Jake VIA cipset na PIII socket 370
Moderátor: Eddward
- alesstrycek
- Začátečník

-
Jake VIA cipset na PIII socket 370
vyrábí VIA nějaký chipset pro PIII?
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pre PIII a dnes....
Da sa skor povedat ze vyrabala..... ( aj ked niektore CPU od via stale pouzivaju s370 .... tieto cipove sady uz pre starsie CPU vobec nedodavaju... ) a najme posledne verzie uz boli celkom podarene 694/694T a posledna apolo Pro 266/T ktora uz podporovala pamate DDR .....
Vyhoda cipovych sad pre Intel bola vtejto dobe dost zrejme, pretoze cipova sada i815 bola dost orezana... ( max podpora 512MB RAM.... atd ) ..... takze prave vtedy sa aj v mnohych serverovych a lepsich PC zacali objavovat prave cipove sady VIA ( najme tam kde menej pamate nestacilo, a PC nevyzadovalo serverovu cipovu sadu..... )
Da sa skor povedat ze vyrabala..... ( aj ked niektore CPU od via stale pouzivaju s370 .... tieto cipove sady uz pre starsie CPU vobec nedodavaju... ) a najme posledne verzie uz boli celkom podarene 694/694T a posledna apolo Pro 266/T ktora uz podporovala pamate DDR .....
Vyhoda cipovych sad pre Intel bola vtejto dobe dost zrejme, pretoze cipova sada i815 bola dost orezana... ( max podpora 512MB RAM.... atd ) ..... takze prave vtedy sa aj v mnohych serverovych a lepsich PC zacali objavovat prave cipove sady VIA ( najme tam kde menej pamate nestacilo, a PC nevyzadovalo serverovu cipovu sadu..... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
lol... stary BXko s podporou GB RAM bylo lepsi jak jakakoliv VIA!random píše:Pre PIII a dnes....![]()
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je jasneICE píše:lol... stary BXko s podporou GB RAM bylo lepsi jak jakakoliv VIA!
Ale stare BX cipova sada nemala priamu podporu AGP 4x, nemala integrovani ATA 66/100 radic a podporu 133Mhz zbernice (oficialne)... takze BX doska ktora mala podporu tochto vsetkeho sa mierne predrazila (najme vdaka dalsim integrovanim radicom ktore uz toto podporovali)...
Ja osobne som predal dost dosiek MSI/Abit 694/T (sam som na nej chodil, pretoze i815 nepodporoval 768Mb RAM, ktoru som vtedi pouzival)... v tejto triede to bohu zial bola lepsia volba
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
u desek s timhle srotem uz je AGP2x nebo 4x skoro jedno... stejne tam bude max GF3Ti... navic alesstrycek chce stavet maly server a ten bych na VII urcite nestavel, alebrz na ASUS P3B nebo P2B. ATA 100 radic stoji 600...random píše:To je jasne![]()
Ale stare BX cipova sada nemala priamu podporu AGP 4x, nemala integrovani ATA 66/100 radic a podporu 133Mhz zbernice (oficialne)... takze BX doska ktora mala podporu tochto vsetkeho sa mierne predrazila (najme vdaka dalsim integrovanim radicom ktore uz toto podporovali)...![]()
Ja osobne som predal dost dosiek MSI/Abit 694/T (sam som na nej chodil, pretoze i815 nepodporoval 768Mb RAM, ktoru som vtedi pouzival)... v tejto triede to bohu zial bola lepsia volba.... (na problemi som takmer nenarazal... 692/693 boli na tom ovela horsie....
)
694T uz nebyla zla, ale stejne bych sel do intelu!
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak je to takto....., preco daval otasku v sekcii VIA .... o tom co stim chce robit som nevedel.....
....... ( aspon sa dozvedel par informacii o tychto cipovych sadach.... ) ......
osobne by som mu doporucil bud VIA 694T ... ( sem tam sa da zohnat este aj nieco nove...., starsie skladove zasoby... a kedze sme v sekcii VIA... )...
Alebo nieco na osvedcenom i440BX, i815 sa mne osobne pre mensi server moc vhodna nezda ( par zlych spomienok, ked sa toto dosky museli nahradzat niecim inym
.......) .... jedine ak to ma byt nieco uplne jednoduche.... 
osobne by som mu doporucil bud VIA 694T ... ( sem tam sa da zohnat este aj nieco nove...., starsie skladove zasoby... a kedze sme v sekcii VIA... )...
Alebo nieco na osvedcenom i440BX, i815 sa mne osobne pre mensi server moc vhodna nezda ( par zlych spomienok, ked sa toto dosky museli nahradzat niecim inym
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- alesstrycek
- Začátečník

-
dotaz sem se dával proto protože BX440i je sice super chipset ale nejde senat redukce takže je mi na h.....i815 mám(nejde 1GB) a i820 ne protože používá rambus paměti a přes redukci to dávat nebudu. proto se ptám na další chipset.jinak je pravda že bych rad postavil malej servřík takže mi vubec nejse o AGP ani o nějaký ATA řadiče(bude tam asi scsi).jde mi o to aby to jelo a bylo to stabilní:-(jo a ideal by byl kdyby to podporovalo ECC paměti.....asi chci moc co?:-(ICE píše:i815 do malyho servriku uplne v poho... na webserver stacijinak je ro spis home chipset. ale porad se mi zda do serveru i pres omezeni na 512 MB pameti lepsi jak VIA...
i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820?
ještě zvažuju jestli by možná nebylo lepší koupit přece jen tu 440BX a spíš se snažit sehnat nějakej procesor na slot1....ale zase nevím jestli by to vykonově stačilo:-(
VIA 694T....tohle je co za chipset? mohl bych ho použít proto naco to potřebuju?
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nie i815 ....... na tuto cipovu sadu mam pomerne taske srdce, jej prve verzie mali dost problemou aj s AGP kartami ( tusim nespravne napajacie napatie AGP... ), podpora len 512MB pamate, naviac som narazil na problemi s Radicom Adpatec SCSI .. ( uz neviem presni model.... ) .... i820 to zas bolo o niecom trochu inom ....ICE píše:i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820?
694T ( vacsinou s 686B )..., podpora 66/100/133Mhz FSB, AGP 2/4x, ATA 33/66/100 ..... max 6xPCI, 3xSDRAM ... max pamat u vacsiny dosiek 1,5GB ..... znacne zlepsiny vykon pamatoveho radica oproti predosleim verziam VIA cipsetov...... atd...
- alesstrycek
- Začátečník

-
a podpora pamětí ECC?random píše:Nie i815 ....... na tuto cipovu sadu mam pomerne taske srdce, jej prve verzie mali dost problemou aj s AGP kartami ( tusim nespravne napajacie napatie AGP... ), podpora len 512MB pamate, naviac som narazil na problemi s Radicom Adpatec SCSI .. ( uz neviem presni model.... ) .... i820 to zas bolo o niecom trochu inom ....ICE píše:i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820?( RDRAM + zla funkcnost s SDRAM.....)
694T ( vacsinou s 686B )..., podpora 66/100/133Mhz FSB, AGP 2/4x, ATA 33/66/100 ..... max 6xPCI, 3xSDRAM ... max pamat u vacsiny dosiek 1,5GB ..... znacne zlepsiny vykon pamatoveho radica oproti predosleim verziam VIA cipsetov...... atd...
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...random píše:Nie i815 ....... na tuto cipovu sadu mam pomerne taske srdce, jej prve verzie mali dost problemou aj s AGP kartami ( tusim nespravne napajacie napatie AGP... ), podpora len 512MB pamate, naviac som narazil na problemi s Radicom Adpatec SCSI .. ( uz neviem presni model.... ) .... i820 to zas bolo o niecom trochu inom ....ICE píše:i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820?( RDRAM + zla funkcnost s SDRAM.....)
pokud je potreba deska na tulena s podporou vic jak 512 MB RAM, tak jedine BXko + uprava... vykon je vyssi jak u nejaky VIE...
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No neviem ...... prave to boli dosky Intel/MSI/Asus........, zmieneni problem vsak mali len uplne prve revizie i815 ( teda samotna cipova sada .... ) ...... novsie uz boli bez problemuICE píše:hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...
pokud je potreba deska na tulena s podporou vic jak 512 MB RAM, tak jedine BXko + uprava... vykon je vyssi jak u nejaky VIE...
Podla mna VIA 694 zas az taky zli vykon nema...... ( je vsak pravda ze i440BX je jednoznacne legenda...., ale o nevyhodach som uz predtim pisal...... ) ....
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no... tak ja tehdy koupil ASUSe CUSL2 (plna verze!!!! i s grafikou), asi tyden po tom co prisel do CR (neptejte se co stal) a tohle jsem nezaregistroval za 5 let provozurandom píše:No neviem ...... prave to boli dosky Intel/MSI/Asus........, zmieneni problem vsak mali len uplne prve revizie i815 ( teda samotna cipova sada .... ) ...... novsie uz boli bez problemuICE píše:hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...
pokud je potreba deska na tulena s podporou vic jak 512 MB RAM, tak jedine BXko + uprava... vykon je vyssi jak u nejaky VIE..........
Podla mna VIA 694 zas az taky zli vykon nema...... ( je vsak pravda ze i440BX je jednoznacne legenda...., ale o nevyhodach som uz predtim pisal...... ) ....
- alesstrycek
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ne... hledas intel BX440alesstrycek píše:VIA 694T...takže to je vlastně to co hledám nebo se pletu?
do servu bych si VIU 694T nedal... byl to normalni home&office chipset... ale je to chipset od VIE s podporou tulene a vic nez 512 MB RAM = to co hledas
ale fungovat to bude... jestli se ptas na tohle
- alesstrycek
- Začátečník

-
já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?ICE píše:ne... hledas intel BX440alesstrycek píše:VIA 694T...takže to je vlastně to co hledám nebo se pletu?![]()
do servu bych si VIU 694T nedal... byl to normalni home&office chipset... ale je to chipset od VIE s podporou tulene a vic nez 512 MB RAM = to co hledas
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafidoalesstrycek píše:já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?ICE píše: ne... hledas intel BX440![]()
- alesstrycek
- Začátečník

-
tady v ol je to fakt mrtvý nikde nic nemaj:-(....jo a jak je to s tou redukci muže na ni i procesor co má 133Mhz? nebo to musíš snížit na 100Mhz?ICE píše:mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafidoalesstrycek píše:já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze zalezi na desce... na redukci nastavujes akorat napeti.. pripadne ji prepajis na tulenealesstrycek píše:tady v ol je to fakt mrtvý nikde nic nemaj:-(....jo a jak je to s tou redukci muže na ni i procesor co má 133Mhz? nebo to musíš snížit na 100Mhz?ICE píše:mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafido
juknu se ti u nas v brne...