Artefakty aneb jak to vlastne vypada...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Artefakty aneb jak to vlastne vypada...

Příspěvek od Dony »

chci se zeptat tuningovych pardalu, jak vlastne vypadaji artefakty pri zavade nebo pretaktovani karty, chabou predstavu i zkusenost mam, kdyz moc taktnu kartu, obcas te mi objevi jakoby nahodny netexturovany trojuhelnik...
muze to vypadat i jinak, podle toho, jestli nestiha GPU, nebo pamet?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Artefakty aneb jak to vlastne vypada...

Příspěvek od Butch »

Dony píše:chci se zeptat tuningovych pardalu, jak vlastne vypadaji artefakty pri zavade nebo pretaktovani karty, chabou predstavu i zkusenost mam, kdyz moc taktnu kartu, obcas te mi objevi jakoby nahodny netexturovany trojuhelnik...
muze to vypadat i jinak, podle toho, jestli nestiha GPU, nebo pamet?
Netexturované trojúhelníky znamenají, že to nestíhá paměť
Mě to dělá v 3DMARKU 2001SE např. u prvního testu a pak taky u druhého(draka).

Přetažená paměť dělá také horizontální rozpad obrazu(to se těžko popisuje).
Prostě se ti části obrazu rozjedou do takovejch barevnejch čar.

Když např. V 3DMARKU2001 vidíš černá zrnka v červeném Jeepu(1. test) tak máš moc nataktěné jádro.

Přetažené jádro se taky projevuje nesprávným zobrazováním barevných pixelů. Prostě obraz "hraje" barevnými pixely, které jsou tam, kde by být neměly(to poznáš)

No a když to jádro přeženeš moc, tak to vede až k zatuhnutí grafiky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

dikes, tak to budu delat jeste pokusy, doufam, ze neco neshori :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pretaktovany jadro jsou maly ctverecky,a nebo totalne rozlozenej obraz,pretaktovany pameti jsou pruhy pres celej monitor a nebo vetsi kosticky (3Dmark03)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

mne to v lete :D dela ve Vice City zeleny tecky na texturach (budovy, silnice, ale auta ne..) a i ted v zime v NFSU mam obcas nekonecnou caru z narazniku, nebo i z lamp (do nebes) :)) a pritom kdyz na grafku sahnu tak neni ani moc zahrata.. ale zase je to Inno :x
ASUS F3T
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

tak ty trojuhelniky delaj fakt ramky, na moji karte moc pretakt nesnesou, max 10%, ty z GPU jsem zatim nevidel vic nez 15% navic jsem si netrouf, bojim se ze se to s tim malym chladicem upece... :D nevite nekdo, proc maj vsechny grafiky GPU tak, aby se v toweru pekla ve vlastnim teple (cipem dolu)? :?
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

tak moje zkusenosti jsou takoveto:
spatne zobrazeni textur (modre tecky ktere sedi na objektu a jsou filtrovani spolu s texturou, ne nahodne pres monitor) jsou pameti, dale horizonatalni zoztrhani obrazu take pameti
ruzne spatne zobrazeni trojuhleniku (polygonu), napr. ze zeme couha trojuhelnik az do nebe, tak to je jadro. Jadro take dost casto zpusobuje tuhnuti celeho kompu (to pameti vetsinou ne). pak taky jadro dela nahodne spatne zobrazene pixely ktere "skacou" po obrazovce. Setkal jsem se taky s sachovnici (aktivovanim dalsich 4pip) jen pri vysokych frekvenci, ale pri podtakotvani to bylo OK.
Tak jsem to snad aspon trochu shrnul...
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
afk_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

artefakty

Příspěvek od afk_cz »

me to pri pretazeni pameti (Hercules AIW 9800SE odemceny) delalo trojuhelniky v 3D marku - kdyz leze v jednom testu zelva na breh, tak POUZE ve vode jsou tyhle trojuhelniky, jinak jestli myslis artefakty pri odemceni dalsich 4 pipek, tak mi to delalo pres obraz 4 svisle rady cernych malych ctverecku, vypnutim Zmasku a HiearchicalZ jsem se jich zbavil a slape to jak 9800 nonPRO (tedy bez pretaktovani)
............
fun.tom
Nováček
Nováček

Re: artefakty

Příspěvek od fun.tom »

Kde se dá vypnout Zmask a HiearchicalZ? Dík.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

nechce te toto dat jako dulezite? prece jen clovek mene zkuseny doopravdy nevi co si ma pod pojmem artefakty predstavit
0118 999 881 999 119 7253
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

No tak snad lidi poznají, že když jim po přetaktu problikává půl obrazovky, že to asi nebude normální :P
Jinak bych dodal, že na artefakty jsou nejlepší hry- ne 3dmarky, jelikož já v marcích žádné artefakty nemám, ale ve hrách ano (tady je to ovšem hrou, ale stejně se musíme podřídit právě jí...)
\( ^_^)Λ(^_^ )/
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

No tak mě zase nejvíc pomohl DOOM3, ve kterém jsem měl po cca 15 minut hraní miniaturní bílé náhodné tečičky, nikde jinde ne, jenom v DOOMovi. No dělaly to paměti...Když jsem je o 3MHz snížil tak je vše OK.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
win
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

taktovani

Příspěvek od win »

Hu
mam s tim docela problem, pretaktovaval sem gigabyte RAdeon 9200 128bit 64MB z 250/200 na 290/220 a zacalo to hazet ty artefakty... jenze hodnoty sem vratil na default a ono to tam je porad! :D je mozne ze jsem tu grafarnu znicil? dik za odpovedi
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: taktovani

Příspěvek od prf.KuBA »

win píše:Hu
mam s tim docela problem, pretaktovaval sem gigabyte RAdeon 9200 128bit 64MB z 250/200 na 290/220 a zacalo to hazet ty artefakty... jenze hodnoty sem vratil na default a ono to tam je porad! :D je mozne ze jsem tu grafarnu znicil? dik za odpovedi
Pokud si hrál takhle déle tak je možné že to jádro bylo už vadné a prostě si ho dodělal, běž to reklamovat, ale ani muk o OC...Prostě o ničem nevíš... :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

Kdyz prezenu pameti, tak se i ve WinXP objevuji, barevny tecky, jakoby otisky
časy se mění a my s ním
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

wit píše:Kdyz prezenu pameti, tak se i ve WinXP objevuji, barevny tecky, jakoby otisky
Tak to je jasné (: I když tu hru vypneš tak jsou čipy pořád hodně rozpálené :twisted:
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

prf.KuBA píše:
wit píše:Kdyz prezenu pameti, tak se i ve WinXP objevuji, barevny tecky, jakoby otisky
Tak to je jasné (: I když tu hru vypneš tak jsou čipy pořád hodně rozpálené :twisted:
Ale ja zadnou hru ani hrat nemusim a navic pameti jsou docela vlazny :-D
časy se mění a my s ním
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

wit píše:
prf.KuBA píše: Tak to je jasné (: I když tu hru vypneš tak jsou čipy pořád hodně rozpálené :twisted:
Ale ja zadnou hru ani hrat nemusim a navic pameti jsou docela vlazny :-D
Tak si daj v atitoole (ak mas grafiku od ati) profil v 2d na defaultnych frekvenciach, a pretaktovanie si daj len do 3D profilu. Ja to mam tak - Pretaktovanie je len v hrach :roll:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Jo přesně tak to mám taky...to bych doporučil... :wink:
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

prf.KuBA píše:Jo přesně tak to mám taky...to bych doporučil... :wink:
A nebude te grafice vadit, ze jede 250/400 a najednou buuuum 410/500? :?
časy se mění a my s ním
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“