Jake VIA cipset na PIII socket 370

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

Jake VIA cipset na PIII socket 370

Příspěvek od alesstrycek »

vyrábí VIA nějaký chipset pro PIII?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Pre PIII a dnes.... :?
Da sa skor povedat ze vyrabala..... ( aj ked niektore CPU od via stale pouzivaju s370 .... tieto cipove sady uz pre starsie CPU vobec nedodavaju... ) a najme posledne verzie uz boli celkom podarene 694/694T a posledna apolo Pro 266/T ktora uz podporovala pamate DDR .....
Vyhoda cipovych sad pre Intel bola vtejto dobe dost zrejme, pretoze cipova sada i815 bola dost orezana... ( max podpora 512MB RAM.... atd ) ..... takze prave vtedy sa aj v mnohych serverovych a lepsich PC zacali objavovat prave cipove sady VIA ( najme tam kde menej pamate nestacilo, a PC nevyzadovalo serverovu cipovu sadu..... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

random píše:Pre PIII a dnes.... :?
Da sa skor povedat ze vyrabala..... ( aj ked niektore CPU od via stale pouzivaju s370 .... tieto cipove sady uz pre starsie CPU vobec nedodavaju... ) a najme posledne verzie uz boli celkom podarene 694/694T a posledna apolo Pro 266/T ktora uz podporovala pamate DDR .....
Vyhoda cipovych sad pre Intel bola vtejto dobe dost zrejme, pretoze cipova sada i815 bola dost orezana... ( max podpora 512MB RAM.... atd ) ..... takze prave vtedy sa aj v mnohych serverovych a lepsich PC zacali objavovat prave cipove sady VIA ( najme tam kde menej pamate nestacilo, a PC nevyzadovalo serverovu cipovu sadu..... )
lol... stary BXko s podporou GB RAM bylo lepsi jak jakakoliv VIA!
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

ICE píše:lol... stary BXko s podporou GB RAM bylo lepsi jak jakakoliv VIA!
To je jasne :wink:
Ale stare BX cipova sada nemala priamu podporu AGP 4x, nemala integrovani ATA 66/100 radic a podporu 133Mhz zbernice (oficialne)... takze BX doska ktora mala podporu tochto vsetkeho sa mierne predrazila (najme vdaka dalsim integrovanim radicom ktore uz toto podporovali)... :(

Ja osobne som predal dost dosiek MSI/Abit 694/T (sam som na nej chodil, pretoze i815 nepodporoval 768Mb RAM, ktoru som vtedi pouzival)... v tejto triede to bohu zial bola lepsia volba :) .... (na problemi som takmer nenarazal... 692/693 boli na tom ovela horsie.... :( )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

random píše:To je jasne :wink:
Ale stare BX cipova sada nemala priamu podporu AGP 4x, nemala integrovani ATA 66/100 radic a podporu 133Mhz zbernice (oficialne)... takze BX doska ktora mala podporu tochto vsetkeho sa mierne predrazila (najme vdaka dalsim integrovanim radicom ktore uz toto podporovali)... :(

Ja osobne som predal dost dosiek MSI/Abit 694/T (sam som na nej chodil, pretoze i815 nepodporoval 768Mb RAM, ktoru som vtedi pouzival)... v tejto triede to bohu zial bola lepsia volba :) .... (na problemi som takmer nenarazal... 692/693 boli na tom ovela horsie.... :( )
u desek s timhle srotem uz je AGP2x nebo 4x skoro jedno... stejne tam bude max GF3Ti... navic alesstrycek chce stavet maly server a ten bych na VII urcite nestavel, alebrz na ASUS P3B nebo P2B. ATA 100 radic stoji 600...
694T uz nebyla zla, ale stejne bych sel do intelu! :lol:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ak je to takto....., preco daval otasku v sekcii VIA .... o tom co stim chce robit som nevedel..... :( ....... ( aspon sa dozvedel par informacii o tychto cipovych sadach.... ) ......
osobne by som mu doporucil bud VIA 694T ... ( sem tam sa da zohnat este aj nieco nove...., starsie skladove zasoby... a kedze sme v sekcii VIA... )...
Alebo nieco na osvedcenom i440BX, i815 sa mne osobne pre mensi server moc vhodna nezda ( par zlych spomienok, ked sa toto dosky museli nahradzat niecim inym :oops: .......) .... jedine ak to ma byt nieco uplne jednoduche.... :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

i815 do malyho servriku uplne v poho... na webserver staci :) jinak je ro spis home chipset. ale porad se mi zda do serveru i pres omezeni na 512 MB pameti lepsi jak VIA...

i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820? :)
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

ICE píše:i815 do malyho servriku uplne v poho... na webserver staci :) jinak je ro spis home chipset. ale porad se mi zda do serveru i pres omezeni na 512 MB pameti lepsi jak VIA...

i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820? :)
dotaz sem se dával proto protože BX440i je sice super chipset ale nejde senat redukce takže je mi na h.....i815 mám(nejde 1GB) a i820 ne protože používá rambus paměti a přes redukci to dávat nebudu. proto se ptám na další chipset.jinak je pravda že bych rad postavil malej servřík takže mi vubec nejse o AGP ani o nějaký ATA řadiče(bude tam asi scsi).jde mi o to aby to jelo a bylo to stabilní:-(jo a ideal by byl kdyby to podporovalo ECC paměti.....asi chci moc co?:-(
ještě zvažuju jestli by možná nebylo lepší koupit přece jen tu 440BX a spíš se snažit sehnat nějakej procesor na slot1....ale zase nevím jestli by to vykonově stačilo:-(

VIA 694T....tohle je co za chipset? mohl bych ho použít proto naco to potřebuju?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

ICE píše:i 815 se nahrazovaly? nemyslis i820? :)
Nie i815 ....... na tuto cipovu sadu mam pomerne taske srdce, jej prve verzie mali dost problemou aj s AGP kartami ( tusim nespravne napajacie napatie AGP... ), podpora len 512MB pamate, naviac som narazil na problemi s Radicom Adpatec SCSI .. ( uz neviem presni model.... ) .... i820 to zas bolo o niecom trochu inom .... :wink: ( RDRAM + zla funkcnost s SDRAM.....)

694T ( vacsinou s 686B )..., podpora 66/100/133Mhz FSB, AGP 2/4x, ATA 33/66/100 ..... max 6xPCI, 3xSDRAM ... max pamat u vacsiny dosiek 1,5GB ..... znacne zlepsiny vykon pamatoveho radica oproti predosleim verziam VIA cipsetov...... atd...
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

random píše:
Nie i815 ....... na tuto cipovu sadu mam pomerne taske srdce, jej prve verzie mali dost problemou aj s AGP kartami ( tusim nespravne napajacie napatie AGP... ), podpora len 512MB pamate, naviac som narazil na problemi s Radicom Adpatec SCSI .. ( uz neviem presni model.... ) .... i820 to zas bolo o niecom trochu inom .... :wink: ( RDRAM + zla funkcnost s SDRAM.....)

694T ( vacsinou s 686B )..., podpora 66/100/133Mhz FSB, AGP 2/4x, ATA 33/66/100 ..... max 6xPCI, 3xSDRAM ... max pamat u vacsiny dosiek 1,5GB ..... znacne zlepsiny vykon pamatoveho radica oproti predosleim verziam VIA cipsetov...... atd...
a podpora pamětí ECC?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ano podporuje ECC pamate....
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

random píše:

hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...

pokud je potreba deska na tulena s podporou vic jak 512 MB RAM, tak jedine BXko + uprava... vykon je vyssi jak u nejaky VIE... :P
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

ICE píše:hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...

pokud je potreba deska na tulena s podporou vic jak 512 MB RAM, tak jedine BXko + uprava... vykon je vyssi jak u nejaky VIE... :P
No neviem ...... prave to boli dosky Intel/MSI/Asus........, zmieneni problem vsak mali len uplne prve revizie i815 ( teda samotna cipova sada .... ) ...... novsie uz boli bez problemu :) .......
Podla mna VIA 694 zas az taky zli vykon nema...... ( je vsak pravda ze i440BX je jednoznacne legenda...., ale o nevyhodach som uz predtim pisal...... ) ....
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

random píše:
ICE píše:hmmm... tak to si asi mel nejaky shit, pac u me v AGP slotu se vystridalo asi 5 ruznych karet a v pohode vsechny, adaptec SCSI 2490 tam jel uplne paradne... nez sem ho vydelal, pac sem potreboval misto na jine veci...

No neviem ...... prave to boli dosky Intel/MSI/Asus........, zmieneni problem vsak mali len uplne prve revizie i815 ( teda samotna cipova sada .... ) ...... novsie uz boli bez problemu :) .......
Podla mna VIA 694 zas az taky zli vykon nema...... ( je vsak pravda ze i440BX je jednoznacne legenda...., ale o nevyhodach som uz predtim pisal...... ) ....
no... tak ja tehdy koupil ASUSe CUSL2 (plna verze!!!! i s grafikou), asi tyden po tom co prisel do CR (neptejte se co stal) a tohle jsem nezaregistroval za 5 let provozu :)
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

VIA 694T...takže to je vlastně to co hledám nebo se pletu?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

alesstrycek píše:VIA 694T...takže to je vlastně to co hledám nebo se pletu?
ne... hledas intel BX440 :lol:

do servu bych si VIU 694T nedal... byl to normalni home&office chipset... ale je to chipset od VIE s podporou tulene a vic nez 512 MB RAM = to co hledas

ale fungovat to bude... jestli se ptas na tohle :)
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

ICE píše:
alesstrycek píše:VIA 694T...takže to je vlastně to co hledám nebo se pletu?
ne... hledas intel BX440 :lol:

do servu bych si VIU 694T nedal... byl to normalni home&office chipset... ale je to chipset od VIE s podporou tulene a vic nez 512 MB RAM = to co hledas

já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

alesstrycek píše:
ICE píše: ne... hledas intel BX440 :lol:

já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?
mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafido :lol:
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

ICE píše:
alesstrycek píše:já vím ale tu redukci neseženu.-( ted ale možná budu mít možnost koupit PIII 600 tak to by mě tam jít mělo ne?
mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafido :lol:
tady v ol je to fakt mrtvý nikde nic nemaj:-(....jo a jak je to s tou redukci muže na ni i procesor co má 133Mhz? nebo to musíš snížit na 100Mhz?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

alesstrycek píše:
ICE píše:mělo.. redukci urcite sezenes... chce to hledat a pak ji upravit... na to je mastr jafido :lol:
tady v ol je to fakt mrtvý nikde nic nemaj:-(....jo a jak je to s tou redukci muže na ni i procesor co má 133Mhz? nebo to musíš snížit na 100Mhz?
myslim ze zalezi na desce... na redukci nastavujes akorat napeti.. pripadne ji prepajis na tulene :)

juknu se ti u nas v brne...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“