Mají DVD mechaniky speciální setup?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mají DVD mechaniky speciální setup?
Zaslechl jsem něco o tom, že DVD mechaniky by měli mít nějakej spešl setup. Ten by měl umožnit bezproblémové čtení médií.
Př.: Strýc má asi 2 roky starý DVD překrávač Panasonic, stál tenkrát mrtě peněz. Ježuch mu prý donese novej. Čte mu to jenom DVD-R plus nějaké další formáty typu JPG či co. Když mu vypalovil film nějakej típek, prý něco nastavil, aby to bylo dobře čitelný. Mnou vypálené DVD-R nepřečte (NO DISC). Taky záleží na médiu. Jednou mu to ukázalo no disc hned, druhý načítalo dýl, ale se stejným výsledkem (to bude ale asi médiem). Mám LiteOna SOHW 832S a DVD-R i +R na mým přehrávači i na poči v pohodě čtu. Dá se někde něco podobnýho nastavit, aby to ode mě přečetl?
BTW: Zrovna jsem si zběžně přečetl recenzi na svýho LiteOna a jsem s jeho koupí ještě více spokojenej než doposud. Nechápu, že jsou lidi, kteří o LiteOnu pochybují. Jeden z mnoha grafů jen tak pro ilustraci, jde o čtení poškozených dat: http://www.cdr.cz/picture_/11823/small
Př.: Strýc má asi 2 roky starý DVD překrávač Panasonic, stál tenkrát mrtě peněz. Ježuch mu prý donese novej. Čte mu to jenom DVD-R plus nějaké další formáty typu JPG či co. Když mu vypalovil film nějakej típek, prý něco nastavil, aby to bylo dobře čitelný. Mnou vypálené DVD-R nepřečte (NO DISC). Taky záleží na médiu. Jednou mu to ukázalo no disc hned, druhý načítalo dýl, ale se stejným výsledkem (to bude ale asi médiem). Mám LiteOna SOHW 832S a DVD-R i +R na mým přehrávači i na poči v pohodě čtu. Dá se někde něco podobnýho nastavit, aby to ode mě přečetl?
BTW: Zrovna jsem si zběžně přečetl recenzi na svýho LiteOna a jsem s jeho koupí ještě více spokojenej než doposud. Nechápu, že jsou lidi, kteří o LiteOnu pochybují. Jeden z mnoha grafů jen tak pro ilustraci, jde o čtení poškozených dat: http://www.cdr.cz/picture_/11823/small
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Max Casper
- Začátečník

I v Nero Express se dá nastavit booktype. Musí to ovšem daná mechanika (nebo její FW) podporovat.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tuším, že nedá. Už jsem se po tom marně pídil.Pop píše:Myslis NERO Express? Ale ten se prece da prepnout do klasicke verze,ne?
Nevím, nikde to tam prostě nemám. Možná je to tím FW VS01. Každopádně tam mám jenom 2 zaškrtávací políčka, jedno se jmenuje SMART-BURN povoleno a je zaškrtnutý a druhý se jmenuje Režim vysoké kompatibility DVD (bude vypálen nejméně 1 GB dat) a je taky zaškrtnut.Max Casper píše:I v Nero Express se dá nastavit booktype. Musí to ovšem daná mechanika (nebo její FW) podporovat.
Nic víc, co by se dalo nastavit.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- Pop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Bohusel mam nejnovejsi verzi Nera(66.01), ale v NeroExpress tam nastavovani booktype neni, LiteOn vydal malou utilitku, kterou se to da menit, http://www.liteonit.com.tw/ODD/Zip/BookType.zip
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: