasový rámeček s jedním větrákem. Nahradil jsem původní fan tímto: 10000 otáček 12V(stejně to nepomohlo)
po cca 15 minutách 50°C
Hliníkový rámeček se třemi větráky
po cca 1 hodině teplota max 45°C
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
tohle je podle me zbyteční strašení lidi okolo... plastovy ramecky pouziva dost mojich znamych a HDD uvnitr pekne zhnou a nikdy nikomu zadnej "neumrel" ....pavel.minarik píše:stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
však on umře, dočkáte se, já držím svoje disky na krásných 40, ten a rámeček používám je a pouze pro dočasný provoz
Hlavně moje poznámka se týká novějších disků na 7200 otáčkách nebo i více (raptor, ale to je trochu jiná liga), u disků 5400 bych se nebál, ty snad tolik nehřejou
Hlavně moje poznámka se týká novějších disků na 7200 otáčkách nebo i více (raptor, ale to je trochu jiná liga), u disků 5400 bych se nebál, ty snad tolik nehřejou
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Stingerr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě zajímalo ...
Taky by mě zajímalo jestli se to nezlepší třeba když dám zespoda malej větráček a nad HDD (je tam trochu místa) nějaký placatý pasivy ??? Asi blbost co ???
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Jednou z možností jak snížit zadara teplotu disku je nastavit jeho vypínání po určité době. Disk v šupleti se vesměs intenzívně nepoužívá po celou dobu provozu PC. Pokud z toho někdo bootuje, to je jiná. Pak je třeba investovat do kvalitního rámečku s šuplíkem a pozor na ventilátory. Ty u levných provedení rozhodně kvalitou nevynikají.
- Stingerr
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kolik stojí tak 1G nebo víc HDD 5400 ... Nějakej starej ???
- happy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nooo, mel jsem podobny nazor, a vzhledem k tomu, ze jsem si precetl teplotu disku az nekdy po pul roce provozu, zdesil jsem se. Maxtora 60GB jsem provozoval dlouhodobe pri teplotach nad 55 stupnu. Mel jsem ho v plastovy 5,25 redukci. Disk dost vibroval, strcil jsem ho do redukce kovovy, pod nej zavesil vetrak, teplota okolo 30-35 stupnu. Co je ale dulezitejsi, vibrace se zmensili ale nezmizeli uplne. Takze vliv na provoz disku to urcite maSentenced píše:tohle je podle me zbyteční strašení lidi okolo... plastovy ramecky pouziva dost mojich znamych a HDD uvnitr pekne zhnou a nikdy nikomu zadnej "neumrel" ....pavel.minarik píše:stáhni si PC Wizard 2003, link je v článku na titulní straně pctuningu, zjisti si jakou máš teplotu ze SMART a podle toho uvidíš, jestli je to ok.
Ted je tedy otazka, zda ma nekdo disk, ktery pri provozu slysitelne vibruje. SMART vykazuje ty nejlepsi mozne hodnoty, takze nevim.
Diky