MSI 6800 a nemožnost odemknout pipe

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Naex
Začátečník
Začátečník

MSI 6800 a nemožnost odemknout pipe

Příspěvek od Naex »

Zkoušel jsem odemknout pipelines pomocí riva tuneru, ale po restartu mi
to naběhne na to samé(12/5). Obávám se hardwerového uzamčení, nevíte
jest-li se to dá nějak přelstít ???
Mimochodem: SW masked units : none
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx

Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
ox
Nováček
Nováček

Příspěvek od ox »

je nekolik možností:
1,Máš poslední verzi Riva tuneru?
2,Čip je skutečně "vadný" a proto nejde odemknout.
3,nejméně prvděpodobné:co ti píše za jadro?NV40 nebo by jsi byl mezi prvními co mají jádro NV41,které má údajně být pro verze non a LE.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Mam stejny problem, tez s MSI 6800 ale ja mam 12/6 ... na 6800LE to slo pekne ale tu uz to nejde vubec :evil:
Jinak jadro je tam NV40 A1 ale myslim ze je blkovane biosem nebo HW od nvdie
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

Já mám taky MSI 6800 (12/5) a pomocí Riva Tuneru (verze 15.2) jsem všecko v pohodě odemknul na 16/6. Myslím si že i když je vadný čip, tak by odemknout jít měl, pouze se objeví vady v obraze.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

Mám NV40 A1 a poslední Rivatuner. Sám autor v nápovědě o tom něco píše a jest-li jsem to dobře pochopil( moje anglina končí u "That is a red book"), má se v tomto případě(SW masked units : none) pouštět do úprav pouze Power User. No jo, ale do jakejch ??? :old8:

Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

to Derec: Mohl by jsi mi poslat BIOS ?
Třeba je to vážně bloknutý BIOSem, karta je úplně nová.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Naex píše:Mám NV40 A1 a poslední Rivatuner. Sám autor v nápovědě o tom něco píše a jest-li jsem to dobře pochopil( moje anglina končí u "That is a red book"), má se v tomto případě(SW masked units : none) pouštět do úprav pouze Power User. No jo, ale do jakejch ??? :old8:
Obrázek
Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

To jsem samozřejmě udělal, po restartu vše zaškrtnuto ale State - Disable a
karta se opět hlásí jako 12x1 ,5

Micka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Micka »

Mam ten samy problem s Gainward 6800LE. Pokud nekdo znate zpusob jak toto obejit tak ocenim kazdou radu.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Shit píše:
Naex píše:Mám NV40 A1 a poslední Rivatuner. Sám autor v nápovědě o tom něco píše a jest-li jsem to dobře pochopil( moje anglina končí u "That is a red book"), má se v tomto případě(SW masked units : none) pouštět do úprav pouze Power User. No jo, ale do jakejch ??? :old8:
Obrázek
Proste takhle to uz nejde :sad: Po restarte mam furt disabled

Jakou mas verzi BIOSU ?
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Micka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Micka »

Tim to asi nebude, zkousel jsem dve rozdilne verze biosu a vysledek je ten samy.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

5.40.02.12.01 :) Holt výrobcům grafik se trik s RT asi nelíbí.... :sad:
mute
Nováček
Nováček

Příspěvek od mute »

A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
Opteron 144@2400MHz(1.4V) + Scythe NINJA Plus, Abit AN8 Ultra, 2x1GB Corsair Value Select DDR400, Leadtek 7900GT @ 576/800 + Zalman VF700AlCu, Seagate 7200.10 320GB, NEC ND3540, SB Audigy 4, case CoolerMaster Centurion 530 (2x120mm fan), Chill Innovation 450w, Logitech Desktop Elite Pro + MX510, Eizo Flexscan M1900
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

mute píše:A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
Samozrejme ze mame, asopn ja ... inak ja som na 6800LE pipky odomykal v pohode ... takze s tym skusenosti mam
Naex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Naex »

mute píše:A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
Jasně. Nemohl by se nějakej zdatnej angličtinář mrknout do helpu u Riva Tuneru ? Třeba (teda asi určitě) tam vyčte víc než já ! Dík !

Micka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Micka »

Samozrejme ze mame... Help k RT jsem zatim neprocital, procital jsem FAQ k odemikani pipek na 6800 a tam Unwinder jasne pise o tom, ze nektere karty proste odemknout nejdou.

Patral jsem tedy po tom, cim to muze byt jeste zpusobeny a na pcunleashed jsem nasel clanek ktery se zabyva hardwarovou modifikaci pomoci rezistoru (ty rezistory jsou tak milimetr velky, takze se do toho poustet nechci). Posleze jsem ale zase ve foru na guru3D nasel tread ve kterym, aspon jak jsem pochopil, jakysi clovek, co mel stejnou konfiguraci rezistoru jako ja, odemkl svoji kartu pomoci modifikace biosu. Zkousel jsem ten jeho postup, ale tim taky nic (ta modifikace biosu nejspis dela to samy, co RT, akorat je to reseni navzdy).

Z toho jsem vyvodil, ze nase karty jsou nejspis uzamceny jeste nejakym dalsim HW postupem, ktery bude nejspis novy a nikdo zatim neprisel na to co to je nebo co s tim.
beckl
Nováček
Nováček

Nelze odemknout.

Příspěvek od beckl »

Mam taky msi 6800 v riva tuneru nic,,,co bios nasel jsem naky patch v adresari riva tuneru (NV40BIOSSwUnitsMaskElimintor na co je HW mask) to je co skousel to někdo? může bejt karta blokla jak na to co ovladace naky vliv mají? má vubec cenu skouset jine biosy..moc dík
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

hehe a mate tady ten HW lock o kterym jsem vam psal 2 tydny pred :wink:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

já bych řekl, že to je ten modifikovaný soft lock, který se vyřešil, ne?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“