Mají DVD mechaniky speciální setup?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mají DVD mechaniky speciální setup?

Příspěvek od CROSS »

Zaslechl jsem něco o tom, že DVD mechaniky by měli mít nějakej spešl setup. Ten by měl umožnit bezproblémové čtení médií.

Př.: Strýc má asi 2 roky starý DVD překrávač Panasonic, stál tenkrát mrtě peněz. Ježuch mu prý donese novej. Čte mu to jenom DVD-R plus nějaké další formáty typu JPG či co. Když mu vypalovil film nějakej típek, prý něco nastavil, aby to bylo dobře čitelný. Mnou vypálené DVD-R nepřečte (NO DISC). Taky záleží na médiu. Jednou mu to ukázalo no disc hned, druhý načítalo dýl, ale se stejným výsledkem (to bude ale asi médiem). Mám LiteOna SOHW 832S a DVD-R i +R na mým přehrávači i na poči v pohodě čtu. Dá se někde něco podobnýho nastavit, aby to ode mě přečetl?

BTW: Zrovna jsem si zběžně přečetl recenzi na svýho LiteOna a jsem s jeho koupí ještě více spokojenej než doposud. Nechápu, že jsou lidi, kteří o LiteOnu pochybují. Jeden z mnoha grafů jen tak pro ilustraci, jde o čtení poškozených dat: http://www.cdr.cz/picture_/11823/small
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Rika se tomu booktype. Nastavuje se to napr. v NERO jako vlastnost vypalovacky a pro max. kompatibilitu se stolnimi prehravaci by to melo byt nastaveno jako DVD-ROM.
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Tak to mám as smůlu. Tenhle LiteOn (jedno z mála mínusů) totiž vypaluje s Expressem a tam je sice jakési nastavení kompatibility, ale je zaškrnuté stejně jako Smart-burn.

Každopádně dík za info.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Myslis NERO Express? Ale ten se prece da prepnout do klasicke verze,ne?
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

I v Nero Express se dá nastavit booktype. Musí to ovšem daná mechanika (nebo její FW) podporovat.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Pop píše:Myslis NERO Express? Ale ten se prece da prepnout do klasicke verze,ne?
Tuším, že nedá. Už jsem se po tom marně pídil.
Max Casper píše:I v Nero Express se dá nastavit booktype. Musí to ovšem daná mechanika (nebo její FW) podporovat.
Nevím, nikde to tam prostě nemám. Možná je to tím FW VS01. Každopádně tam mám jenom 2 zaškrtávací políčka, jedno se jmenuje SMART-BURN povoleno a je zaškrtnutý a druhý se jmenuje Režim vysoké kompatibility DVD (bude vypálen nejméně 1 GB dat) a je taky zaškrtnut.
Nic víc, co by se dalo nastavit.
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Zkus nejnovejsi verzi, myslim, ze ve starsich to neni.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Bohusel mam nejnovejsi verzi Nera(66.01), ale v NeroExpress tam nastavovani booktype neni, LiteOn vydal malou utilitku, kterou se to da menit, http://www.liteonit.com.tw/ODD/Zip/BookType.zip
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Díky, vyzkouším a porefuruji.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“